Primii lideri PSD care au reacționat după decizia de eliberare a lui Liviu Dragnea. Carmen Dan: „Am primit vestea cu multă bucurie” / Ionel Arsene: „Dumnezeu nu-i lasă la greu pe oamenii buni”

Primii lideri PSD care au reacționat după decizia de eliberare a lui Liviu Dragnea. Carmen Dan: „Am primit vestea cu multă bucurie” / Ionel Arsene: „Dumnezeu nu-i lasă la greu pe oamenii buni”
Carmen Dan / Foto: Facebook
Publicat: 15/07/2021, 16:25
Actualizat: 15/07/2021, 16:33

Președintele PSD Neamț, Ionel Arsene, președinte al Consiliului Județean Neamț, dar și Carmen Dan, minsitru de Interne pe vremea în care Liviu Dragnea conducea PSD, au reacționat după eliberarea acestuia.

Carmen Dan, considerată mereu ca fiind una dintre cele mai apropiate persoane de Dragnea, a comentat, la Digi24, decizia instanței de eliberare a lui Liviu Dragnea.

„Am primit această veste cu multă bucurie. Îl cunosc pe Liviu Dragnea de mai bine de 20 de ani. Am lucrat cu el și știu că a fost o perioadă grea pentru el. Am certitudinea că sunt mulți cei care se bucură, din membrii de partid, că acesta a fost eliberat”, a declarat Carmen Dan.

Aceasta a spus că a discutat cu Liviu Dragnea în perioada în care acesta a fost în închisoare, dar că nu au discutat despre politică.

„Nu am discutat acest subiect nici când am vorbit la telefon, nici când ne-am văzut. Pe mine m-a interesat să fie capabil să traverseze această perioadă, ceea ce a făcut-o”, a spus aceasta.

Carmen Dan spune că e convinsă că Liviu Dragnea vrea liniște, însă acesta ar putea face dezvăluiri despre perioada petrecută la vârful politicii românești.

„Sunt convinsă că Liviu Dragnea își dorește liniște. Vrea să fie alături de familie. Sunt decizii pe care le poate lua doar Liviu Dragnea. Sunt convinsă că după ce va analiza, le va comunica. E cert că va ține cont de toate deciziile instanței. Nu cred că liderii PSD au de ce să se simtă amenințați. (n.red. despre relația cu Viorica Dăncilă) Avem ocazia ca Liviu Dragnea să vorbească despre această relație, doamna Viorica Dăncilă a vorbit, a scris o carte. Liviu Dragnea a fost un lider pentru că a ținut în mână un partid foarte puternic, unit. Și a și obținut victorii”, a mai declarat Carmen Dan.

Ionel Arsene: „Dumnezeu nu-i lasă la greu pe oamenii buni”

Președintele PSD Neamț, Ionel Arsene, președinte al Consiliului Județean Neamț, a postat joi, pe Facebook, o reacție după ce Tribunalul Giurgiu a admis cererea de eliberare condiționată a fostului lider al social-democraților, Liviu Dragnea.

Arsene spune că „Dumnezeu nu uită niciodată și nu-i lasă la greu pe oamenii buni”.

„Dumnezeu nu uită niciodată, chiar dacă întârzie, și nu-i lasă la greu pe oamenii buni! Azi, cu ajutorul lui și al justiției române în care am mereu încredere, s-a făcut dreptate și prietenul meu, Liviu Dragnea, a fost eliberat!

Coșmarul s-a încheiat! Îi doresc putere să uite cât mai repede tot răul care i-a fost făcut!

Mă bucur că de astăzi este alături de familie și de cei dragi, așa cum au fost cu toții cu sufletul, zi de zi, alături de el!”, a scris Arsene joi pe pagina sa de Facebook.

Liviu Dragnea, eliberat condiționat din penitenciar

Liviu Dragnea, fostul președintele al PSD, iese din închisoare, după ce Tribunalul Giurgiu a admis, joi, cererea acestuia de eliberare condiționată. El se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Judecătorii de la Tribunalul Giurgiu au respins contestația făcută de procurorii DNA după ce Judecătoria Sectorului 5 a decis în 27 aprilie că Liviu Dragnea poate fi eliberat condiționat.

”Admite cererea de liberare condiționată formulată de petentul contestator Dragnea Nicolae Liviu. Dispune liberarea condiţionată a petentului contestator Dragnea Nicolae Liviu, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 71 din 27.05.2019 emis de Tribunalul Bucureşti în baza sentinţei penale nr. 377 din 21.06.2018 pronunţată de I.C.C.J, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 142/27.05.2019 a I.C.C.J – Completul de 5 judecători”, se arată în minuta deciziei de la Tribunalul Giurgiu.

În luna aprilie, Liviu Dragnea a solicitat magistraților Judecătoriei Sectorului 5 eliberarea condiționată, pe motiv că a îndeplinit fracția necesară din pedeapsă, de două treimi.

De asemenea, fostul șef al Camerei Deputaților s-a plâns că cei din conducerea Penitenciarului Rahova, unde se află încarcerat, i-au refuzat dreptul la muncă, fapt care a dus la izolarea sa și la agravarea stării sale de sănătate.

Mai mult, el a reclamat că s-a îmbolnăvit de COVID-19 în penitenciar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Semnele care prevestesc sfârșitul. Când moartea se apropie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Mesajul postat de Oana Roman de ziua de naștere a Mioarei Roman, care ar fi...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului