PSD anunță o nouă moțiune de cenzură la adresa Guvernului Cîțu: „Doar Penali în funcții publice”

PSD anunță o nouă moțiune de cenzură la adresa Guvernului Cîțu: „Doar Penali în funcții publice”
Sursa foto: Mediafax
Publicat: 21/08/2021, 14:57
Actualizat: 21/08/2021, 15:06

Secretarul general al Partidului Social Democrat, Paul Stănescu, a anunțat, sâmbătă, că PSD va depune o moțiune de cenzură la adresa Givernului Cîțu. „Trebuie opriți înainte de a transforma cu totul România într-o țară penală, dar liberală”, a afirmat reprezentantul PSD. Cea mai recentă moțiune la adresa Guvernului Cîțu, din iunie, nu a strâns voturie necesare.

Printr-un comunicat intitulat „Viziunea lui Cîţu: O Românie penală, dar liberală”, Paul Stănescu, secretarul general al PSD transmite acuzații dure la adresa Guvernului, în contextul dezvăluirilor din trecutul premierului Florin Cîțu, care candidează pentru funcția de președinte al principalului partid de guvernare, Partidul Național Liberal.

„Penali și mincinoși!”

„Cu un condamnat în fruntea executivului și viitor președinte de partid, Iohannis și PNL-ul nu mai au dreptul să vorbească despre statul de drept. Depunerea candidaturii premierului Cîțu la președinția PNL echivalează cu susținerea necondiționată a președintelui Klaus Iohannis pentru un penal. Sub conducerea lui Klaus Iohannis, România a bifat astfel o premieră internațională ca un guvern democratic și un partid istoric să fie conduse de un politician care a făcut închisoare, iar politica oficială de stat să devină «Doar Penali în funcții publice»”, a explicat secretarul general al PSD Paul Stănescu, în comunicatul menționat.

Reprezentantul PSD face referire dezvăluirile din spațiul publice, confirmate de Florin Cîțu, privind arestarea în SUA, acum 20 de ani, pentru că a condus sub influenţa alcoolului.

Secretarul general al PSD anunță, astfel, decizia partidului de a depune o moțiune de cenzură.

„Penali și mincinoși! Minciuna a devenit emblema acestui Guvern. Cu Pinocchio în frunte, încrederea în executiv este la pământ, astfel încât două treimi din români simt direcția greșită și se întreabă, firesc, în ale cui buzunare se află halucinanta creștere economică cu 13%? Pentru toate aceste motive vom depune moțiune de cenzură! Trebuie opriți înainte de a transforma cu totul România într-o țară penală, dar liberală”, a precizat Paul Stănescu.

Paul Stănescu scria, într-un comunicat de săptămâna trecută, că președintele ar trebui să îl demită pe Florin Cîțu de la șefia Guvernului, dacă nu își demisia, și să se organizeze alegeri anticipate. „Cea mai corectă soluție, demiterea sau demisia lui Cîțu și alegeri anticipate. După un astfel de episod doar românii mai pot decide cine are dreptul moral să guverneze”, scria el, pe 14 august.

Câte voturi a strâns Opoziția data trecută

Secretarul general al PSD nu a precizat când va fi depusă această moțiune de cenzură. Cea mai recentă moțiune de cenzură, „România EȘUATĂ. Recordul „fantastic” al Guvernului Cîțu”, a picat în Parlament în luna iunie. Au fost 201 de voturi „pentru” şi 1 „împotrivă”. În sală au fost prezenţi 355 de aleşi, dar parlamentarii puterii s-au abţinut de la vot. Ca să dea jos Guvernul, PSD avea nevoie de 234 de voturi. Membrii PNL, USR și UDMR nu au participat la vot.

Potrivit Constituției. Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere. Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea potrivit articolului 114 din Constituţia României.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
Un papă pentru care sexualiatea și desfrâul erau „virtuți”
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce au descoperit astronomii după ce au studiat o galaxie masivă din Universul primordial