PSD retrage moțiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu. Simonis: „Anunț cu satisfacție că și-a produs efectele”

PSD retrage moțiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu. Simonis: „Anunț cu satisfacție că și-a produs efectele”
PSD retrage moțiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu. Simonis: „Anunț cu satisfacție că și-a produs efectele” / Sursă Foto: Mediafax Foto
Publicat: 14/04/2021, 12:08

Liderul deputaților social-democrați Alfred Simonis a anunțat, miercuri, în plenul Camerei Deputaților, retragerea moțiunii simple depuse împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, afirmând că această moțiune și-a produs efectele și ministrul a fost revocat.

„Anunţ cu satisfacţie plenul Camerei Deputaţilor faptul că moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Voiculescu a produs efecte. Domnul Vlad Voiculescu este de acum fostul ministru-catastrofă al Sănătăţii. Prin urmare, voi cere Biroului permanent al Camerei Deputaţilor retragerea de pe ordinea de zi. Moţiunea a produs efecte, ministrul a fost demis, prin urmare nu mai are obiect”, a afirmat Simonis.

Președintele de ședință, liberalul Laurențiu Leoreanu, a spus însă că moțiunea nu putea să producă efecte cât timp nu a fost dezbătută.

PSD a depus, luni, moțiunea simplă „Pentru ca românii să trăiască, Vlad Voiculescu trebuie să plece”, care urma să fie dezbătută şi votată săptămâna viitoare.

Premierul Florin Cîțu l-a revocat din funcție, miercuri, pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, anunțând că interimar la conducerea ministerului va fi vicepremierul Dan Barna.

Marcel Ciolacu, prima reacție după revocarea lui Vlad Voiculescu: „A venit mult prea târziu pentru mulți români…”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a reacționat pe Facebook la revocarea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. „Este prea târziu”, consideră Ciolacu.

Prima reacție a liderului deputaţilor Alianţei USR PLUS, Ionuț Moșteanu, după demiterea lui Vlad Voiculescu: „Este o surpriză că a fost demis fără o discuție în Coaliție”

Ionuț Moșteanu, liderul deputaților Alianței USR PLUS, a dat primele declarații în urma demiterii lui Vlad Voiculescu și a Andreei Moldovan. Liderul deputaţilor Alianţei USR PLUS, Ionuț Moșteanu, a declarat că demiterea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii este „o surpriză”. Mai mult, Mosteanu spune că „se va decide dacă vom rămâne în aceeași Coaliție”.  „Orice variantă este pe masă, sunt colegi care susţin şi această variantă, (de rupere a coaliţiei – n.r.), va exista o discuţie calmă, aşezată, aştept toate detaliile. Este o surpriză faptul că Vlad Voiculescu fără o discuţie în Coaliţie.
Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult