Rareș Bogdan: Noul guvern, format până la Crăciun / Avem o „majoritate confortabilă” cu USR-PLUS și UDMR

Rareș Bogdan: Noul guvern, format până la Crăciun / Avem o „majoritate confortabilă” cu USR-PLUS și UDMR
Rareș Bogdan: Noul guvern, format până la Crăciun / Avem o „majoritate confortabilă” cu USR-PLUS și UDMR
Publicat: 08/12/2020, 13:59

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a anunțat, marți după-amiază, că s-a format o majoritate „confortabilă” de 244 de deputați și senatori, alături de USR-PLUS și UDMR, la care se adaugă 16 parlamentari de la minorități. Noul guvern va fi format până în ajunul Crăciunului, a dat asigurări acesta.

„Coaliția este clară: PNL-USR-UDMR. E clar că PMP n-a intrat în Parlament, rămân cele trei partide de dreapta cu 244 de deputați și senatori, plus 16 de la minorități, deci avem o majoritate confortabilă de 260, cu aproximativ 36 de parlamentari în plus față de cei 234 necesari”, a anunțat Rareș Bogdan.

„Vom armoniza cele trei programe de guvernare”

„De aici încolo vom armoniza cele trei programe de guvernare. Vom discuta despre PNRR și sperăm ca USR PLUS să accepte cât mai mult din programul nostru de reziliență”, a completat el.

„Prim-ministrul va trebui să aibă câteva ministere fără de care e greu să-și pună programul în aplicare și aici vorbim în primul rând de Ministerul Justiției, de Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Finanțelor și Ministerul de Interne”.

„Rămân în discuție toate ministerele, noi nu am făcut o listă pe care PNL nu le cedează”, a ținut el să precizeze.

„Putem avea noul guvern înainte de Crăciun”

„Cred că Parlamentul nou constituit va fi undeva în 21 decembrie, pentru că expiră mandatele aleșilor actuali. Putem avea chiar înainte de Crăciun un nou guvern”, a completat Rareș Bogdan.

„Președintele are un parteneriat cu forțele de dreapta să poarte discuții, nu mi se pare nimic anormal. (…) Cuvântul decisiv îl are președintele României”, a spus Rareș Bogdan, referitor la implicarea lui Klaus Iohannis în negocieri.

Rareș Bogdan exclude orice discuție cu PSD, un partid „izolat”, în viziunea sa.

Totodată, nu se vede în funcția de președinte al PNL, deoarece are deja „o poziție importantă, cred că este suficient pentru moment”.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult