Sebastian BURDUJA, despre Nicușor Dan: Sunt sceptic. Îl ştiu de mulţi ani, cred că are bune intenţii, dar, până acum, nu cred că a livrat

Sebastian BURDUJA, despre Nicușor Dan: Sunt sceptic. Îl ştiu de mulţi ani, cred că are bune intenţii, dar, până acum, nu cred că a livrat
Publicat: 18/03/2023, 19:02

Președintele filialei Sector 1 a PNL, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă că este „sceptic” cu privire la o eventuală susținere a liberalilor pentru Nicușor Dan pentru un nou mandat de primar general al Capitalei.

Burduja spune că îl cunoaște de multă vreme pe actualul edil și că are încredere în bunele intenții ale acestuia, însă nu consideră că Nicușor Dan a avut rezultatele așteptate de bucureșteni în mandatul actual.

Sebastian Burduja adaugă că PNL are datoria de a-și testa propriii candidați pentru PMB.

„Eu sunt sceptic, cu tot respectul pentru domnul Nicuşor Dan. Îl ştiu de mulţi ani de zile, cred că are bune intenţii, dar, până acum, nu cred că a livrat pentru Bucureşti, cel puţin la nivelul aşteptărilor bucureştenilor. Vom vedea ce va fi peste patru, cinci luni, vom face o analiză atentă şi cred că şi Partidul Naţional liberal este dator electoratului său să vină cu o viziune proprie. În măsura în care ea va fi adoptată şi de domnul Nicuşor Dan, eu m-aş bucura să facă acest lucru. Dar şi noi avem datoria să ne testăm proprii candidaţi, să vedem ce strategie avem şi să luăm cea mai bună decizie”, a spus Burduja, la Digi24.

Ce spune Sebastian Burduja despre o eventuală candidatură comună cu PSD

Șeful PNL Sector 1 a fost întrebat și despre o eventuală candidatură comună cu PSD, scenariu în care Gabriela Firea să fie susținută pentru Primăria Generală, iar PNL să ia trei primării de sector.

Burduja a declarat că nu a auzit o astfel de variantă și că, personal, susține ca formațiunea să aibă candidați proprii pentru toate cele șapte primării din București.

„N-am auzit o asemenea variantă. Eu aş susţine, cu mare plăcere o variantă în care Partidul Naţional Liberal are candidaţi peste tot în Bucureşti. Şi vă vorbesc din experienţă proprie. Noi, la Sectorul 1, în 2020, am susţinut candidatul unui alt partid, USR, un candidat care, pe mine personal m-a dezamăgit. Şi a dezamăgit foarte mulţi cetăţeni din Sectorul 1. Eu acum trebuie să vin iarăşi în faţa acestor cetăţeni şi să îmi crape obrazul că promisiunile pe care noi le făceam în campania electorală, în parteneriat cu doamna Armand, nu pot fi îndeplinite, pentru că dânsa nu înţelege să facă un parteneriat. Cred că PNL are suficient de mulţi lideri la nivel local care pot să garanteze performanţa în administraţia locală”, a declarat Burduja.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase