Sorin Grindeanu, la inaugurarea aerogării SCHENGEN de la Timișoara: 3 milioane de pasageri vor beneficia de acest TERMINAL

Publicat: 29/03/2024, 12:27
Actualizat: 29/03/2024, 16:21

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, vineri, la lansarea noului terminal de plecări externe de pe Aeroportul Timișoara, că numărul celor care vor beneficia de acest terminal va putea ajunge la 3 milioane de călători, o creștere cu aproximativ 50% față de ceea ce avem acum.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis, în cadrul vizitei că deschidere a acestui nou terminal aeroportual este dovada România știe materializeze proiecte concrete din bani europeni.

Deschidere a acestui nou terminal aeroportual este dovada România știe materializeze proiecte concrete din bani europeni. Este dovada România știe construiască la standarde europene și este dovada avem viziunea și avem capacitatea asigurăm facilități pentru pasageri la cele mai înalte standarde de siguranță și confort, a afirmat Grindeanu.
Potrivit ministrului, Timișoara are acum un aeroport așa cum merită și care îi reconfirmă meritele de a se număra în topul orașelor europene.
Timişoara are acum un aeroport aşa cum merită şi care îi reconfirmă meritele de a se număra în topul oraşelor europene. În doar un an, numărul celor care vor beneficia de acest terminal va putea ajunge la trei milioane de călători, o creştere de aproximativ 50% faţă de ceea ce avem acum, a afirmat ministrul Transportului.
Grindeanu a amintit şi alte obiective ale Ministerul Transporturilor care se referă la judeţul Timiş.
Vreau să vă spun că este doar unul dintre obiectivele importante de dezvoltare gestionate de către Ministerul Transporturilor. Urmează modernizarea liniei de cale ferată care va asigura legătura dintre Gara de Est din Timişoara cu acest terminal, cu aeroportul, proiect care presupune de asemenea şi construcţia unui nou sector de cale ferată dublă şi electrificată. Gara de Nord este în plin proces de modernizare, iar PNRR-ul în acest moment asigură modernizarea căii ferate de la Caransebeş, la Lugoş, Timişoara, Arad.  În această vară şi spun bine în această vară se va deschide circulaţia pe centura de sud a oraşului nostru şi estimez că tot în această vară vom avea semnat contractul pentru Centura de Vest a oraşului nostru. La aceste obiective de infrastructură se va adăuga construcţia autostrăzii Timişoara – Moraviţa pe care o vom lansa în licitaţie până la sfârşitul acestui an, a menționat ministrul Transporturilor.
Grindeanu a adăugat că îşi doreşte ca toata clasa politică să fie unită şi pentru proiectul Schengen cum a fost în urmă cu 20 de ani pentru aderarea la NATO.
Îmi doresc să scriem o nouă pagină a istoriei noastre şi să fim la fel de uniţi cum am fost în urmă cu 20 de ani, în jurul unui proiect comun, de data aceasta, proiectul comun este Schengen. Îmi doresc să lăsăm deoparte, aşa cum în urmă cu 20 de ani s-au lăsat deoparte toate bătăliile politice, să lăsăm deoparte tot ceea ce ne desparte politic şi să atingem acest obiectiv, a mai spus Sorin Grindeanu.

Terminalul de plecări externe de pe Aeroportul Timișoara are o suprafață construită de 12.000 de metri pătrați, şase filtre de securitate, 18 ghişee check-in şi şase porţi de scanare automată a documentelor.

Investiţia se ridică la 184 de milioane de lei, bani asigurați din fonduri europene, de la bugetul de stat și din veniturile proprii ale aeroportului.

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, așteptați la inaugurarea Terminalului SCHENGEN de la TIMIȘOARA

Toți ochii pe România în AIR Schengen! Un europarlamentar explică de ce perioada aderării parțiale trebuie să fie fără greșeală: „Va fi monitorizată!”

Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Imagini deprimante cu mormântul Stelei Popescu! Cum arată locul de veci, la aproape 7 ani...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Vali Vijelie, părăsit de soție după ce a văzut pozele din CANCAN.RO. „Fiecare își vede...
Noi detalii cutremurătoare despre moartea lui Naomi. Ce au scos la iveală prietenii apropiați
ANIMAŢIE. Cu cât creşte distanţa de frânare la o viteză de 50 km/h, în condiţii...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Turistă din Marea Britanie, sfâșiată de urs pe Transfăgărășan! Femeia a scos mâna pe geam...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Polonia susţine că este pregătită să găzduiască arme nucleare ale NATO
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Elena Udrea e distrusă. Ce i s-a întâmplat în închisoare
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Cum să alegi parfumurile pentru orice preferință?
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
A fost găsit craterul din care s-a desprins „a doua Lună” a Pământului