Victor Ponta: Ministerul de Finanțe trebuie să se ocupe mai mult de strâns bani și mai puțin de venit cu idei extraordinare

Victor Ponta: Ministerul de Finanțe trebuie să se ocupe mai mult de strâns bani și mai puțin de venit cu idei extraordinare
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, într-o conferință de presă la Târgu Jiu, că este necesară majorarea cotei unice de 16 la % astfel încât Guvernul să aibă mai mulți bani la buget pentru școli spitale și drumuri.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, într-o conferință de presă la Târgu Jiu, că în condițiile menținerii cotei unice de 16 % este necesară creșterea veniturilor bugetare astfel încât Guvernul să aibă mai mulți bani pentru școli, spitale și drumuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Premierul a declarat, luni, la Târgu Jiu, într-o conferință de presă, că veniturile bugetare din acest an au crescut doar prin „decapitarea caracatiței” care era în vârful Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

„Ministerul de Finanțe trebuie să se ocupe mai mult de strâns bani și mai puțin de venit cu idei extraordinare. E foarte clar că, păstrând cota unică de 16%, veniturile bugetare, pentru a avea bani pentru școli, pentru drumuri, trebuie să crească. În acest an, oricum au crescut veniturile bugetare, dar într-un singur fel au crescut, eliminând din conducerea ANAF acea caracatiță de corupție.pe care acum procurorii în sfârșit o anchetează. Numai eliminând vârful de corupție al ANAF-ului am reușit să avem încasări mult mai mari la bugetul de stat”, a precizat Ponta.

Prim-ministrul a menționat că, pentru următorii ani, sistemul fiscal din România trebuie regândit pentru ca veniturile la buget să fie mai mari decât cele de până acum, Ponta precizând că bugetul pe care l-a moștenit de la vechiul Cabinet se termina în luna septembrie.

„Parcă în septembrie România pleca în vacanță sau anul se termina în septembrie. … În 2013-2016 trebuie să așezăm sistemul fiscal în așa fel încât să avem resurse pentru proiectele mari”, a declarat premierul, care a menționat că și recentele tăieri de fonduri de la unele proiecte de investiții au fost făcute tot pentru a asigura o mai bună cheltuire a banilor publici.

Ponta spune că banii luați de la unele proiecte aflate în derulare, cum ar fi centura de sud a municipiului București, asigurau finanțare pentru unele firme „ale PDL”.

Premierul a precizat că banii respectivi nu asigurau finalizarea lucrărilor, ci doar finanțarea necesară pentru PDL, investițiile putând fi duse la bun sfârșit în zeci sau chiar sute de ani dacă li s-ar fi asigurat în continuare aceleași sume de bani pentru executarea lor.

ERATĂ. Dintr-o regretabilă eroare, în corespondența transmisă anterior de Mediafax, era prezentată o declarație a premierului Ponta referitoare la necesitatea creșterii cotei unice. Declarația viza creșterea venitruilor bugetare în contextul menținerii cotei unice de 16 %, și nu al majorării acesteia.

Gigi Becali a anunţat că FCSB are un nou atacant. Basarab Panduru, dat pe spate...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
FOTO. Anamaria Prodan, în costum de baie! Aparițiile ei spectaculoase sunt de nota zece
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Numai Ion Țiriac putea face asta! Miliardarul a uitat două Ferrari într-un garaj și după...
Țara din Europa pe care toată lumea a uitat-o. Nu a primit nici măcar o...
Ion Cristoiu: Unirea din 1859 n-ar fi fost posibilă dacă Imperiul Otoman n-ar fi trecut,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Când am putea reveni la normalitate. Cele mai bune și cele mai negre scenarii
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Au DISTRUS totul în calea lor! Cel mai VECHI oraș din America, o MINUNE arheologică,...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Horocop 25 ianuarie 2021. Zodia care își atinge obiectivele dificile
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului în România: Marea artistă A MURIT...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Ce preziceau că se va întâmpla în 2021… oamenii din 1921. E incredibil câte dintre...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide