VIDEO | Marcel Ciolacu anunță că nu negociază măsurile fiscal-bugetare: „Este total neserios să venim cu alte modificări”

Publicat: 20/10/2023, 14:10
Actualizat: 20/10/2023, 15:43

Marcel Ciolacu nu renunță la măsurile cuprinse în pachetul de măsuri fiscal-bugetare, trecut recent de Curtea Constituțională (CCR). Acesta a precizat la începutul ședinței de guvern de vineri că „este total neserios să venim cu alte modificări când abia acum legea de asumare a plecat către promulgare”.

În contextul pachetului de măsuri fiscal-bugetare trecut de CCR ca urmare a sesizării făcute de USR și Forța Dreptei, deputatul liberal Florin Roman a anunțat că PNL a depus mai multe proiecte de lege pe fiscalitate, precizând că „în angajarea răspunderii guvernului, nu au fost reținute mai multe puncte de vedere ale PNL”, semn al dorinței liberalilor de a modifica forma proiectului.

În ședința de guvern de vineri, Marcel Ciolacu a spus că decizia Curții este esențială, și a precizat că va face consultări cu sindicatele și patronatele în vederea stabilirii creșterii salariului minim în sectorul agricol și construcții, rămas restant din cauza calculelor greșite făcute inițial.

Conform surselor Gândul, sindicatele din construcții au prezentat deja cifrele premierului și se așteaptă discuțiile cu cei din domeniul agricol, care vor avea loc în cadrul Consiliul Național Tripartit.

Este esențial că pachetul de măsuri fiscal-bugetare a trecut de Curtea Constituțională și se poate aplica acum. Trebuie să programăm urgent întâlniri cu patronate și sindicate ca să stabilim împreună cuantumul necesar creșterii salariului minim din construcții și agricultură, astfel încât prin plata CASS nimeni să nu piardă vreun leu la salariu, a declarat premierul Ciolacu, la începutul ședinței de guvern de vineri.

Primul-ministru s-a arătat inflexibil și în ce privește eventualele modificări aduse la lege, așa cum și-ar dori unii dintre liberali. Ciolacu a precizat că prioritatea Executivului este de a închide jalonul care prevede cererea de plata nr. 4 și le-a transmis miniștrilor săi că așteaptă planurile de reorganizare și comasare din instituțiile subordonate ministerelor.

„Mai mult, din punctul meu de vedere, ar fi o abordare total neserioasă ca să venim cu alte modificări la codul fiscal. După această lege de asumare, consider că prioritatea Guvernului și a Parlamentului este de a închide jalonul din cererea de plată numărul patru, reforma fiscală care va avea aplicare în anul 2025. Este total neserios să venim cu alte modificări când abia acum legea de asumare a plecat către promulgare. Pentru mine, prioritatea își aștept după promulgare propunerile de reorganizare de la toate ministerele din Guvernul României, agențiile și companiile, după promulgare având cadrul legal pentru a se face acest lucru”, a adăugat premierul.

CCR a constatat pe 18 octombrie că „angajarea răspunderii Guvernului asupra proiectului de lege a vizat un scop unic şi unitar, respectiv creşterea veniturilor la bugetul public naţional şi reducerea cheltuielilor statului”. Legea va merge la promulgare către preşedintele Klaus Iohannis. (detalii AICI)

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Ședință de guvern la Palatul Victoria/ S-a adoptat Strategia națională de sănătate și Strategia de vaccinare pentru perioada 2023 – 2030

Europarlamentarul Cristian Bușoi: ”Bucureștiul, un ORAȘ BLOCAT! Nicușor Dan a reușit să blocheze atât dezvoltarea orașului, cât și traficul rutier”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Veniturile gigantului Microsoft au explodat!