Europarlamentarul Cristian Bușoi: ”Bucureștiul, un ORAȘ BLOCAT! Nicușor Dan a reușit să blocheze atât dezvoltarea orașului, cât și traficul rutier”

Europarlamentarul Cristian Bușoi: ”Bucureștiul, un ORAȘ BLOCAT! Nicușor Dan a reușit să blocheze atât dezvoltarea orașului, cât și traficul rutier”
Publicat: 20/10/2023, 10:43
Actualizat: 20/10/2023, 10:44

Europarlamentarul Cristian Bușoi critică prestația lui Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, la 3 ani de la preluarea mandatului, în contextul blocajului urbanistic care afectează Bucureștiul. Este vorba despre încă un semnal de alarmă care se alătură celor trase de arhitecți și specialiști în urbanism, situația la nivel urbanistic, în capitala României, fiind critică.

Cristian Bușoi consideră că totul pornește de la un ”management defectuos” al lui Nicușor Dan, iar rezultatul este ”o gaură imensă” în bugetul local.

Pierderea financiară este ”uriașă”, mai notează europarlamentarul Cristian Bușoi, iar Nicușor Dan nu a reușit decât să ”desființeze tot”.

Managementul defectuos al Primarului General a creat o gaură imensă la bugetul local. Pierderea estimată pentru veniturile fiscale în perioada 2022-2026 este de 3.45 miliarde, conform unui studiu publicat de Asociația Bucharest Real Estate Club.

Blocajul pe care Nicușor Dan l-a impus la nivel urbanistic în Capitală a creat o pierdere financiară uriașă, Capitala și-a diminuat contribuția la PIB ul national cu 37% în 2019, cu 34% în 2021 și cu 29.8% în 2022. Sub aspectul bunelor intenții-disciplina urbanistică, actualul primar a reușit să desființeze tot, dar nu a pus nimic în loc.

Dan s-a ocupat doar de prima parte, a blocat regulamentele urbanistice, dar nu a mai pus nimic în loc, ceea ce a dus la blocarea pieței imobiliare în care lucrează mii de oameni, a dus la construirea a mai puține locuințe și într-un final la o pierdere considerabilă la bugetul de stat”, notează Cristian Bușoi pe pagina sa de socializare.

”Actualul Primar General a dovedit că este un slab manager”

Din punctul de vedere al europarlamentarului Cristian Bușoi, Nicușor Dan s-a dovedit a fi, în acești ani de mandat, un ”slab manager”, nu numai în ceea ce privește dezvoltarea Bucureștiului, cât și la subiectul ”trafic”.

Lucrările de reabilitare ale Podului Grant – acesta fiind doar un exemplu negativ printre multe altele – nu au fost demarate în vară, ci mult mai târziu, planificarea lucrărilor este defectuoasă, Bucureștiul este ”paralizat”.

Actualul Primar General a dovedit că este un slab manager, nu doar în gestionarea dezvoltării orașului, cât și în privința traficului. După ce a blocat realizarea proiectului din Prelungirea Ghencea, nenorocind un sector întreg, acum a pornit lucrările la Podul Grant în perioada de toamnă, când traficul devine oricum greoi.

Nu a putut planifica lucrările vara, nu a putut planifica lucrări pe porțiuni, ca să lase măcar o bandă liberă pentru circulație. Orașul este dat peste cap, timpul de deplasare al bucureștenilor mârindu-se de cel puțin 3 ori.

Bucureștiul a devenit orașul paralizat, orașul în care nu poți circula, nu poți construi, nu poți să trăiești decent. Din păcate, bucureștenii trebuie să mai reziste încă o perioadă. Anul viitor va fi anul în care Nicușor Dan va părăsi primăria Capitalei și vom reuși deblocarea orașului”, a încheiat europarlamentarul Cristian Bușoi.

Blocaj administrativ și incertitudine la nivelul climatului urbanistic

Potrivit Bucharest Real Estate Club, blocajul administrativ și incertitudinea climatului urbanistic adâncesc pierderile pentru economia Bucureștiului pe multiple paliere: scăderea numărului de locuințe livrate în București, în detrimentul Ilfovului, precum și a taxelor colectate de autorități.

  • Ponderea Bucureștiului în ceea ce privește locuințele nou livrate scade de 66,50% în 2020 la 57,40% în 2022, în timp ce Ilfovul crește de la 33,50% în 2020 la 42,60%.
  • Bucureștiul își diminuează contribuția la PIB-ul național: 2019- 37%, 2021 – 34,6%, 2022 – 29,8%.
  • Pierderea estimată pentru veniturile fiscale este de 3,45 miliarde de euro pentru perioada 2022 – 2026.
  • BREC lansează o nouă invitație la dialog către autorități pentru identificarea celor mai bune soluții de depășire a actualei situații.

De altfel, informațiile furnizate de Institutul Național de Statistică (INS) se poate observa scăderea ponderii numărului de locuințe livrate în București în detrimentul celor livrate în Ilfov. (mai multe informații AICI)


Citește și:

Cooperarea dintre OMS și Kazahstan, un model pentru ”diplomația sănătății” în Asia Centrală

ANPC închide 89 locuri de joacă din Sectorul 1! Consilier local: „Clotilde Armand, ce-ar fi să lași JOCURILE DE IMAGINE și să faci ceva pentru copii?”

EXCLUSIV | Capitala se sufocă, dar Nicușor Dan vorbește despre traficul ”lejer” din 2035! Avocat: ”E disperat, a intrat în campanie cu un an înainte!”

BREAKING NEWS | Corpul de Control de la Finanțe l-a găsit vinovat pe iubitul șefei de facto a ONJN după ce a dat buzna la cazinoul din Mariott: ”Acțiune arbitrară, subiectivă”

Nicușor Dan preferă dușurile calde, nu reci, și a scăpat ”porumbelul” la TV: ”Spune-i că-l bag în…”

EXCLUSIV | Nicușor Dan, acuzat că îl „hărțuiește” pe primarul Sectorul 2: „Vendetă, exces de putere, se crede iar pe cai mari!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
Imagini în premieră absolută cu Florin Piersic de la ”Matei Balș”! Starea de sănătate a...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
Florin Piersic, primul mesaj după ce a fost transferat la Spitalul Matei Balș din Capitală....
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
S-a dat ordin pentru TOATĂ ROMÂNIA. Noile reguli de transport sunt deja în vigoare
ANAF nu poate să vândă terenurile Elenei Udrea. La ce preț au ajuns bunurile
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
A fost descoperită o nouă particulă. Cercetătorii o căutau de mult timp!