Președintele Consiliului Federației Ruse, replică pentru Departamentul de Stat: ”Rusia nu are arme chimice din 2017. SUA nu și-au eliminat stocul”

Președintele Consiliului Federației Ruse, replică pentru Departamentul de Stat: ”Rusia nu are arme chimice din 2017. SUA nu și-au eliminat stocul”
Valentina Matviyenko, președintele Consiliului Federației Ruse | Foto - Profimedia Images
Publicat: 13/04/2022, 16:45
Actualizat: 13/04/2022, 16:56

Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat SUA, și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu o eventuală folosire de către Rusia a armelor chimice în conflictul din Ucraina. În replică, președintele Consiliului Federației Ruse (camera superioară a Parlamentului) a transmis că Rusia nu ar mai avea arme chimice încă din 2017.

Folosirea armelor chimice în Ucraina nu ar face altceva decât să ducă la o tensiune și mai mare în zonă, iar Vladimir Putin se confruntă, acum, cu o criză majoră, războiul-fulger pe care și l-a imaginat intrând în cea de-a doua lună de război, a declarat Ned Price.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a mai spus că acuzațiile Rusiei potrivit cărora au existat și există programe active de arme chimice pe teritoriul Ucrainei sunt ”minciuni”.

”Suntem îngrijorați că Rusia ar putea încerca să recurgă la arme chimice. (…) Știm că Rusia are un palmares. Rusia a folosit acești agenți împotriva propriului popor pe pământ rusesc, pe pământ european. Rusia se angajează în practica proiecției, proiectând – fie că este vorba despre Ucraina, fie că este vorba de Statele Unite – ceea ce ei înșiși ar putea plănui să facă în ceea ce privește minciunile că există programe active de arme chimice pe pământul ucrainean sau că Statele Unite ale Americii sunt într-un fel implicate în orice program de arme chimice pe pământul ucrainean”, a declarat Ned Price.

”Astăzi, există încercări de a defăima armata rusă, de a defăima Rusia”

Valentina Matviyenko, președintele Consiliului Federației Ruse, Valentina Matviyenko, a vorbit tot despre minciuni, la rândul ei, etichetând drept false afirmațiile conform cărora Rusia ar putea să folosească arme chimice în Ucraina.

Totul ar fi o încercare de defăimare a Rusiei, a spus Valentina Matviyenko, pentru că încă din 2017 a fost eliminat întregul stoc de arme chimice, cee ace SUA încă nu ar fi făcut.

”Astăzi, există încercări de a defăima armata rusă, de a defăima Rusia, de a imita acest tip de activități presupuse rusești cu presupusa utilizare a armelor chimice. Toate acestea sunt, desigur, o minciună. Rusia nu are arme chimice, Rusia și-a îndeplinit toate obligațiile. În 2017, am finalizat eliminarea totală a armelor chimice, spre deosebire de SUA, care încă nu au eliminat stocul lor de arme chimice”, a declarat Valentina Matviyenko, citată de TASS.

Ned Price: ”Vladimir Putin a crezut că își va ateriza forțele la Kiev în 48 sau 72 de ore”

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a mai spus, în timpul conferinței de presă, că Vladimir Putin și-ar fi dorit să ocupe Kievul ăn 48 sau 72 de ore, însă Rusia a pierdut ”bătălia de la Kiev”.

Din această cauză, retrăgându-se, trupele rusești adoptă o ”tactică și mai brutală”, a insistat Ned Price.

”Aceasta nu este o campanie care a decurs conform planului pentru Vladimir Putin și puteți face această judecată pe baza oricărui număr de fapte. Dar la nivelul cel mai elementar – și am declasificat acest lucru; ați auzit asta de la directorul nostru CIA – aceasta a fost o campanie despre care Vladimir Putin a crezut că își va ateriza forțele la Kiev în 48 sau 72 de ore, foarte puțin după inițierea agresiunii împotriva Ucrainei. Suntem acum la peste cinci săptămâni în războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Rusia a pierdut bătălia de la Kiev. Forțele sale se retrag, iar tactica Rusiei devine și mai brutală”, a conchis Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat SUA.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Lupta unei femei din Peru pentru o „moarte demnă” s-a sfârșit cu o decizie istorică