Fostul comandant al trupelor SUA în Europa: ”NATO trebuie să-i distrugă acum pe ruși. Trebuie să le rupem spatele!”

Fostul comandant al trupelor SUA în Europa: ”NATO trebuie să-i distrugă acum pe ruși. Trebuie să le rupem spatele!”
Generalul (r) Ben Hodges, fostul comandant al trupelor SUA în Europa | Foto - Profimedia Images
Publicat: 08/04/2022, 10:12
Actualizat: 08/04/2022, 10:16

Generalul (r) Ben Hodges, fostul comandant al trupelor SUA în Europa, avertizează că rușii ”se pot pune din nou pe picioare” dacă sunt lăsați să treacă peste șocul creat de rezistența acerbă a ucrainenilor. Ucraina ar trebui ajutată cu cât mai mult armament pentru a putea să împingă armata Federației Ruse dincolo de graniță, mai spune generalul american.

Fostul comandant al trupelor SUA în Europa îi etichetează pe ruși drept ”brutali și răi”, însă consideră că aceștia sunt capabili să învețe din toate greșelile pe care l-au făcut din momentul în care Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei.

Ben Hodges a avut și un mesaj tranșant, spunând că NATO ar trebui să îi distrugă pe ruși ”acum”, folosind și expresia ”să le rupem spatele”, dar a nuanțat, ulterior, precizând că nu poate fi vorba ca trupele Alianței Nord-Atlantice să intre în Ucraina, însă trebuie ”accelerată” livrarea de armament și de tot ce are nevoie armata ucraineană.

”Rușii sunt brutali, răi, dar nu sunt proști și cred că vor învăța din asta, în cele din urmă se vor pune pe picioare din nou, dacă le dăm voie. De aceea, NATO trebuie să-i distrugă acum. Trebuie să le rupem spatele!

Nu zic că trupele NATO trebuie să intre în Ucraina, dar trebuie să accelerăm livrarea pentru tot ce are nevoie Ucraina pentru distruge aceste formațiuni militare, care încearcă să se retragă, să se regrupeze și să obțină trupe noi, muniție nouă, pentru ca apoi să revină în luptă pentru următorul stadiu, din Donbas”, a declarat generalul (r) Ben Hodges, potrivit Digi 24.

”Aceasta este lupta noastră, nu e doar lupta Ucrainei”

Generalul (r) Ben Hodges punctează că armata Federației Ruse este vulnerabilă, în acest moment, iar una dintre soluțiile pentru ca Ucraina să învingă pe teren ar fi oferirea de informații precise referitoare la ”identificarea țintelor” rusești.

Lupta nu este doar a Ucrainei, a insistat Ben Hodges, iar viitoarele atacuri plănuite de Kremlin ar trebui anticipate cu ajutorul serviciilor de informații, ”pregătite înainte ca războiul să înceapă”.

”Acum e momentul! Sunt atât de vulnerabili. De aceea trebuie să le distrugem! Dacă vom face asta, nu va mai fi altă ofensivă. Dar asta trebuie să pornească de la ideea că trebuie să câștigăm și că aceasta este lupta noastră, nu e doar lupta Ucrainei. Trebuie să furnizăm informații care ajută la identificarea țintelor – unitățile care se retrag, depozitele lor, combustibilul, centrele lor de transport.

Trebuie să identificăm cine e în mișcare pentru următorul atac. Putem face asta! Serviciile secrete au fost pregătite înainte ca războiul să înceapă, așa că știm ce să urmărim și să aflăm unde se află unitățile”, a mai declarat fostul comandant al trupelor SUA în Europa.

”Asta e ziua în care rușii au sărbătorit mereu finalul celui de-al Doilea Război Mondial, finalul marelui război patriotic, așa că au o paradă foarte mare în Piața Roșie pe 9 mai. Puteți fi siguri că presiunea pe care o pune Kremlinul asupra Statului Major pentru a livra o victorie este imensă. Asta înseamnă că vor face tot ce pot pentru a captura în sfârșit Mariupolul ca să sărbătoreasacă pe 9 mai”

Generalul (r) Ben Hodges


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase