Ministrul ucrainean de Externe, la sediul NATO: ”Cu cât primim mai multe arme și cu cât ajung mai devreme în Ucraina, cu atât mai multe vieți omenești vor fi salvate”

Ministrul ucrainean de Externe, la sediul NATO: ”Cu cât primim mai multe arme și cu cât ajung mai devreme în Ucraina, cu atât mai multe vieți omenești vor fi salvate”
Dmytro Kuleba (stânga), alături de Jens Stoltenberg | Foto – Profimedia Images
Publicat: 07/04/2022, 14:00

Secretarul general NATO – Jens Stoltenberg – l-a primit, la sediul Alianței Nord-Atlantice, pe Dmytro Kuleba, ministrul de Externe al Ucrainei.

Stoltenberg a precizat, încă o dată, că NATO trebuie să protejeze și să apere toți aliații, cu atât mai mult în contextul conflictului din Ucraina, iar Moscova nu poate trata cu superficialitate acest demers.

”NATO are, de asemenea, responsabilitatea de a proteja și de a apăra toți Aliații. Deci, de la invazia Ucrainei, ne-am intensificat prezența militară în partea de est a Alianței. Și ne asigurăm că nu există loc pentru neînțelegeri și calcule greșite la Moscova cu privire la disponibilitatea noastră de a proteja și apăra toți Aliații”, i-a transmis secretarul general NATO lui Dmytro Kuleba.

”NATO oferă sprijin Ucrainei, dar NATO nu trimite trupe pe teren. Și avem, de asemenea, responsabilitatea de a preveni escaladarea acestui conflict dincolo de Ucraina și de a deveni și mai mortal, și mai periculos și distructiv. Așa că oferim sprijin, dar, în același timp, muncim din greu pentru a preveni escaladarea conflictului”

Jens Stoltenberg

Dmytro Kuleba: ”Arme, arme și arme”

Ministrul de Externe al Ucrainei a spus, în fața jurnaliștilor prezenți, că agenda sa de lucru conține doar trei puncte: ”Arme, arme și arme”.

Ucraina are nevoie de sprijin pentru a lupta împotriva armatei ruse și a demonstrat că ”știe să câștige”, a mai spus Kuleba.

”Agenda mea este foarte simplă. Are doar trei puncte – arme, arme și arme. În ultima lună, în ultimele săptămâni, armata ucraineană și întreaga națiune ucraineană au demonstrat că știm să luptăm. Știm să câștigăm. Dar fără aprovizionare durabilă și suficientă cu toate armele solicitate de Ucraina, aceste victorii vor fi însoțite de sacrificii enorme.

Cu cât primim mai multe arme și cu cât ajung mai devreme în Ucraina, cu atât mai multe vieți omenești vor fi salvate, iar orașe și sate nu vor mai fi distruse. Nu va mai exista (n.red. – o tragedie ca la) Bucha”, a declarat Dmytro Kuleba la sediul NATO.

”Vom continua să insistăm asupra embargoului complet al petrolului și gazelor pentru Rusia, să dezactivam toate băncile rusești, să ne asigurăm că toate porturile sunt închise pentru navele rusești și mărfurile rusești”

Dmytro Kuleba


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase