LIVE TEXT | Ziua 265 de război. Volodimir Zelenski îndeamnă G20 să adopte planul Ucrainei pentru restabilirea păcii: „Sunt convins că acum este momentul în care războiul Rusiei trebuie și poate fi oprit”

LIVE TEXT | Ziua 265 de război. Volodimir Zelenski îndeamnă G20 să adopte planul Ucrainei pentru restabilirea păcii: „Sunt convins că acum este momentul în care războiul Rusiei trebuie și poate fi oprit”
Război în Ucraina
Publicat: 15/11/2022, 14:55
Actualizat: 15/11/2022, 21:19

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Grupului celor 20 (G20) reunit în Indonezia să își intensifice eforturile și să oprească războiul Rusiei în țara sa, în cadrul unui plan de pace pe care l-a propus. „Nu vom permite Rusiei să aștepte și să își consolideze forțele”, a declarat el prin intermediul unei legături video la summitul de pe insula indoneziană Bali. „Sunt convins că acum este momentul în care războiul Rusiei trebuie și poate fi oprit”, a adăugat Zelenski

Citește și Românii pot fi „Alături de Ucraina” în campania pentru refugiați organizată de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă Gândul

Cele mai importante evenimente ale zilei

UPDATE ora 21:15 – Cel puțin doi morți după ce două rachete rusești au lovit o localitate din Polonia

Două persoane au murit marți după ce un proiectil rusesc a lovit o zonă agricolă din Przewodów, un sat polonez de lângă granița cu Ucraina.

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a convocat o întâlnire de urgență a înalților oficiali din sistemul de securitate națională și apărare a țării, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Piotr Mueller. Citește mai mult…

UPDATE ora 17:30 – Mai multe clădiri rezidențiale din Kiev, lovite de rachete rusești

Rusia a lansat noi atacuri asupra capitalei Ucrainei, Kiev, lovind mai multe clădiri rezidențiale din apropierea centrului orașului..

În ceea ce pare să fie o operațiune care vizează întreaga țară, au fost înregistrate atacuri aeriene și în Miokolaiv, Cernihiv și Zaporojie, dar și în alte localități ucrainene.

La Kiev, trei clădiri din districtul Pechersk, din centrul capitalei, au fost lovite de rachete, potrivit primarului Vitali Klitschko. Citește mai mult…

UPDATE ora 15:00 – Josep Borrell avertizează că statele UE s-ar putea lăsa antrenate într-o cursă pentru a-şi reface stocurile după ce au furnizat atât de multe arme Ucrainei în acest an

Şeful diplomaţiei UE Josep Borrell avertizează că statele europene s-ar putea lăsa antrenate într-o cursă pentru a-şi reface stocurile după ce au furnizat atât de multe arme Ucrainei în acest an, relatează marţi DPA.

„Important este să acţionăm împreună, să evităm divizarea pieţei, pentru a evita concurenţa”, a declarat Borrell la Bruxelles.

El a spus că o situaţie precum cea din timpul pandemiei de COVID-19, când statele membre UE se întreceau să cumpere vaccinuri pentru propriile ţări, ar trebui evitată.

„Cu toţii împreună înseamnă preţuri mai bune, calitate mai bună şi timp mai bun”, a spus Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, citat de Mediafax.

UPDATE ora 14:00 – Rușii cu dublă cetățenie, gata să fie înrolați în armată! Putin a semnat decretul

Președintele Vladimir Putin a semnat un decret care le permite rușilor care au dublă cetățenie să servească în forțele armate ale țării.

Cu alte cuvinte, potrivit acestui decret, începând de acum cei cu statut de rezidență permanentă în țări străine pot servi în forțele armate ale țării.

(Citește mai multe detalii aici…)

Propagandist rus, mesaj către Vladimir Putin: „Bombardează Marea Britanie. Este sursa tuturor relelor”
Sursa foto: Shutterstock

UPDATE ora 13:00 – Nicolae Ciucă: „Rusia este cea mai gravă şi directă ameninţare la adresa securităţii euro-atlantice şi va rămâne astfel pe termen lung”

Nicolae Ciucă a declarat marţi, 15 noiembrie, că Rusia reprezintă cea mai gravă şi directă ameninţare la adresa securităţii euro-atlantice şi va rămâne astfel pe termen lung, iar NATO a răspuns rapid şi adecvat, printr-o abordare pe mai multe niveluri, urmărind consolidarea propriei rezilienţe.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 15 noiembrie, la ”Euro-Atlantic Resilience Forum – Black Sea Perspectives”, că Rusia este cea mai gravă amenințare la adresa securității euro-atlantice.

(Citește continuarea aici…)

UPDATE ora 12:00 – O imagine „cât o mie de cuvinte” din Herson. Ucrainenii își încarcă telefoanele la un generator în centrul orașului

Anton Gerașcenko, un important oficial ucrainean a postat pe Twitter o imagine „cât o mie de cuvinte” ce arată situația orașului Herson, căruia rușii i-au distrus sistemul de electricitate înainte să se retragă.

„Șase zile fără electricitate. Oamenii își încarcă telefoanele în piața principală de la un generator adus de un voluntar”, a scris Gerașcenko pe rețeaua socială.


UPDATE ora 10:00 – Comandantul armatei ucrainene i-a spus generalului american Mike Milley care este condiţia Kievului pentru negocieri cu Rusia

Comandantul forţelor ucrainene, generalul Valeri Zalujni, afirmă că i-a spus omologului său american, generalul Mark Milley, şeful Statului Major Întrunit al armatei SUA, că „armata ucraineană nu va accepta nicio negociere, niciun acord şi nicio decizie de compromis” în conflictul pe care îl are cu Rusia, relatează CNN.

„Există o singură condiţie pentru negocieri – Rusia trebuie să părăsească toate teritoriile ocupate”, a declarat Valeri Zalujni pe canalul său de Telegram, după ce în ultimele săptămâni generalul american Mike Milley a pledat în discuţii interne la Casa Albă pentru negocieri între Kiev şi Moscova, pe măsură ce iarna se apropie, iar trupele în teren s-ar putea afla într-un blocaj.

Dar poziţia lui Milley nu este susţinută pe scară largă de echipa de securitate naţională a preşedintelui Joe Biden, inclusiv de secretarul de stat Antony Blinken şi de consilierul pentru securitate naţională Jake Sullivan. Niciunul dintre ei nu crede că este momentul să facă un efort serios pentru discuţii cu privire la Ucraina, a scris CNN citând surse de la Casa Albă, conform News.ro.

UPDATE ora 09:00 – Rusia, retragere ordonată din Herson

SUA consideră că trupele ruse au efectuat o retragere relativ ordonată din orașul Herson, a declarat luni un înalt oficial militar american. Acest lucru a fost foarte diferit, comparativ cu retragerile anterioare, care au fost haotice.

„Credem că a fost o retragere relativ ordonată”, a spus oficialul, care a vorbit sub anonimat, pentru Reuters.

UPDATE ora 08:00 – Volodimir Zelenski a vorbit, la Summit-ul G20, despre „încetarea războiului distructiv al Rusiei”

Summit-ul G20, care reunește cele mai puternice 20 de economii din lume, a devenit pentru Volodimir Zelenski întrunirea G19. Dar, dincolo de declarațiile atent pregătite, președintele Ucrainei a transmis liderilor internaționali adunați pe insula indoneziană Bali un mesaj clar – „Acum este momentul ca războiul să fie oprit”!

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Mărturia revoltătoare a șoferului începător din Timișoara, care a condus-o pe Moni spre moarte la...
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Acești doi vasluieni s-au îmbogățit! Câte sticle au dus într-un centru de reciclare din LIDL
Oana Lis, diagnosticată cu CANCER! Clipele grele prin care trece soția lui Viorel Lis: „Viața...
Un băiat de 16 ani, autorul oribilei crime din Crângaşi. El şi un amic au...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
„Am găsit-o la 100 de metri de mașină”. Șoferul începător care a provocat teribilul accident...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
OBLIGATORIU în fiecare localitate din România. S-a luat decizia ieri, 14 mai 2024. Trebuie să...
Iaurt făcut în casă. O rețetă gustoasă și sănătoasă
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
Motivul pentru care Florin Piersic ar fi omis un detaliu care ridică mari semne de...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Un nou tip de plastic dispare atunci când nu mai ai nevoie de el
×