LIVE TEXT | Ziua 261 de război: Podul principal peste râul Dnipro din Herson a fost distrus / Cel puţin 41 de localităţi din sudul Ucrainei au fost eliberate, după decizia Rusiei de a se retrage, afirmă Zelenski

LIVE TEXT | Ziua 261 de război: Podul principal peste râul Dnipro din Herson a fost distrus / Cel puţin 41 de localităţi din sudul Ucrainei au fost eliberate, după decizia Rusiei de a se retrage, afirmă Zelenski
/ Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 11/11/2022, 11:00
Actualizat: 11/11/2022, 13:28

Ziua 261 de lupte între Moscova și Kiev. Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, afirmă că cel puţin 41 de localităţi din sudul Ucrainei au fost eliberate după decizia Rusiei de a se retrage în partea de est a fluviului Nipru şi a schiţat obiectivele Ucrainei în conflict, menţionând inclusiv diplomaţia.

Citește și Românii pot fi „Alături de Ucraina” în campania pentru refugiați organizată de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă Gândul

Cele mai importante evenimente ale zilei

UPDATE ora 13:00 – ANAF a blocat peste 10 milioane de euro de la firmele rusești de la începutul războiului din Ucraina

ANAF a blocat peste 10 milioane de euro de la șapte firme rusești, supuse sancțiunilor internaționale după începerea războiului din Ucraina, spune președintele instituției, Lucian Heiuș.

„După începerea războiului din Ucraina s-au dispus anumite sancțiuni internaționale. Practic, începând cu data de 28 februarie, la nivelul ANAF s-au efectuat verificări în vederea identificării persoanelor sau entităților care au fost supuse sancțiunilor internaționale”, spune Lucian Heiuș, citat de Mediafax.

El precizează că au fost verificate peste 2.400 de persoane fizice și juridice.

„Am emis șapte ordine de președinte ANAF la diverse societăți – Aeroflot, TMK, Metal Oil Invest Trading, în total șapte societăți care au fost supuse acestor sancțiuni internaționale și la care ANAF a aplicat sancțiunile internaționale. Ca și valoare, s-a dispus blocarea sumei de 10.099.200 euro, deci peste 10 milioane de euro blocate. Am dat amenzi contravenționale la cei care nu au respectat aceste decizii în urmasancțiunilor în valoare de 280.000 de lei și am confiscat sume cifrate la 13.171.481 lei”, adaugă președintele ANAF.

UPDATE ora 12:00 – Podul principal peste râul Dnipro din Herson a fost distrus

Podul principal peste râul Dnipro în Herson a fost distrus, potrivit unor imagini preluate de pe rețelele de socializare.

Podul principal peste râul Dnipro din regiunea ucraineană Herson a fost distrus, arată fotografiile și înregistrările video difuzate vineri pe rețelele de socializare.

Imaginile mai arată că forțele rusești au părăsit orașul, dar jurnaliștii nu au putut confirma informația din surse independente, scrie Mediafax.

Alexander Kots, un reporter al ziarului rusesc Komsomolskaia Pravda aflat în zonă, a anunțat că „în acest moment nu există trupe rusești pe partea cealaltă”, potrivit CNN.

Kots a postat pe canalul său Telegram un videoclip cu podul Antonovski. Întreaga secțiune centrală a podului este distrusă.


UPDATE ora 11:00 – Morți și răniți după ce o rachetă a lovit o clădire rezidențială din Nikolaiev

Cel puțin două persoane au murit și alte două au fost rănite la Nikolaiev în urma unei lovituri rusești, a anunțat un șef militar ucrainean, citat de CNN.

Cel puțin două persoane au fost ucise și alte două rănite într-un atac aerian asupra unei clădiri rezidențiale de cinci etaje din Nikolaiev. Atacul a avut loc în cursul nopții, a declarat vineri dimineață Vitalii Kim, un șef militar regional.

„Răufăcătorii au răspuns forțelor noastre armate prin lansarea unui atac cu rachete asupra unei clădiri rezidențiale de cinci etaje. Doi morți, doi răniți”, a anunțat Vitalii Kim, șeful administrației militare din regiunea Nikolaiev, pe canalul său Telegram, citat de Mediafax.

UPDATE ora 07:00 – Volodimir Zelenski spune că peste 40 de localităţi au fost eliberate în sudul Ucrainei: „Trebuie să mergem până la capăt, pe câmpul de luptă şi în diplomaţie”

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, afirmă că cel puţin 41 de localităţi din sudul Ucrainei au fost eliberate după decizia Rusiei de a se retrage în partea de est a fluviului Nipru şi a schiţat obiectivele Ucrainei în conflict, menţionând inclusiv diplomaţia, relatează CNN, citat de News.ro.

„Trebuie să mergem până la capăt – pe câmpul de luptă şi în diplomaţie – astfel încât drapelele noastre, steagul ucrainean şi niciodată vreun tricolor inamic, să fluture pe întreg teritoriul nostru, în interiorul graniţelor noastre recunoscute la nivel internaţional”, a spus preşedintele ucrainean.

„Astăzi avem veşti bune din sud – numărul drapelelor ucrainene care se întorc la locul lor de drept, în cadrul operaţiunii de apărare care este în curs de desfăşurare, a ajuns deja la ordinul zecilor. Au fost eliberate 41 de localităţi”, a anunţat Zelenski în discursul său video transmis zilnic.

Citește cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina:

Ziua 260 de război: Ucraina rămâne sceptică cu privire la retragerea Rusiei din Herson / UE propune un plan de apărare cibernetică din cauza îngrijorările legate de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei

Ziua 259 de război: Volodimir Zelenski promite că forțele ucrainene nu vor ceda „nici măcar un centimetru” în luptele pentru controlul regiunii Donețk / Cel mai mare avion din lume, distrus în timpul războiului din Ucraina, va fi reconstruit

Ziua 257 de război: Ucraina a primit sisteme antiaeriene suplimentare din SUA, Spania şi Norvegia / Volodimir Zelenski avertizează cu privire la „atacuri în masă” asupra rețelei electrice

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Un bărbat a atacat cu un cuțit mai mulți oameni, în plină stradă! Unde s-a...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Rămâi pe loc fără PERMIS. Legea nouă care intră în vigoare în România
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Bărbații cu nivel scăzut de testosteron, mai predispuși la moarte prematură
×