LIVE TEXT | Ziua 273 de război: Schimb de cadavre ale militarilor uciși în război între ucraineni și ruși. Zeci de trupuri au fost transportate peste linia frontului

LIVE TEXT | Ziua 273 de război: Schimb de cadavre ale militarilor uciși în război între ucraineni și ruși. Zeci de trupuri au fost transportate peste linia frontului
Sursa FOTO: flickr.com
Publicat: 23/11/2022, 13:15

Ziua 273 de război. Oficialii ucraineni și ruși au făcut un schimb de cadavre ale militarilor uciși în timpul războiului. Zeci de trupuri au fost transportate peste linia frontului. Ucrainenii și rușii au convenit asupra unui schimb de cadavre, iar Ucraina a predat rămășițele a 33 de militari ruși.

Cele mai importante evenimente ale zilei

UPDATE ora 13:00 – Directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică s-a întâlnit cu o delegație rusă pentru a discuta despre securitatea centralei de la Zaporojie

Directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, s-a întâlnit miercuri la Istanbul cu o delegaţie rusă pentru a discuta despre securitatea centralei atomo-electrice ucrainene Zaporojie, aflată sub controlul Rusiei, a anunţat AIEA, transmite Reuters, citată de Agerpres.ro.

„Directorul general al AIEA @rafaelmgrossi s-a întâlnit azi la Istanbul cu o delegaţie rusă condusă de directorul general al Rosatom Aleksei Lihacev pentru consultări în aspecte operaţionale legate de securitatea la centrala Zaporojie din Ucraina şi privind crearea de urgenţă a unei zone de protecţie a securităţii şi siguranţei nucleare”, a transmis forul nuclear al ONU pe Twitter.

Directorul AIEA avertizează de mai multe luni asupra riscului unui accident potenţial catastrofal din cauza bombardamentelor repetate desfăşurate în preajma centralei şi pentru care Rusia şi Ucraina se acuză reciproc.

UPDATE ora 12:20 CIA vrea să recruteze cetățenii ruși nemulțumiți de războiul din Ucraina: „Suntem deschiși la cooperare”

Invazia Ucrainei a fost un eșec imens pentru președintele Vladimir Putin și deschide oportunități pentru agențiile de informații occidentale de a recruta rușii care s-au săturat de război, a declarat directorul adjunct al operațiunilor CIA, David Marlowe.

„Putin se afla în cea mai bună poziție cu o zi înainte de invazie, când încă mai avea posibilitatea de a constrânge Ucraina, de a influența NATO și de a demonstra că Rusia este o putere puternică. El a irosit toate aceste oportunități. Căutăm peste tot în lume ruși care sunt la fel de dezgustați de acest lucru ca și noi. Pentru că suntem deschiși la cooperare”, a susținut el.

UPDATE ora 10:00 – Schimb de cadavre ale militarilor uciși în război între ucraineni și ruși

Oficialii ucraineni și ruși au făcut un schimb de cadavre ale militarilor uciși în timpul războiului. Zeci de trupuri au fost transportate peste linia frontului.

Ucrainenii și rușii au convenit asupra unui schimb de cadavre, iar Ucraina a predat rămășițele a 33 de militari ruși.

Rămășițele au fost trimise de la un depozit special din Harkov, în schimbul cadavrelor militarilor ucraineni.

Alexander Lutsenko, un ofițer ucrainean, a declarat că rușii au fost uciși în apropierea liniei de front, în districtele Kupiansk și Izium, potrivit Sky News, transmite Mediafax.

Un alt ofițer, Anton Ivannikov, a spus că este important ca soldații să poată fi înapoiați familiilor lor „unde vor găsi ultimul refugiu și vor fi îngropați de rudele lor”.

UPDATE ora 09:00 – Ucraina înființează mii de centre de urgență pentru civilii care au nevoie de provizii de bază

Ucraina va înființa mii de centre speciale pentru civilii care au nevoie de provizii și de servicii de bază pe parcursul iernii. Centrele vor fi deschise în permanență, iar serviciile și produsele vor fi gratuite.

Temerile că Rusia ar putea distruge toate centralele electrice și alte rețele și obiective în timpul iernii i-au determinat pe ucraineni să înființeze centrele speciale.

Mii de astfel de centre vor fi înființate în întreaga țară pentru a le oferi cetățenilor electricitate, căldură, apă, medicamente, servicii de internet și de telefonie mobilă.

Serviciile vor fi furnizate gratuit și fără întrerupere.

„Dacă vor avea loc din nou atacuri masive ale Rusiei și este clar că energia electrică nu va fi restabilită timp de câteva ore, centrele de invincibilitate vor intra în acțiune cu toate serviciile cheie. Trebuie să fim cu toții pregătiți pentru orice scenariu, având în vedere modul în care teroriștii luptă împotriva poporului nostru și ceea ce încearcă să facă”, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, potrivit Sky News, citat de Mediafax.

Citește cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina:

Ziua 272 de război: Raiduri la o mănăstire veche de 1.000 de ani din Kiev, unde se bănuiește că ar opera o rețea rusă de spionaj / Întreruperile de curent vor dura probabil până în martie 2023, spun oficialii ucraineni

Război în Ucraina, ziua 271: O echipă de experţi AIEA evaluează luni pagubele de la centrala nucleară Zaporojie / Rafael Grossi: „Rușii se joacă cu focul. Trebuie să se oprească imediat”

Război în Ucraina, ziua 270: Forțele armate ucrainene au respins avansurile rusești în apropierea a șapte așezări din regiunile Lugansk și Donețk/Rishi Sunak anunță un pachet militar de 60 de milioane de dolari pentru Ucraina

Ziua 269 de război: Zelenski cere noi sancţiuni la adresa Rusiei și crede că un armistițiu doar ar înrăutăți situația/ SUA spune că decizia de a negocia cu Rusia îi revine Ucrainei

Ziua 268 de război: Armata rusă a bombardat din nou nord-estul și sud-estul Ucrainei/ Milioane de ucraineni au rămas fără curent electric/Zelenski cere din nou protejarea spațiului aerian al Ucrainei

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ion Țiriac, SCANDAL MONSTRU. Ce l-a enervat pe celebrul miliardar: Am fost DAȚI AFARĂ
Secretul brutăriilor din supermarketuri. Ce pățesc majoritatea cumpărătorilor
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A vrut să experimenteze pe copil". Un tată și-a lăsat bebelușul să moară de foame...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Abuzul de alcool, diabetul și poluarea cresc riscul de Alzheimer și Parkinson