Oligarhul Oleg Tinkov spune că 90% dintre ruși nu doresc războiul: ”Există proști care desenează Z, dați-i lui Putin o ieșire clară pentru opri acest masacru”

Oligarhul Oleg Tinkov spune că 90% dintre ruși nu doresc războiul: ”Există proști care desenează Z, dați-i lui Putin o ieșire clară pentru opri acest masacru”
Publicat: 21/04/2022, 10:41
Actualizat: 21/04/2022, 10:49

Oligarhul rus Oleg Tinkov, fost proprietar de echipă de ciclism World Tour și fondator al Băncii Tinkoff, a fost sancționat luna trecută de Marea Britanie pentru presupuse legături apropiate cu Kremlinul.

Pe pagina sa de Instagram, Tinkov se dezice de războiul declanșat de Vladimir Putin și – fără a folosi sintagma ”operațiune militară specială”, agreată de Kremlin – scrie că tot acest ”masacru” trebuie oprit, iar 90% dintre ruși ar fi împotriva conflictului din Ucraina.

Omul de afaceri susține că generalii ruși s-au trezit din ”mahmureală” și au realizat că armata Rusiei este, pur și simplu, ”de rahat”. Mai mult, Tinkov afirmă că armata Rusiei nici nu ar puta fi altfel, din moment ce întreaga țară ”este de rahat”.

”Nu văd NICIUN beneficiar al acestui război nebun! Oameni și soldați nevinovați mor. Generalii ruși, trezindu-se din mahmureală, și-au dat seama că au o armată de rahat. Și cum ar fi armata bună dacă totul în țară este de rahat și înfundat în nepotism și servilism? Oficialii de la Kremlin sunt șocați că nu numai ei, ci și copiii lor nu vor merge în Marea Mediterană vara aceasta”, mai scrie Oleg Tinkov.

Referindu-se la conflictul din Ucraina ca la un război, și nu ca la o ”operațiune militară specială”, Tinkov riscă o pedeapsă semnificativă cu închisoarea în Rusia, însă se crede însă că oligarhul rus nu se află în țară.

În 2014, Oleg Tinkov a fost clasat pe locul 15 cel mai bogat om din Rusia, cu o avere netă estimată la 8,2 miliarde de dolari. În 2022, averea sa a fost reevaluată la 0,8 miliarde de dolari.

”Fiți raționali și umanitari”

Oleg Tinkov mai scrie în mediul online că doar 10% din ruși desenează faimoasa literă ”Z”, simbol pro-război, numai că – susține oligarhul ”proștii din orice țară sunt 10%.

În final, omul de afaceri solicită Vestului să îi ofere lui Putin posibilitatea de a ”ieși” din acest conflict, astfel încât ”masacrul să înceteze”.

”Oamenii de afaceri încearcă să salveze restul afacerilor… desigur că există proști care desenează Z, dar proștii din orice țară sunt 10%. 90% dintre ruși sunt ÎMPOTRIVA acestui război! Dragă Vest, vă rog să-i dați dlui Putin o ieșire clară pentru a-și salva fața și a opri acest masacru. Vă rugăm să fiți mai raționali și mai umanitari”, încheie oligarhul rus mesajul postat pe Instagram.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Oleg Tinkov (@olegtinkov)

Oleg Tinkov a plătit o amendă de peste jumătate de miliard de dolari

Fostul proprietar de echipă de ciclism World Tour – Tinkoff – a plătit o amendă de peste jumătate de miliard de dolari după ce autoritățile americane l-au condamnat pentru fraudă fiscală.

În anul 2019, Oleg Tinkov a fost acuzat de disimularea unor câștiguri mari de pe bursă. Potrivit legii, cetățenii americani sunt obligați să declare venituri și apoi să plătească impozite, chiar dacă locuiesc și lucrează în afara Statelor Unite. Trebuie menționat că Tinkov primise cetățenia americană în 1996.

Tinkov a fost arestat în 2020 – pe 26 februarie -, în Marea Britanie, iar SUA au încercat să-l extrădeze, fiind emis un mandat de arestare provizorie pe numele său. Numai că Oleg Tinkov, fostul proprietar al echipei de ciclism Tinkoff-Saxo, care includea vedete precum Peter Sagan și Alberto Contador, a contestat extrădarea, invocând motive medicale, respectiv leucemie.

Pentru a evita să ajungă după gratii, omul de afaceri rus a plătit o cauțiune de 20 de milioane de lire sterline. (mai multe detalii AICI)


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică