Război în Ucraina: 15 persoane – între care un copil de opt ani – au murit și alte 16 au fost rănite, în urma unui atac rus în regiunea Harkov

Război în Ucraina: 15 persoane - între care un copil de opt ani - au murit și alte 16 au fost rănite, în urma unui atac rus în regiunea Harkov
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Profimedia
Publicat: 22/06/2022, 07:00
Actualizat: 22/06/2022, 07:28

Cincisprezece persoane, între care un copil de opt ani, au fost ucise sub focul artileriei ruse în regiunea Harkov (nord-estul Ucrainei), a anunţat marţi guvernatorul.

„Cincisprezece persoane au murit şi 16 au fost rănite. Acestea sunt consecinţele teribile ale bombardamentelor ruseşti în plină zi în regiunea Harkov”, a declarat guvernatorul Oleg Synegubov pe canalul său Telegram, precizând că aceste persoane au fost ucise şi rănite în patru bombardamente separate, relatează AFP, citată de Agerpres.

Mulţi locuitori ai regiunii Harkov, la graniţa cu Rusia, au fugit la începutul invaziei ruse şi au început să revină acasă după ce încercările forţelor ruse de a ocupa cel de-al doilea oraş ucrainean au fost respinse.

Lupte tot mai crâncene în estul Ucrainei, mai ales în Lugansk

Guvernatorul Serghei Gaidai a anunțat că satul Tocivka a fost capturat de ruși.

Rușii au cucerit mai multe localități din Lugansk. Este vorba despre Pidlisne și Mirna Dolina.

Distrugerile din Donețk sunt catastrofale, mai ales în zona Lîsîceansk, vecină cu Sivierodonețk.

Sursa foto: Mediafax Foto

Zelenski: În fiecare zi luptăm pentru o decizie pozitivă a Uniunii Europene cu privire la candidatura Ucrainei şi pentru furnizarea de arme moderne

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, marţi seară, că în fiecare zi luptă pentru o decizie pozitivă a Uniunii Europene cu privire la candidatura Ucrainei şi pentru furnizarea de arme moderne. El a prezentat ”un maraton” de convorbiri telefonice avute în acest scop.

”Astăzi a fost o zi de activitate extrem de activă în materie de politică externă – aproape un maraton de convorbiri telefonice. Creştem numărul celor care susţin candidatura Ucrainei şi adăugăm încredere că decizia de vineri va fi pozitivă”, a transmis Zelenski în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare.

Acesta a prezentat ţările cu care a discutat: Slovacia – ”am coordonat poziţiile noastre în ajunul sesiunii Consiliului European”, Lituania – ”Ne-am coordonat, de asemenea, demersurile”.

”Ungaria. A avut loc o conversaţie foarte fructuoasă cu prim-ministrul Viktor Orbán. L-am invitat să viziteze Ucraina şi i-am mulţumit pentru sprijinul important acordat suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului nostru. Am convenit să dezvoltăm cooperarea în sectorul energetic”, a mai afirmat Zelenski, citat de News.ro.

Urmărește cele mai noi informații din a 119-a zi a războiului din Ucraina pe GÂNDUL.RO

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult