UPDATE | Război în Ucraina, ziua 319. Volodimir Zelenski, după ce Rusia a încălcat propriul armistițiu de Crăciun: Lumea a putut să vadă astăzi cât de false sunt cuvintele Moscovei / Secretar ucrainean: Ucrainei i se poate oferi o opțiune „coreeană” pentru rezolvarea conflictului

UPDATE | Război în Ucraina, ziua 319. Volodimir Zelenski, după ce Rusia a încălcat propriul armistițiu de Crăciun: Lumea a putut să vadă astăzi cât de false sunt cuvintele Moscovei / Secretar ucrainean: Ucrainei i se poate oferi o opțiune „coreeană” pentru rezolvarea conflictului
Volodimir Zelenski / Sursa FOTO: moustique.be
Publicat: 08/01/2023, 15:15
Actualizat: 08/01/2023, 15:21

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, într-un nou discurs, că lumea a văzut, sâmbătă, “cât de false sunt cuvintele Moscovei”, făcând referire la armistiţiul anunţat, dar nerespectat de ruşi.

UPDATE ora 15:00 – Secretar ucrainean: Ucrainei i se poate oferi o opțiune „coreeană” pentru rezolvarea conflictului

Conducerea rusă ar putea oferi Ucrainei un „scenariu coreean” pentru încheierea ostilităților, care implică divizarea țării și înregistrarea legală a pierderii controlului asupra teritoriilor ucrainene de est de către Kiev, scrie Kommersant.ru.

UPDATE ora 08:30 – Liderul grupului paramilitar Wagner explică de ce doreşte capturarea Bahmut: Este o reţea de oraşe subterane, poate găzdui oameni şi vehicule de luptă

Fondatorul grupului paramilitar Wagner, Evgeni Prigojin, a declarat sâmbătă că doreşte ca forţele sale şi armata rusă să captureze micul oraş Bahmut din estul Ucrainei, deoarece acolo sunt „oraşe subterane”, unde pot sta trupe şi tancuri, reatează Reuters.

Efortul rusesc de peste cinci luni de a încerca să captureze Bahmut i-a nedumerit pe unii analişti militari occidentali care au spus că pierderile grele suferite de partea rusă şi faptul că Ucraina şi-a construit linii defensive pentru a se întoarce în apropiere înseamnă că orice victorie rusă acolo., dacă se întâmplă, ar fi una cu pre multe costuri..

Evgheni Prigojin a explicat sâmbătă în detaliu de ce a considerat că ar fi semnificativă capturarea oraşului, scrie News.ro.

„Cireasa de pe tort este sistemul minelor Soledar şi Bahmut, care este de fapt o reţea de oraşe subterane. Nu numai (are capacitatea de a ţine) un grup mare de oameni la o adâncime de 80-100 de metri, ci şi tancuri. iar vehiculele de luptă ale infanteriei se pot deplasa de asemenea”, a spus el.

UPDATE ora 07:00 – Zelenski: Lumea a putut să vadă astăzi cât de false sunt cuvintele Moscovei / Toţi cei a căror voce sună la unison cu vuietul artileriei ruse vor fi izolaţi de lumea civilizată 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, într-un nou discurs, că lumea a văzut, sâmbătă, “cât de false sunt cuvintele Moscovei”, făcând referire la armistiţiul anunţat, dar nerespectat de ruşi.

El a menţionat că la slujba de la mănăstirea istorică Lavra Pecerska au participaat mulţi soldaţi şi că “este foarte important că o rugăciune sinceră pentru Ucraina s-a rostit astăzi şi va fi auzită în continuare în Lavra”.

Încă o dată, le urez Crăciun Fericit tuturor celor care sărbătoresc astăzi, în această zi, devenită deja istorică pentru Ucraina, pentru independenţa spirituală a poporului nostru. M-am bucurat astăzi să văd câţi oameni, cât de mulţi dintre soldaţii noştri au participat la slujba din Lavra Pecerska – în acel loc sfânt, care este una dintre originile tradiţiei culturale ucrainene. Este foarte important că o rugăciune sinceră pentru Ucraina s-a rostit astăzi şi va fi auzită în continuare în Lavra”, a spus Volodimir Zelenski la începutul discursului său zilnic.

Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că nu a încetat focul, deşi anunţase un armistiţiu, notează News.ro.

“Şi, apropo, lumea a putut să vadă din nou astăzi cât de false sunt cuvintele de la orice nivel care vin de la Moscova. Au spus ceva acolo despre o presupusă încetare a focului… Dar realitatea este că ruşii au lovit din nou Bakhmut şi alte ţinte ucrainene.

S-a confirmat încă o dată: doar expulzarea ocupanţilor ruşi de pe pământul ucrainean şi eliminarea oricăror oportunităţi pentru Rusia de a face presiuni asupra Ucrainei şi a întregii Europe vor însemna restabilirea încetării focului, a securităţii şi a păcii.

Astăzi suntem cu un pas mai aproape de victorie”, a mai spus el.

Citește și

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii