Vladimir Putin, despre bombardamentele din Ucraina: ”Se face totul pentru a evita pierderile în rândul populației civile”

Vladimir Putin, despre bombardamentele din Ucraina: ”Se face totul pentru a evita pierderile în rândul populației civile”
Vladimir Putin | FOTO: Shutterstock
Publicat: 16/03/2022, 17:45
Actualizat: 16/03/2022, 17:50

Vladimir Putin susține, în continuare, că obiectivul principal al armatei ruse nu este acela de a ocupa Ucraina, transmițând – într-o întâlnire cu membrii guvernului – că ”operațiunea militară specială” va continua, iar ”sarcinile” vor fi rezolvate.

Liderul de la Kremlin a insistat în a spune că bombardarea Kievului, dar și a altor orașe, nu reprezintă dorința de a teroriza populația ucraineană, cu atât mai mult cât ”se face totul” pentru ca pierderile de vieți omenești să fie evitate. Din nefericire, în pofida acestor afirmații, un număr foarte mare de civili ucraineni și-au pierdut viața după ce armata rusă a invadat Ucraina, punând în aplicare un scenariu etichetat drept ”operațiune militară specială”.

Mai mult, Putin a continuat să afirme că tactica Ministerului rus al Apărării este ”pe deplin” justificată.

”Apariția trupelor ruse lângă Kiev și alte orașe ucrainene nu este legată de dorința de a ocupa Ucraina, Rusia nu are un astfel de obiectiv. Tactica Ministerului rus al Apărării în Ucraina s-a justificat pe deplin şi se face totul pentru a evita pierderile în rândul populației civile”, a declarat Putin.

Putin: ”Nu aveam altă opțiune pentru a asigura securitatea Rusiei”

Cu toate că Putin s-a referit, de la bun început, la regiunea Donbas, acolo unde republicile autoproclamate Donețk și Lugansk au cerut și au obținut recunoașterea oficială din partea Rusiei, armata rusă a vizat și alte zone ale Ucrainei, încă din primele ore ale invaziei.

Numai că Vladimir Putin a precizat că dacă trupele sale ar acționa doar în Donbas, ”amenințarea” nu ar fi eliminată, iar acolo s-ar afla o nouă linie de front.

”Dacă trupele ruse ar acţiona doar în Donbas, aceasta nu ar duce la eliminarea ameninţării, acolo s-ar afla o nouă linie de front. Nu aveam altă opțiune pentru a asigura securitatea Rusiei. Toate sarcinile atribuite în operațiunea specială vor fi cu siguranță rezolvate”, a mai spus liderul de la Kremlin.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase