Volodimir Zelenski, declarații dure la adresa Israelului. „Sunt șocat. Nu înțeleg. Nu ne-a dat nimic, nimic, zero. De ce nu ne-ar da apărare antiaeriană?”

Volodimir Zelenski, declarații dure la adresa Israelului. Sunt șocat. Nu înțeleg. Nu ne-a dat nimic, nimic, zero. De ce nu ne-ar da apărare antiaeriană?
Volodimir Zelenski / Sursă Foto: Profimedia
Publicat: 24/09/2022, 12:26
Actualizat: 24/09/2022, 13:21

Declarații dure făcute de Volodimir Zelenski la adresa Israelului. Președintele Ucrainei s-a declarat șocat că, de la începutul invaziei ruse, Ucraina nu a primit nimic din partea Israelului. În interviul pentru „Ouest-France”, președintele Zelenski a vorbit și despre influența Rusiei asupra Israelului. Între timp, războiul din Ucraina a ajuns în ziua 213.

„Sunt șocat. Nu înțeleg. Israelul nu ne-a dat nimic, nimic, zero… Eu înțeleg că ei (israelienii, n.r.) trebuie să își apere propriul pământ, dar am primit informații că Israelul își exportă armele în alte țări” – a subliniat șeful statului, într-un interviu pentru cotidianul „Ouest-France.”

Zelenski a adăugat că au existat discuții cu conducerea Israelului, însă acest lucru nu a ajutat Ucraina. „De ce nu ne-ar da apărare antiaeriană?” – a remarcat preşedintele Ucrainei. Zelenski a subliniat că nu dă vina pe liderii țării, ci pur și simplu face o constatare. Totodată, Zelenski şi-a exprimat convingerea că societatea civilă din Israel susține Ucraina.

„Se poate observa influența Rusiei asupra Israelului. Eu văd Israelul ca un stat independent, „a adăugat liderul ucrainean.

Pseudo-referendumurile organizate de Moscova

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat vineri lumea întreagă să condamne pseudo-referendumurile organizate de Moscova, în curs de desfăşurare în patru teritorii pe care trupele ruse le-au cucerit în Ucraina de la începutul invaziei.

La rândul lui, președintele Americii, Joe Bine, a avertizat că Statele Unite „vor lucra cu aliaţii şi partenerii pentru a impune Rusiei măsuri economice suplimentare rapide şi severe” dacă Moscova va anexa teritorii din Ucraina.

În regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson, ocupate de forţele ruse, a început vineri votarea la referendumurile pentru unirea cu Rusia. Votarea urmează să se încheie marţi. Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a declarat că decizia ulterioară privind anexarea acestor regiuni va fi una rapidă. Regiunile vizate reprezintă aproximativ 15% din teritoriul Ucrainei.

Citește evoluțiile războiului din ultimele zile:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase