LIVE | Război în Ucraina, ziua 230: Vladimir Putin nu ar refuza o întâlnire cu Joe Biden la summitul G20 / Rusia a lansat cel puțin 15 rachete asupra orașului Zaporojie

LIVE | Război în Ucraina, ziua 230: Vladimir Putin nu ar refuza o întâlnire cu Joe Biden la summitul G20 / Rusia a lansat cel puțin 15 rachete asupra orașului Zaporojie
Rusia a lansat cel puțin 15 rachete asupra orașului Zaporojie / Sursa foto: Twitter
Publicat: 11/10/2022, 14:00
Actualizat: 11/10/2022, 14:42

Ziua 230 de război în Ucraina. Ministrul adjunct al Afacerilor Externe din Ucraina, Emine Dzheppar, relatează că Rusia a tras cel puțin cincisprezece rachete asupra Zaporojie, în noaptea de luni spre marți, vizând „o instituție de învățământ, o instituție medicală și clădiri rezidențiale”.

Citește și Românii pot fi „Alături de Ucraina” în campania pentru refugiați organizată de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă Gândul

Cele mai importante evenimente ale zilei

UPDATE ora 14:00 – Vladimir Putin nu ar refuza o întâlnire cu Joe Biden la summitul G20

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu va refuza eventuala propunere a unei întâlniri cu omologul său din Statele Unite, Joseph Biden, la reuniunea Grupului naţiunilor dezvoltate şi emergente (G20), anunţă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de Mediafax.

Într-un interviu acordat Televiziunii publice de la Moscova, Serghei Lavrov a afirmat că preşedintele Vladimir Putin va analiza serios propunerea unei întâlniri directe cu Joseph Biden la summitul Grupului G20, programat în Bali, Indonezia, pe 15-16 noiembrie.

„Noi am transmis în mod repetat că nu refuzăm niciodată întâlniri. Dacă va exista o propunere, o vom lua în considerare”, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Ministrul rus de Externe a respins afirmaţiile purtătorului de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă, John Kirby, privind refuzul Moscovei de a dialoga cu Washingtonul. „Este o minciună, nu am primit nicio propunere serioasă de contacte”, a subliniat Lavrov, conform agenţiei Reuters.

În urmă cu câteva zile, preşedintele SUA, Joseph Biden, nu a exclus posibilitatea unei întrevederi cu Vladimir Putin la summitul Grupului naţiunilor dezvoltate şi emergente. „Rămâne de văzut”, a răspuns Biden unei întrebări privind o astfel de întrevedere.

Administraţia de la Ankara a confirmat marţi dimineaţă că preşedintele Recep Tayyip Erdogan se va întâlni miercuri, în Kazahstan, cu Vladimir Putin, pentru a organiza posibile negocieri între Occident şi Rusia în sensul opririi războiului din Ucraina. Kremlinul semnalase de luni posibilitatea unei astfel de întâlniri la reuniunea Conferinţei pentru Interacţiuni şi Consolidarea Încrederii, din Astana.

UPDATE ora 13:00 -Rusia confirmă că atacul asupra Ucrainei continuă

Ministerul rus al Apărării a confirmat că a continuat astăzi un „atac masiv cu arme de înaltă precizie” asupra țintelor ucrainene.

Agențiile de presă ruse au anunțat, recent, că Moscova și-a propus din nou să lovească infrastructura energetică în toată țara.

„Scopul atacului a fost atins. Toate facilitățile desemnate au fost lovite”, a spus ministerul Apărării.

În această dimineață, au fost semnalate atacuri în Lviv și Zaporojie.

Aproximativ 30% din orașul de vest este acum fără electricitate, ca urmare a bombardamentelor.

UPDATE ora 12:00 – Forbes: Rusia a plătit 700 de milioane de dolari pentru atacul cu rachete de luni, în care a fost vizat inclusiv Kievul

Rusia a plătit 700 de milioane de dolari pentru atacul cu rachete de luni, în care a fost vizat inclusiv Kievul. Peste 19 persoane au murit și alte 105 au fost rănite, în urma asaltului lansat de Moscova.

Conform estimărilor făcute de experți, au fost lansate 84 de rachete de croazieră și 24 de drone, iar informațiile obținute de presa internațională sugerează că ar fi vorba despre rachete Kh-101, Kh-555, Kalibr, Iskander, S-300 și Tornado-S.

Jurnaliștii Forbes au calculat valoarea acestui atac, spunând că acesta ar fi costat Moscova între 400 de milioane de dolari și 700 de milioane de dolari.

(Citește mai multe detalii aici…)

UPDATE ora 11:00 – Bilanțul victimelor bombardamentelor din Ucraina a crescut la 19 morți

Numărul deceselor cauzate de bombardamentele rusești asupra principalelor orașe din Ucraina de luni a crescut de la 14 la 19.

Serviciul de stat pentru situații de urgență din Ucraina au adăugat că 105 persoane au fost rănite în atacurile de luni.

„Atenție. În timpul zilei există o probabilitate ridicată de lovituri cu rachete pe teritoriul Ucrainei. Vă rugăm să rămâneți în adăposturi pentru propria siguranță, nu ignorați semnalele de raid aerian”, a atenționat serviciul, citat de Mediafax.

UPDATE ora 10:00 – Cel mai bogat rus din Silicon Valley a renunţat la cetăţenie, după invadarea Ucrainei

Cel mai bogat rus din Silicon Valley, Iuri Milner, a anunțat că a renunţat la cetăţenia rusă – fiind definitiv plecat din țara natală acum opt ani, după invadarea Ucrainei.

Iuri Milner –  fondatorul companiei de investiții în tehnologie Dst Global și a făcut o avere pariind pe companiile chineze de tehnologie precum platformele de comerț online Alibaba și JD.com. – a făcut anunțul pe contul său de Twitter. „Familia mea și eu am părăsit definitiv Rusia în 2014, după anexarea Crimeei. Și în această vară am finalizat oficial procesul de renunțare la cetățenia rusă”, a explicat Iuri Milner.

(Citește mai multe aici…)

Sursa foto: https://yurimilner.com/

UPDATE ora 09:00 – Joe Biden şi liderii G7 vor avea marţi o întâlnire online pentru a discuta despre sprijinul acordat Ucrainei

Preşedintele american Joe Biden şi liderii Grupului celor şapte (G7) vor avea marţi o întâlnire virtuală pentru a discuta despre angajamentul lor de a sprijini Ucraina şi de a-l trage la răspundere pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru agresiunea Rusiei, inclusiv pentru recentele sale atacuri cu rachete în Ucraina, a anunţat Casa Albă, potrivit Reuters.

UPDATE ora 08:00: 15 explozii au fost înregistrate în Zaporojie, în noaptea de luni spre marți 

Ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Ucrainei, Emine Dzheppar, relatează că Rusia a tras cel puțin cincisprezece rachete asupra Zaporojie, în noaptea de luni spre marți, vizând „o instituție de învățământ, o instituție medicală și clădiri rezidențiale”.

Citește evoluțiile războiului din ultimele zile:

Război în Ucraina, ziua 229: Kievul, atacat cu rachete rusești, la o oră de vârf: Opt civili au murit / Volodimir Zelenski: „Încearcă să ne șteargă de pe fața pământului” – FOTO – VIDEO

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge noua Dacia Duster în off-road? Test în condiții reale cu noul SUV românesc...
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Lui Meghan nu-i pasă de cancerul Regelui Charles și prințesei Kate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului