CURĂ DE SLĂBIRE. Dieta SOUTH BEACH te scapă de kilogramele în plus mâncând pe săturate

CURĂ DE SLĂBIRE. Dieta SOUTH BEACH te scapă de kilogramele în plus mâncând pe săturate
Publicat: 06/01/2013, 23:53
Actualizat: 18/05/2015, 16:27

Dieta South Beach este o cură de slăbire atipică. Dacă în mod normal, un regim care promite săderea în greutate presupune reducerea conținutului caloric, dieta South Beach permite persoanelor care vor să slăbească să mănânce pe săturate.

Regimul South Beach este destinat atât persoanelor care vor să scape de kilogramele în plus, dar și celor care suferă de diabet sau care sunt prediabetice, deoarece această dietă reglează nivelul glicemiei din sânge.

Cura de slăbire South Beach presupune trei faze. Mai jos puteți găsi care sunt pașii pe care trebuie să îi respectați pentru a slăbi cu această dietă.

● Prima fază ține două săptămâni. Această etapă a curei South Beach are rolul de a elimina pofta de dulciuri și de carbohidrați. În prima fază sunt permise alimente precum carnea de pui, curcan, peste și fructe de mare. De asemenea, legumele, ouăle, brânza și nucile sunt și ele alimente permise în această etapă.

În primele 14 zile de regim este contraindicat să mâncați pâine, orez, cartofi, paste făinoase, produse de patiserie și produse de cofetărie. Fructele sunt și ele trecute pe lista alimentelor contraindicate în această etapă a dietei South Beach.

Prima fază este una mai restrictivă, deoarece în cele două săptămâni organismul este stimulat să ardă grăsimile. La sfârșitul acestei etape se vor pierde între 4 și 7 kilograme.

● A doua fază trebuie ținută cel puțin două luni. În această etapă vor fi reintroduse în dietă fructele, pâinea, pastele, orezul și cerealele. Fructele vor fi mâncate pe post de gustare. De exemplu, un măr, o pară, un pumn de cireșe sau o felie de pepene. La fiecare masă se va mânca cel mult o felie de pâine. Orezul sau pastele vor fi mâncate cel mult de două ori pe săptămână. În această etapă regimul zilnic este unul mai permisiv, în condițiile în care persoanele dependente de dulciuri pot mânca inclusiv ciocolată. Atenție însă, ciocolata trebuie să fie neagră și se vor mânca cel mult o pătrățică pe zi.

În această fază a dietei South Beach se vor pierde în jur de 2 kilograme pe săptămână. Specialiștii în nutriție recomandă persoanelor care vor să urmeze acest regim să mențină această fază până când va ajunge la greutatea dorită.

● A treia fază trebuie urmată toată viața. În această ultimă etapă sunt permise toate alimente, cu o singură condiție, toate mâncate cu moderație. Dulciurile sunt alimentele care ar trebui mâncate cel mult o dată pe lună, în cazul în care nu puteți sta departe de ele. Alimentele de tip fast-food trebuie și ele evitate pe cât posibil.

Specialiștii în nutriție spun că pentru ca rezultatele să nu întârzie să apară trebuie să țineți cont de câteva reguli:

● Hidratarea este esențială. Zilnic se recomandă 8 pahare de 250 de mililitri de apă. Cafeaua și ceaiul și ele băuturi permise în această dietă. Sucurile carbogazoase, la fel ca și cele din suc natural de fructe trebuie evitate, mai ales în prima fază a dietei South Beach. Vinul este și el contraindicat mai ales în prima etapă a acestei cure de slăbire. Din a doua etapă vinul poate fi reintrodus în dieta zilnică.

● Zilnic se vor servi cinci mese: trei principale și două gustări. Mesele se vor servi la ore fixe. Pentru că în prima fază a regimului sunt contraindicate fructele, este recomandat ca pe post de gustare să mâncați o legumă: un morcov, un ardei gras, o roșie sau un castravete. De asemenea, pe post de gustare se mai poate mânca și o salată asortată.

● Ultima masă a zilei se va servi întotdeauna cu trei, cel mult patru ore inainte de a vă baga la somn. Programul de mese trebuie stabilit în funcție de programul cotidian al fiecăruia în parte. Unele persoane pot dormi de la ora 22, în timp ce altele rămân treze până la miezul nopții. În aceste condiții este mai bine să mâncați cu trei-patru ore înainte de a vă baga la somn, deoarece altfel riscați să vi se facă foame peste noapte.

● Regimul va funcționa indiferent dacă faceți sau nu sport. Bineînțeles că exercițiile fizice vor accelera procesul de slăbire și vor spori eficiența dietei, dar dacă aveți un program încărcat puteți renunța la a vă face un abonament la sala de fitness.

● Alegeți grăsimile bune, în detrimentul celor rele. Atunci când urmați dieta South Beach este indicat să evitați alimentele intens procesate, care îngreunează procesul de slăbire. Uleiul de măsline, peștele, nucile, mango și fructele de mare sunt surse ideale de grăsimi bune. Organismul are nevoie de această categorie de nutrienți, mai ales când vreți să scăpați de kilogramele în plus.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Scandal uriaș în showbizul românesc. Protagoniști, Smiley, Damian Drăghici și Dinu Maxer
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Lupta unei femei din Peru pentru o „moarte demnă” s-a sfârșit cu o decizie istorică