CURĂ DE SLĂBIRE. Cum poți scăpa de kilogramele în plus cu ajutorul ciocolatei, al vinului roșu și al brânzei

CURĂ DE SLĂBIRE. Cum poți scăpa de kilogramele în plus cu ajutorul ciocolatei, al vinului roșu și al brânzei
Publicat: 17/05/2012, 21:12
Actualizat: 01/01/2013, 17:53

Nu există nici cel mai mic dubiu în privința faptului că atunci când vrem să urmăm o cură de slăbire trebuie să renunțăm la alimentele pe care le iubim. Acesta este și motivul pentru care atunci când voința începe să slăbească ne refugiem în alimente precum ciocolata, brânza sau un pahar de vin, alimente care ne-ar putea pune in pericol silueta, informează Daily Mail.

Dar, potrivit unor studii recente, alimentele menționate mai sus nu sunt așa de rele precum am putea crede. Dimpotrivă, ele ar putea chiar să te ajute să scapi de kilogramele în plus. Rezultatele cercetărilor au arătat că brânza, vinul roșu și chiar ciocolata accelerează arderile interne.

● Vinul roșu conține o substanță care te ajută în procesul de slăbire, după cum au arătat studiile oamenilor de știință americani. Această substanță, denumită piceatanol, încetinește creșterea celulelor grase din organism și accelerează metabolismul.

Datele obținute în laborator au arătat că, datorită substanței conținute, vinul roșu poate fi un aliat de nedejde în lupta împotriva kilogramelor în plus. Experții sunt de părere că dacă ar putea izola piceatanolul ar putea pune bazele unui tratament eficient împotriva obezității.

Pentru ca rezultatele să nu întârzie să apară, savanții sunt de părere că un singur pahar de vin roșu este suficient pentru a scăpa de kilogramele în plus.

Dar, dacă crești cantitatea la două pahare sau chiar o sticlă, vei obține o creștere în greutate și ceva probleme de sănătate, atrag atenția specialiștii.

● Curry, un condiment picant, nu trebuie să lipsească din dietă, atunci când vrem să începem un program de slăbit.

Specialiștii de la Universitatea Laval din Canada au constatat că anumite condimente picante, printre care se numără curry și chilli, conțin o substanță care poate crește capacitatea organismului de a arde grăsimile și de a scădea apetitul.

Acest lucru se datorează capsaicinei, substanta care face ca ardeii să fie iuți, dar care stimulează procesul natural prin care anumite alimente din dietă sunt transformate în căldură.

Numeroase studii au arătat că atunci când oamenii adaugă la prepararea mâncării condimente iuți, nu mai au o senzație acută de foame și mănâncă mult mai puțin între mesele principale ale zilei.

● Nucile sunt condamnate pe motiv că au un conținut caloric ridicat.

Un pumn de nuci poate conține până la 300 de kilocalorii, în timp ce un pumn de chipsuri poate avea în jur de 40 de kilocalorii. Dar cu toate acestea, nutriționiștii spun că nucile nu trebuie să lipsească din dieta zilnică, mai ales atunci când vrem să scăpăm de kilograme.

Același lucru au constatat și savanții de la Universitatea Purdue. Pe parcursul studiului s-a observat că persoanele care mâncau nuci slăbeau mai repede, spre deosebire de cele care nu inculdeau în dieta zilnică nucile.

Cercetătorii de la Universitatea din Barcelona au observat că aceste alimente stimulează producția de serotonină, responsabilă de stările de fericire, de scăderea senzației de foame și benefică pentru funcția cardiovasculară.

● Brânzeturile sunt cel mai adesea excluse din dieta celor care vor să slăbească. Cu 42 de kilocalorii și 3.5 grame de grăsime la fiecare 10 grame, brânzeturile sunt primele pe care le eliminăm din dietă.

Se pare însă că brânza te ajută să slăbești, mai ales în zona abdomenului. Brânza conține o proteina care asigură rapid senzația de sațietate. În plus, în urma studiilor din domeniu s-a observat că mineralul de bază al acestor alimentre, respectiv calciu, ajută organismul să ardă mai multe grăsimi.

● Ciocolata, bogată în kilocalorii, conține antioxidanți și bioflavonoizi despre care cercetătorii consideră că ajută la eliminarea grăsimilor din organism.

Un studiu al oamenilor de știință de la Universitatea din California arată că persoanele care mănâncă ciocolată neagră au o greutate mai mică decât cei care evită acest aliment.

Mai mult, ciocolata nu ajută doar în lupta cu kilogramele, ci și la prevenirea bolilor de inimă sau a atacurilor cerebrale. Cu toate acestea, specialiștii recomandă să evităm ciocolata cu lapte sau cu fructe atunci când suntem la cură, deoarece acestea nu au același efect ca și ciocolata neagră, simplă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom