CURĂ DE SLĂBIRE. Programul care te scapă de 9 kilograme în 6 săptămâni

CURĂ DE SLĂBIRE. Programul care te scapă de 9 kilograme în 6 săptămâni
Publicat: 08/06/2012, 12:00
Actualizat: 01/01/2013, 17:54

Renunță la micul dejun, mănâncă de trei ori pe zi și bea cafea. Acestea sunt câteva dintre principiile unui nou regim care promite rezultate uimitoare într-un timp relativ scurt.

Dieta îi aparține lui Venice A. Fulton, un antrenor londonez, care spune că principiile dietei sunt bazate pe o cercetare științifică, dar și pe experiența sa personală, informează Daily Mail.

Spre deosebire de alte cure de slăbire, cea recomandată de Fulton nu constă într-un regim alimentar pe care trebuie să îl respectați cu strictele. Mai mult, antrenorul susține că dacă adoptați această dietă, veți pierde între 4.5 și 9 kilograme în doar șase săptămâni.

Mai jos puteți citi cele șase principii pe care trebuie să le urmați, dacă doriți să slăbiți cu ajutorul dietei lui Venice A. Fulton.

Pasul 1 presupune să renunțați la prima masă a zilei. Chiar dacă se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, Fulton susține că acest concept este total greșit. „Această regulă este principiul de aur al acestei cure de slăbire. Timp de șase săptămâni renunțați la micul dejun. Când mergeți la culcare, există întotdeauna o cantitate mică de energie în sistemul dumneavoastră. Creierul încă funcționează în timp ce dormiți, astfel că dimineața va veți trezi cu o senzație de foame. Dacă aveți grăsime în corp de care trebuie să scăpați, atunci nu aveți nevoie de micul dejun. Atunci când nu mâncați și depuneți efort, organismul va trebui să ardă din statul adipos deja existent”, își motivează antrenorul regula.

Pasul 2: Faceți o baie rece în fiecare dimineață. „Dacă faceți acest lucru veți stimula arderea grăsimilor. Apa trebuie să aibă între 15 și 20 de grade Celsius și nu trebuie să stați în cadă mai mult de 15 minute”, a spus Fulton.

Pasul 3: Beți o cafea pe stomacul gol. „Cafeaua stimulează arderea stratului adipos existent în organism. Secretul constă în cofeină, substanță care se găsește din abundență în acest tip de băutură. Când beți cafea pe stomacul gol, se spune că organismul arde mai repede grăsimile”, a indicat antrenorul. Specialistul recomandă cafeaua neagră, fără zahar, îndulcitor sau lapte.

Pasul 4: Renunțați la sedentarism. „Combinația de cafea și activitate fizica va încuraja organismul să ardă mai multe grăsimi. Este de preferat să alegeți o activitate cu care să vă ocupați timpul, măcar o jumătate de ora, chiar dacă este vorba de grădinărit sau de o simplă plimbare pe în parc. Studiile de specialitate au demosntrat că lumina naturală, între 8 și 9 dimineața, resetează ceasurile biologice ale organismului, pentru a stimula producția de vitamina D”, mai spune expertul.

Pasul 5: Mâncați. „Majoritatea dietelor presupun să mâncăm puțin și des. Deși pare o concepție învechită, trei mese pe zi chiar vă vor ajuta să scăpați de kilogramele în plus. Faptul că mâncați mai rar oferă corpului mai mult timp între mese, astfel că începe să ardă grăsimile”, a indicat Fulton. Specialistul a completat că trei mese pe zi vă vor ajuta să vă controlați mai bine pofta de mâncare. „Atunci când mâncăm, corpul nostru eliberează o substanță chimică numită leptină, care transmite creierului că este momentul să ne oprim din mâncat. Pentru ca această conexiune să funcționeze, este nevoie de 20 de minute. Cel mai bun moment al zilei pentru a începe să mănânci este ora pranzului. Programează celelalte două mese în funcție de programul tău, însă în intervalul orar 16-20″, punctează antrenorul. Ultima masă a zilei trebuie servită cu cel puțin două ore înainte de a merge la culcare.

Pasul 6: Asigurați-vă că mâncați zilnic carbohidrați și proteine . „Fiecare masă trebuie să fie alcătuită în proporție de 50% de proteine. Alimentele bogate în acest nutrien reduc pofta de mâncare”, a explicat expertul. Alimentele care asigură organismului proteine de înaltă calitate sunt carnea de pui sau curcan, carnea de vită, peștele, mielul, ouăle, iaurtul simplu, nucile și semințele. „Mâncați cât mai multe legume, deoarece ele sunt o sursă bogată de carbohidrați, excepție fac fasolea, morcovii, cartofii și portumbul dulce. De asemenea, nu trebuie să mâncați mai mult de trei fructe pe zi. Cele mai bune fructe sunt avocado-ul, grapefruitul, afinele, ananasul, prunele și căpșunile”, a spus Fulton. Antrenorul britanic mai recomandă persoanelor care vor să urmeze această cură de slăbire să bea multă apă și ceai verde. „În afară de cafeaua de dimineață, evitați să mai beți cafea în timpul zilei, băuturi zaharoase sau băuturi alcoolice”, conchide Fulton.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Liderul interlop Costel Corduneanu a murit în spital, în urma unei operații dificile la inimă
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi...
Mihaela Bilic, despre cele mai periculoase produse de consumat în timpul postului Paștelui: „Au potențial...
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iarna se întoarce la munte, cu...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Narcisa, presupusa iubită a tânărului mort în accidentul de la Deveselu, rupe tăcerea: „Nu mă...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
TOP cele mai ieftine SUV-uri (RABLA 2024). Modelul SURPRIZĂ pe care toți românii îl caută
Alfa Romeo redenumeşte un model de SUV pentru a dezamorsa tensiunile cu Italia
Omul care a descoperit ADEVĂRUL despre evoluție, cu 100 de ani înaintea lui Darwin
Cutremur pentru Cioacă! Mama ELODIEI a recunoscut: A procedat bine
MARȚI Exclusiv: Lidia Buble de nerecunoscut. Cum s-a afișat artista pe Dorobanți.
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
Andreea Bălan, criticată dur de fani pentru felul în care se îmbracă: ”Nu mai sunt...
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Cercetătorii au descoperit de ce urșii panda au probleme cu reproducerea