CURĂ DE SLĂBIRE. Dieta Dukan, regimul care promite pierderea în greutate fără a distruge masa musculară

CURĂ DE SLĂBIRE. Dieta Dukan, regimul care promite pierderea în greutate fără a distruge masa musculară
Publicat: 07/05/2012, 20:39
Actualizat: 05/04/2013, 00:11

Dieta Dukan este o cură de slăbire bogată în proteine, care te ajută să dai jos kilogramele în plus, fără să te înfometezi sau să pierzi din masa musculară.

Gisele Bundchen – modelul de la Victoria”s Secret care a revenit pe podiul după 6 săptămâni după ce a născut, Jennifer Lopez, Kate Middleton, Penelope Cruz, toate aceste vedete de la Hollywood au apelat la acest regim inventat de medicul Pierre Dukan.

Un alt mare avantaj al acestei cure este că rezultatele se observă încă din primele zile de regim. Acest program de slăbire se deosebește de altele prin faptul că, deși asigură o pierdere rapidă în greutate, presupune și o perioadă de menținere, care trebuie să fie respectată cât mai mult timp posibil.

Dieta Dukan cuprinde patru etape succesive, fiecare este la fel de importantă și trebuie urmate cu sființenie, pentru ca rezultatele obținute să fie cele dorite.

Etapa de ATAC: doctorul Dukan a numit această prima fază a planului „etapa de atac” deoarece constă în începerea războiului împotriva kilograme în plus. În această faza se vor mânca doar proteine. Această etapă trebuie urmată 9 zile. Printre alimentele cu un conținut ridicat de proteine se numără carnea, laptele și produsele lactate, brânzeturile, ciupercile, fasolea, ouăle, mazărea și lintea. În prima fază, legumele și dulciurile de orice natura sunt interzise. În plus, alimentele permise nu trebuie prăjite. Acestea se vor fierbe, prepara la aburi sau pe grătar. În aceste zile este obligatoriu să beți între 1,5 și 2 litri de apă pe zi. Dimineața se va face o excepție, fiind recomandat să beți o cană de lapte cu dou-trei linguri de fulgi de ovăz.

Etapa de CROAZIERĂ: În această fază se vor alterna zilele de regim bazat exclusiv pe proteine cu zile în care se vor mânca numai proteine și legume. Această fază trebuie urmată 5 zile. Morcovul, porumbul, cartofii și orezul trebuie evitate. De asemenea, sunt interzise și făinoasele. Specialiștii recomandă recomandă ca legumele să fie introduse treptat în dieta Dukan, câte una la o masă. De asemenea, se va menține regula ca la micul dejun să nu lipsească laptele cu fulgi de ovăz.

Etapa de CONSOLIDARE: doctorul Dukan se refera la această perioadă ca și perioada de cea mai înaltă vulnerabilitate a regimului. În aceste zile corpul are tendința de a pune la loc kilogramele pierdute cu extremă ușurință. Etapa de consolidare durează 10 zile pentru fiecare kilogram pierdut în decursul dietei. În primele zile trei-cinci zile se introduc fructele și cerealele, precum și trei felii de pâine pe zi. De asemenea, în această fază se recomandă introducerea în dietă a orezului, a porumbului, a mazărei și a cartofilor. Printre alimentele contraindicate se numără mezelurile, preparatele din carne afumate, conservele și mâncărurile prăjite. Untul și alte grăsimi se vor folosi cu moderație în prepararea alimentelor. Joia însă va deveni ziua de regim strict proteic. Astfel că în această zi a săptămânii se va renunța la glucide și lipide.

Etapa de STABILIZARE DEFINITIVĂ: după 25 de ani de studii, dr. Dukan a observat că avem nevoie de un plan global de slăbire care asigură nu doar pierderea kilogramelor, ci și menținerea greutății pentru tot restul vieții. În aceasta constă etapa definitivă de stabilizare. Stabilizarea se bazează pe trei măsuri simple:

● O zi pe săptămână, mai exact joia, va fi pentru tot restul vieții o zi de atac. Adică în această zi veți mânca doar proteine exact ca și în perioada de atac.

● Include sportul în stilul de viață. 30 de minute de mers pe jos zilnic, sau urcatul scărilor ori de câte ori ai ocazia sunt câteva metode eficiente de face un pic de mișcare.

● În fiecare zi trebuie să mănânci trei linguri de tărățe de ovăz pe zi.

Ca orice cură de slăbire și regimul Dukan prezintă plusuri și minusuri. Mai jos puteți citi armumentele pro și contra acestei diete.

ARGUMENTE PRO

● Te ajută sa pierzi rapid din kilogramele în plus încă din primele zile de regim.

● Nu ești obligat să numeri kilocaloriile. Ai voie să mănânci cât poftesti din alimentele permise, fără restricții.

● Transformi această dietă într-un regim de viață, ca să-ți păstrezi greutatea dorită și să nu te mai îngrași pe viitor.

ARGUMENTE CONTRA

● Carnea și celelalte surse de proteine de origine animală pot duce la apariția hipercolesterolemiei, gutei sau a constipației. Rinichii și ficatul sunt suprasolicitați.

● Diabeticilor, persoanelor care suferă de boli cardiace, care au probleme hepatice sau renale și femeilor însărcinate nu le este permis să țină acest regim.

● Primele faze ale dietei sunt restrictive și nu-ți asigură un aport echilibrat din toate grupele de alimente.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
PERICOL pentru pisicile care stau în APARTAMENT. Anunț important pentru cei care stau la bloc
Zodiile care dau lovitura vieții. Luna mai vine cu schimbări fabuloase
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Anghel Saligny, inginerul care a testat cu preţul vieţii podul de la Cernavodă