CURĂ DE SLĂBIRE. Ozana Barabancea a slăbit urmând un regim personalizat

CURĂ DE SLĂBIRE. Ozana Barabancea a slăbit urmând un regim personalizat
Publicat: 07/12/2012, 21:23
Actualizat: 05/07/2016, 19:49

Soprana Ozana Barabancea este la cură de slăbire de aproximativ șase luni. În primele două luni de dietă a slăbit 23 de kilograme. „Kilogramele pe care nu le mai dețin, în prezent, sunt de ordinul zecilor. Era un surplus pe care de la un moment dat încolo am început să îl resimt”, a declarat pentru gândul cântăreața. Aceasta a precizat că nu și-a propus să slăbească un număr anume de kilograme. „Mă voi opri acolo unde consider că acest drum s-a finalizat și s-a transformat într-un regim de viață”, a punctat artista.

A slăbit cu ajutorul unui regim recomandat de un medic nutriționist

Pentru a scăpa de surplusul de kilograme, Ozana Barabancea a apelat la mai multe cure de slăbire, de-a lungul timpului, dar niciuna nu au avut rezultatul dorit. Astfel, cântăreața a decis să apeleze la ajutorul unui medic nutriționist, dr. Silvia Ifrim, de la Spitalul Colentina, care i-a recomandat un regim personalizat. „Ideea unui regim general valabil pentru slăbit, idee pe care o văd afișată pe foarte multe canale, nu există. Așa că, indiferent de numele dietei sau de persoana de notorietate ‚lipită” de o cură sau alta, refuzați-le. Un regim alimentar sănătos poate fi personalizat doar de un doctor nutritionist”, a ținut să sublinieze cântăreața.

Aceasta a spus că înainte ca medicul să îi recomande vreo dietă, a trebuit să facă un set de analize, pentru a se vedea dacă kilogramele în plus i-au afectat starea de sănătate. Rezultatele obținute au arătat că Ozana Barabancea nu are nicio problemă de sănătate. „Nu puteam urma un regim auto-impus dacă analizele nu îmi ieșeau bine sau nu erau în parametri uzuali”, a menționat artista.

Regimul pe care soprana îl urmează este unul echilibrat. Mănâncă des și a eliminat dulciurile din dieta zilnică.

Nu mănâncă pâine și bea multă apă

Pentru ca dieta de slăbire să aibă rezultatele dorite, soprana a trebuit să își schimbe și un pic obiceiurile cotidiene. „Nu mănânc pâine, nu beau sucuri acidulate și nu mai mănânc alimente sintetice, nu neapărat pentru că aș urma această cură, ci pentru simplul fapt că cele enumerate pot fi catalogate drept otravă pentru șobolani. Pentru ca dieta să aibă rezultat nu mănânc nimic după ora 19 și beau foarte multă apă”, a spus cântăreața.

Sportul o va ajuta să își tonifice corpul

Deocamdată, Ozana Barabancea nu face sport. „În momentul de față consum un numar mic de calorii, fapt ce nu-mi permite practicarea vreunui sport. În plus, antrenamentul sportiv provoacă în organism nevoia de glucide, de zaharuri – elemente ce-mi sunt interzise. Deci, la acest nivel regimul este doar alimentar. Firește, odată stabilizată greutatea, deci imaginea de ansamblu, ceea ce a rămas din corpul meu trebuie tonifiat prin ședințe intensive. La acest punct, voi angaja, din nou, un specialist. Ce constat, apropo de acest aspect, este eroarea făcută de mare parte a femeilor ce încearcă să slabească urmând cure de slăbire prin înfometare în timp ce fac sport. Dereglarile, mai ales de ordin fiziologic, sunt uneori ireparabile în cazul urmării unei astfel de cure slăbire”, a spus artista.

A înlocuit dulcele cu surse proteice

Adoptarea acestei diete nu a fost un lucru ușor pentru soprană. Aceasta recunoaște că a avut și momente grele, peste care a trecut. „Am avut momente în care organismul meu simțea nevoia de dulce. În speță, efortul vocal susținut, mai ales la momentul recitalurilor, se sprijină pe energia furnizată din surse glucidice. Am încercat pe cât posibil să înlocuiesc sursa de dulce cu una proteică. Și a funcționat. Evident, au fost și momente de sevraj sau de derapaj de la linia regimului urmat, dar nu s-a pus nici un moment problema înfometării”, a mărturisit Ozana Barabancea.

Cum s-a schimbat viata sopranei de când a slăbit

Ozana Barabancea spune că regimul alimentar recomandat de medicul nutriționist nu îl consideră o simplă cură de slăbire, ci „o stare de normalitate”. „Obiceiurile alimentare sau de viață urmate de mine, altele decât cele din această perioadă nu îmi mai par greșite, ci de-a dreptul anormale. Viața se schimbă odată cu atingerea acestei stări de normalitate: funcțiile vitale le resimt mult schimbate în bine, aerul are alt gust, hainele cad altfel, diminețile sunt mai frumoase și mai limpezi”, a mărturisit artista.

Pe tot parcursul curei de slăbire cântăreața precizează că a fost susținută de foarte multe persoane, cunoscuți, dar și necunoscuți. „Toți m-au încurajat: începând cu cel ce mi-e partener de viață, copiii mei, colegi. Ce nu pot să uit este multitudinea de mesaje venite pe mail, prin intermediul telefonului sau SMS-ului, al mesajelor de pe rețelele de socializare în care oamenii și-au exprimat admirația. Asta, printre altele, mi-a dat tăria să continui”, a conchis Ozana Barabancea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Teo Trandafir renunță. Greu își mai găsește locul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația