Prima pagină » Sănătate » Nutriționista Mihaela Bilic, la Gândul Live, despre ce dietă este recomandă în sezonul cald

Nutriționista Mihaela Bilic, la Gândul Live, despre ce dietă este recomandă în sezonul cald

Nutriționista Mihaela Bilic, la Gândul Live, despre ce dietă este recomandă în sezonul cald
Nutriționista Mihaela Bilic spune că în sezonul cald este indicat să limităm cantitatea de carne din farfurie

Prezentă la Gândul Live, nutriționista Mihaela Bilic spune că în sezonul cald este indicat să limităm cantitatea de carne din farfurie, deoarece organismul trebuie să își conserve energia pentru a hrăni țesuturile și a întări sistemului imunitar, nu pentru a digera mâncare.

Carnea, peștele, lactatele și ouăle ar trebui mâncate cu moderație. „Nu trebuie să fim vegetarieni ca să fim mai sănătoși, dar nici nu trebuie să mâncăm carne de trei ori pe zi în cazul în care nu suntem vegetarieni. Atrag atenția asupra moderației și evitării extremelor”, a subliniat medicul.

În această perioadă a anului, dr. Mihaela Bilic spune că în porția din farfurie trebuie să se regăsească peste jumătate legume. „Atunci când spun legume nu mă refer neapărat la salată crudă, putem opta inclusiv pentru diferite mâncăruri din legume. Aceste alimente aduc o serie de beneficii organismului. Cartofii ar trebui evitați, deoarece au un conținut ridicat de amidon, iar din aceatsă cauză pot intra la categoria făinoase. Când spun legume mă refer la tot ce este colorat: ardei gras, praz, spanac, ștevie, lobodă și dovlecel”, a menționat medicul Bilic.

Potrivit nutriționistei, dovlecelul poate fi folosit în absolut orice mâncare, fiind recomandat mai ales în alimentația copiilor. „Are un conținut ridicat de potasiu, nu provoacă alergii, este alcalin din punct de vedere al PH-ului, iar astfel persoanele care au aciditate gastrică pot mânca cu încredere acest aliment”, mai spune specialista.

Vânăta este un alt aliment care nu ar trebui să lipsească din dieta sezonului cald. „Putem să o mâncăm, nu doar sub formă de salată, ci poate fi gătită și la cuptor cu un sos de roșii și cu tot felul de alte legume, peste care se va presăra un pic de parmezan. Legumele au multă apă, multe fibre. Sunt pline de vitamine și de fitonutrienți. Astfel, în această perioadă se recomandă abuzul de legume”, a punctat dr. Mihaela Bilic.

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
„Cel mai frumos loc de pe Pământ” – destinația europeană aproape lipsită de turiști, cu hoteluri de la 35 de euro pe noapte
Digi24
Cele două probleme care țin pe loc încheierea unui acord de pace Rusia - Ucraina, dezvăluite de Keith Kellogg
Cancan.ro
Motivul real pentru care Mirabela Grădinaru nu a votat. Răspunsul BIZAR oferit de Nicușor Dan
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume a primit o ofertă de nerefuzat
Adevarul
Trucul românesc care reduce cheltuielile de iarnă. „Am 21 de grade în casă și nu am dat drumul la căldură”
Mediafax
Alegeri Primăria București 2025. Prezența crește pe seară. Director INSCOP: Va câștiga cine a făcut ceva treabă în București / Cum arată situația în prezent
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
O crimă care pune gaz pe foc în procesul de mobilizare din Ucraina, în criză de soldați. „Sunt incredibil de ruşinată”
Cancan.ro
Și-a părăsit iubita medic pentru Rodica Stănoiu! Noi detalii despre 'puiuțul' fostei ministrese a Justiției
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Cel mai bătrân STRĂMOȘ al RECHINILOR înota în apele Australiei pe vremea dinozaurilor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Efectul surprinzător al gazului ilariant împotriva depresiei severe