Vlad Ciurea ocolește leguma consumată de mulți români. Ai trei variante de răspuns!
Celebrul medic Vlad Ciurea nu consumă o legumă banală, preferată de milioane de români.
E singura legumă pe care acesta nu o consumă niciodată, deși se regăsește aproape în orice mâncare românească.
Vlad Ciurea este unul dintre cei mai renumiți medici din România, cunoscut pentru stilul de viață sănătos.
Totuși, chiar dacă promovează consumul de legume și fructe, mai ales pentru sănătatea creierului, Ciurea evită o anumită legumă.
Medicul stă departe de această legumă arhicunoscută, regăsită în cămara oricărei gospodine din România.
Chiar dacă aduce beneficii, pentru medicul Ciurea reprezintă un mare „NU”.
Reputatul neurochirug a dezvăluit, în podcastul „Fain și Simplu”, că singura legumă pe care o ocolește este USTUROIUL, care îi provoacă anumite probleme.
”Sunt trei alimente foarte benefice pentru creier. Toate vegetalele, toate fructele și toate semințele. Pentru creier, în plus, este usturoiul, busuiocul și pătrunjelul. Consum foarte puțin usturoi, deoarece îmi provoacă arsuri la stomac, dar știu că face foarte bine. Este dovedit faptul că usturoiul curăță arterele.”, a spus medicul, potrivit fanatik.ro.
Dr. Ciurea a vorbit despre alimentele care pot afecta funcționalitatea creierului.
Potrivit acestuia, un creier se menține sănătos atât timp cât alimentele grase, prăhite și procesate sunt ocolite.
”Cele non-benefice, aceste proteine cu prăjeli nu sunt bune. Sunt o greutate pentru creier. Mai există și cele trei prafuri albe toxice: unul este cel care se prizează, al doilea este zahărul și al treilea este sarea în exces”, a mai spus Vlad Ciurea.
Sursa foto: Pixabay / Capturi