MApN. Peste 770 de locuri pentru admiterea în învățământul superior militar. Cum vor fi departajați candidații

MApN. Peste 770 de locuri pentru admiterea în învățământul superior militar. Cum vor fi departajați candidații
Candidații pentru admiterea în învățământul superior militar trebuie să parcurgă mai multe etape, pe lângă evaluarea cunoștințelor teoretice / Sursa Facebook - Recrutare MApN
Publicat: 19/06/2020, 18:53

În anul universitar 2020 – 2021, Ministerul Apărării Naționale are alocate 773 de locuri în instituțiile de învățământ superior. Cu excepția Institutului Medico-Militar, în contextul epidemiologic în care are loc sesiunea din acest an, viitorii studenți militari vor fi admiși în funcție de media la bacalaureat.

Ministerul Apărării Naționale, prin Direcția Generală Management Resurse Umane (DGMRU), a aprobat Planul de școlarizare privind admiterea în instituțiile de învățământ superior militar la programele de studii universitare de licență în anul universitar 2020-2021, a anunțat, vineri, Ministerul Apărării Naționale, printr-un comunicat de presă.

Potrivit MApN, admiterea în învățământul militar, spre deosebire de învățământul civil, este un proces secvențial care începe cu mult înaintea desfășurării testului de evaluare a cunoștințelor și înseamnă parcurgerea mai multor etape – înscrierea candidaților, recrutarea, evaluarea psihologică, evaluarea „capacității motrice și examinarea medicală a candidaților.

„În acest an, din cauza măsurilor cu caracter de urgență luate în domeniul educației militare generată de pandemia COVID-19, metodologia de admitere în instituțiile militare de învățământ a fost modificată și adaptată în ceea ce privește recrutarea și selecția candidaților ce optează pentru cariera militară”, se arată în documentul MApN.

Aproape 300 de locuri la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”

La nivelul licență, Ministerul Apărării Naționale are un total de 773 de locuri, dintre care prin repartiție pentru absolvenții colegiilor naționale militare, 501, iar pentru ocupare prin concurs, 216.

  • Universitatea Națională de Apărare „Carol I” – 7 locuri
  • Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” – 294 de locuri
  • Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” – 170 de locuri
  • Academia Navală „Mircea cel Bătrân” – 98 de locuri
  • Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” – 148 de locuri
  • Institutul Medico-Militar – 46 de locuri
  • Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – Drept – 10 locuri

Planul de școlarizare privind admiterea în instituțiile de învățământ superior militar la programele de stu… by Gandul.info on Scribd

Ierarhizarea candidaților, între 20 și 22 iulie 2020

La fel ca în aproape toate instituțiile civile de învățământ superior, admiterea în instituțiile de învățământ superior militar se face pe baza mediei de la bacalaureat, a anunțat MApN.

În cazul unor medii egale, departajarea se face, în ordine, în funcție de nota la proba de matematică de la bacalaureat, nota la limba română de la bacalaureat și media claselor IX-XII.

Potrivit MApN, candidaţii la Institutul Medico-Militar, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” (locurile pentru MApN), Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” și la cursurile de formare a ofiţerilor/subofiţerilor în activitate (serviciul medical și serviciul muzici militare) au de trecut etapele de recrutare şi selecţie, respectiv evaluarea psihologică, evaluarea nivelului capacităţii motrice, interviul de evaluare finală şi examinarea medicală, potrivit următorului calendar:

  • 09-20.06.2020 – selecția aptitudinală în cadrul centrelor zonale de selecție și orientare
  • 11-26.06.2020 – examinarea medicală (inclusiv soluţionarea contestaţiilor)
  • 08.07.2020 – data limită pentru finalizarea dosarelor de candidat

Conform metodologiei, ierarhizarea candidaților este realizată de fiecare instituție de învățământ superior între 20 și 22 iulie 2020.

Metodologia de admitere în instituțiile militare de învățământ by Gandul.info on Scribd

Excepție de la admiterea online o face Institutul Medico-Militar, care nu face obiectul admiterii prin repartiţie și ale cărui locuri se vor ocupa conform regulamentelor instituțiilor partenere, respectiv Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din București și Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Astfel, candidaţilor la Institutul Medico-Militar, Catedra de Pregătire şi Perfecţionare Medico-Militară Bucureşti şi Secţia de Pregătire Medico-Militară Târgu Mureş au o probă scrisă de Limba engleză, care se va desfășura în data de 16 iulie, la sediul Institutului Medico-Militar din București. Sunt declarați admiși candidații care obțin la examenul de Limba engleză, cel puțin nota 600. Nota obținută la acestă probă nu se ia în considerare la calculul mediei de admitere.

Probele specifice domeniilor „Medicină generală”, „Medicină dentară”, „Farmacie”, pentru candidaţii Institutului Medico-Militar, se vor susţine în data de 26 iulie, la instituţiile de învăţământ organizatoare, conform metodologiilor celor două universităţi partenere.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anuluiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cătălin Bordea, ARS la bani după ce a câştigat America Express? Producătorii au luat foc,...
FOTO. Imagini hot cu soția lui Dan Petrescu în costum de baie! Cum arată la...
GALERIE FOTO Patru morți și trei mașini Porsche implicate într-un accident rutier groaznic petrecut în...
6 pești TOXICI, de evitat ☢️ Au foarte mult MERCUR
Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu...
Banca Transilvania vinde o mașină cu motorul și cutia defecte. Merită “Cinciarul” 5000€?
Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Subiecte, barem și rezolvări pe EDU.ro! Emoții mari pentru candidați!
BANCUL ZILEI. Bulă vrea să agațe o tipă bună: Domnișoară, pot să vă servesc cu...
Cifrele României doboară Ungaria. Capitolul la care vecinii au fost ajunşi din urmă
Adevărul despre Visuri la Cheie. Ce se întâmplă, de fapt, în emisiunea de la Pro...
Tocmai PENTAGONUL spune că suntem urmăriți de o NAVĂ-MAMĂ extraterestră
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Vestea dimineții despre Maia MORGENSTERN! Anunţ de ultimă oră despre marea actriţă a României
Oana Lis, diagnosticată cu o boală teribilă. „Mi s-a părut ceva ciudat și am mers...
Horoscop marți, 28 martie 2023. Zodia care are probleme cu banii