8 ȘTIRI DE LA ORA 8. 30 octombrie 2020, cinci ani de la Colectiv și „Ziua pacientului cu arsuri”. Iohannis, așteptat să promulge legea prin care statul decontează pe viață tratamentul supraviețuitorilor tragediei

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. 30 octombrie 2020, cinci ani de la Colectiv și „Ziua pacientului cu arsuri”. Iohannis, așteptat să promulge legea prin care statul decontează pe viață tratamentul supraviețuitorilor tragediei
5 ani de la Colectiv/ Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto
Publicat: 30/10/2020, 08:00
Actualizat: 06/04/2021, 15:30

Astăzi, 30 octombrie 2020, se împlinesc 5 ani de la tragicul incendiu din clubul Colectiv, în urma căruia 65 de persoane și-au pierdut viața. „5 ani de chinuri fizice si traume sufletești, în care România a bătut pasul pe loc în ceea ce privește arșii și securitatea la incendiu”, descrie un supraviețuitor această perioadă.

Președintele Iohannis este așteptat să depună o coronă de flori în memoria victimelor și să promulge, legea prin care statul decontează tratamentul victimelor de la Colectiv pe viață.

5 ani de la Colectiv. Amintirile dureroase ale unei supraviețuitoare: ”În noaptea aceea a murit ceva din fiecare. Odată cu pielea noastră lipsă s-a dus și partea candidă pe care o aveam în noi”

Flavia, supraviețuitoare a tragediei de la Colectiv, spune că primele cuvinte care îi vin în minte atunci când se gândește la noaptea de 30 octombrie sunt efemeritatea și neputința. „Efemeritate… Atunci mi-am dat seama că suntem mici și trecem prin viață, câteodată, fără să o trăim. În clipa următoare totul se poate sfârși.

Val de cutremure în România! Cinci seisme, la un interval de câteva ore

Cinci cutremure s-au produs în noaptea de joi spre vineri, la un interval de câteva ore, în zona seismică Vrancea și în Vaslui. Cel mai puternic seism a avut magnitudinea 4.2 pe scara Richter. 

Incident revoltător într-un parc din București. Băiat în vârstă de 4 ani și 8 luni, bătut cu picioarele de alți copii pentru că nu purta mască. “Aveau niște arme de jucărie și…”

Un băiat în vârstă de 4 ani și 8 luni a fost bătut de mai mulți copii pentru că nu purta mască de protecție. Incidentul a avut loc joi seara într-un parc din Capitală.

Prognoza meteo, 30 octombrie 2020. La altitudini mari se va depune strat de zăpadă, iar în zonele joase se va semnala ceață

Potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în noaptea de joi spre vineri (29/30 octombrie 2020), vor fi ploi temporare în cea mai mare parte a țării, iar cantitățile de apă vor trece de 20 l/mp.

Horoscopul zilei de 30 octombrie 2020. „Leii” au idei îndrăznețe

Horoscopul zilei de 30 octombrie 2020, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, se află printre invitații Emmei Zeicescu la ediția Gândul LIVE de vineri, 30 octombrie, de la ora 11.30

Andrei Baciu se află printre invitații Emmei Zeicescu la ediția Gândul LIVE de vineri, 30 octombrie, de la ora 11.30.

Premierul, despre județele în care se fac puține teste pentru coronavirus: S-a testat pe baza definiţiei de caz

Premierul a explicat de ce există o discrepanță a numărului de testări pentru coronvirus între județe. Ludovic Orban spune că testele s-au realizat potrivit definiției de caz și că nu putem compara un județ precum Cluj cu unul ca Giurgiu.