8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Anglina Jolie a ajuns în Ucraina. Actrița, emisar special al ONU, a fost văzută într-o cafenea din Liov

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Anglina Jolie a ajuns în Ucraina. Actrița, emisar special al ONU, a fost văzută într-o cafenea din Liov
Anglina Jolie a ajuns în Ucraina. Actrița, emisar special al ONU, a fost văzută într-o cafenea din Liov / SURSĂ FOTO: Captură Video
Publicat: 01/05/2022, 08:38

Actrița și regizoarea americană Angelina Jolie, emisar special al Organizației Națiunilor Unite pentru refugiați, a fost văzută, sâmbătă, într-o cafenea din orașul ucrainean Liov.

Vedeta americană, în vârstă de 46 de ani, a fost filmată în timp ce se afla într-o cafenea în orașul din vestul Ucrainei, spre surprinderea clienților, care i-au cerut și primit autografe. (Citește mai mult…)

Copiii din Mariupol au început să primească certificate de naștere rusești. „Un satelit terorist rus a furat oficial cetățenia unui copil de-al nostru ucrainean”

Un ofician ucrainean a spus, vineri, că rușii din orașul Mariupol au început să emită certificate de naștere copiilor care se nasc aici.

„Ieri, în Mariupol, forțele de ocupație au emis primul certificat de naștere pentru luna trecută. Pentru prima dată în Mariupol, un satelit terorist rus a furat oficial cetățenia unui copil de-al nostru ucrainean” a spus Petro Adrushcenko, un consilier al primarului din Mariupol, potrivit CNN, relatează Newsweek. (Citește mai mult…)

Un oficial al MAE rus spune că riscurile unui război nuclear ar trebui menținute la un nivel minim

Rusia transmite că riscurile unui război nuclear trebuie să rămână la un nivel minim şi că orice conflict armat între puteri nucleare trebuie prevenit, a declarat, sâmbătă, un oficial rus din Ministerul de Externe.

Șeful departamentului de neproliferare nucleară, Vladimir Iermakov, a declarat că toate puterile nucleare trebuie să rămână la o logică prezentată în documentele oficiale menite să prevină războiul nuclear.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat luni că Occidentul nu ar trebui să subestimeze riscurile ridicate ale unui conflict nuclear din cauza Ucrainei, dar ulterior SUA au precizat că nu cred că există o ameninţare ca Rusia să folosească arme nucleare, în pofida unei escaladări în retorica Moscovei, relatează agenţia TASS, citată de Reuters. (Citește mai mult…)

Cel puţin cinci oameni de afaceri ruşi au murit în urma unor sinucideri suspecte în doar trei luni

Cel puţin cinci oameni de afaceri ruşi proeminenţi și-ar fi luat viața de la sfârşitul lunii ianuarie, iar trei dintre ei și-ar fi omorât şi membrii familiilor înainte de a de sinucide. Patru dintre ei erau asociaţi cu Gazprom sau cu una dintre filialele sale. Numai în ultimele 24 de ore au fost descoperiți morți doi oligarhi ruși și familiile lor, potrivit unui material publicat vineri de CNN, care nu a primit un răspuns de la reprezentanții gigantului energetic de stat rus. (Citește mai mult…)

Locuitorii Shanghaiului sunt fugăriți pe stradă și imobilizați pentru a fi testați cu forța anti-COVID

Nemulțumirea este din ce în ce mai mare pentru o importantă parte a chinezilor, din cauza măsurilor draconice anti-COVID. În mai multe zone, cetățenii sunt izolați și testați cu forța.

Potrivit BBC, în Shanghai, unii oamenii au strigat de la balcoane, iar alții s-au revoltat în stradă.

Autoritățile chineze care încearcă să țină sub control un uriaș focar de COVID-19 în Shanghai au instalat garduri pentru a restricționa mișcarea populației. (Citește mai mult…)

Oficial rus: ”Dialogul SUA-Rusia despre stabilitatea strategică este înghețat în mod oficial”

Vladimir Yermakov, directorul Departamentului pentru neproliferare și control al armelor al Ministerului rus de Externe, a declarat că nu se mai poate discuta, oficial, despre un dialog SUA-Rusia despre stabilitatea stratgică.

Potrivit agenției TASS, Yermakov elimină, în momentul de față, orice perspective optimiste în legătură cu acest subiect, dar îndreaptă un deget acuzator către Washington.

În urma invadării Ucrainei, SUA au adoptat o poziție fermă, alături de aliații occidentali, condamnând războiul declanșat de Vladimir Putin și adoptând sancțiuni economice dure la adresa Rusiei și a oligarhilor ruși. (Citește mai mult…)

Liderul nord-coreean recidivează și amenință cu folosirea ”preventivă” a armei nucleare: ”Colacul de salvare care garantează securitatea ţării noastre”

Liderul nord-coreean Kim Jong Un este recunoscut deja pentru declarațiile războinice pe care le face de fiecare dată când are ocazia, iar amenințările sale cu folosirea armelor nucleare nu mai surprind pe nimeni.

Există ”forțe ostile” care atentează la securitatea și suveranitatea Coreei de Nord, spune Kim Jong Un, iar țara sa trebui să își dezvolte, constant, arsenalul nuclear de care dispune. ”Nimeni nu va avea curajul să provoace Coreea de Nord”, insistă liderul de la Phenian.

Coreea de Nord ar putea recurge, ”preventiv”, la folosirea armelor nucleare pentru a contracara ”forţe ostile”. Este nevoie de menținerea unei superiorități absolute a forţelor armate nord-coreene, iar ţara trebuie să fie capabilă ”să controleze şi să contracareze preventiv orice încercări periculoase şi ameninţări, dacă va fi necesar”, a declarat Kim Jong Un în timpul unei întâlniri cu mai mulți ofițeri superiori. (Citește mai mult…)

Putin, întâlnire cu 37 de oligarhi ruși la câteva ore de la invadarea Ucrainei: ”Nu i-am văzut niciodată atât de uluiți. Unii dintre ei nici nu puteau vorbi”

Pe data de 24 februarie, Vladimir Putin a ordonat armatei ruse să invadeze Ucraina din trei direcții, inclusiv de pe teritoriul Republicii Belarus. La doar câteva ore de la invazie, liderul de la Kremlin a convocat o ședință-surpriză cu nu mai puțin de 37 de oligarhi ruși.

Sub protecția anonimatului, unii dintre aceștia au oferit informații surprinzătoare despre acea întâlnire cu totul neașteptată, povestind nu numai că au fost surprinși de o astfel de decizie a liderului de la Kremlin, dar că și că erau de-a dreptul înspăimântați.

Potrivit The Washington Post, atmosfera a fost una tensionată la momentul respectiv, iar cei 37 de oligarhi convocați de Vladimir Putin au așteptat mai bine de două ore până să apară ”Țarul”. Firește, aproape toți erau convinși că afacerilor lor puteau fi considerate încheiate, iar imperiile lor financiare urmau să se prăbușească precum castelele din cărți de joc. (Citește mai mult…)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna