8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Raed Arafat: Relaxarea restricţiilor va depinde de rata de vaccinare

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Raed Arafat: Relaxarea restricţiilor va depinde de rata de vaccinare
Raed Arafat / Sursă FOTO: Andreea Alexandru - Mediafax Foto
Publicat: 01/05/2021, 08:04
Actualizat: 01/05/2021, 08:05

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, susținme că se vor lua măsuri de relaxare precum deschiderea a cinematografelor, teatrelor sau a sălilor de spectacole abia după ce 30% din populația țării se vaccinează anti-COVID-19.

Șeful DSU a aprecizat că este nevoie ca acel 30% din populație trebuie vaccinat complet, cu ambele doze.

„Fără discuţie, dacă ajungem la 30% din populaţie vaccinată cu ambele doze, deja unele măsuri vor fi luate. Aţi văzut că şi în Israel, la 30% populaţie vaccinată, a fost un impact foarte serios pe numărul cazurilor. Când ajungem la cifra de 60% din populaţie vaccinată, şi sperăm să ajungem la acest procent, atunci se pot lua măsuri suplimentare”, a declarat Raed Arafat în cursursul serii de vineri, la Digi 24.

Aproape 79.000 de români s-au vaccinat împotriva Covid-19 în ultimele 24 de ore

78.612 de români s-au vaccinat, vineri, împotriva coronavirusului, transmite CNCAV. Potrivit Comitetului, dintre aceștia, 51.712 au fost vaccinați cu prima doză, iar alți 27.440 au fost imunizați și cu cea de-a doua. 62.717 de persoane au fost vaccinate cu ser produs de Pfizer, 8.273 cu cel de la Moderna, iar 7.622 s-au vaccinat de la AstraZeneca. (Citește mai multe aici…)

Premierul Florin Cîțu: „La centrul din Piața Constituției s-a vaccinat un pacient pe minut”

Premierul Florin Cîțu le-a mulțumit românilor care au mers să se vaccineze la centrele drive-thru din toată țara, cu orice mijloc de transport.

„Vreau să le mulțumesc tututor românilor care au mers să se vaccineze la centrele drive-thru din toată țara. Cu mașina personală, cu motocicleta, cu bicicleta, cu taxi-ul.

La centrul din Piața Constituției s-a vaccinat un pacient pe minut. Accelerăm campania. Pe lângă programare pe platformă, avem centre drive-thru, vaccinare la medicul de familie, maratoane de vaccinare.

Avem toate condițiile să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie. Singura soluție este vaccinul! România, hai că se poate! Împreună revenim la normalitate!

#haicasepoate #ImpreunaInvingemPandemia”, a scris Cîțu pe Facebook.

(Citește mai multe aici…)

Valeriu Gheorghiță, mesaj de Paște: „Să ne ajute Dumnezeu ca în cel mai scurt timp să putem zâmbi dincolo de măști”

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, are un mesaj de Paște pentru toți românii. El spune că lecția cea mai importantă este cea a solidarității.

„Sărbători binecuvântate!

Mesajul meu se adresează atât celor de acasă, dumneavoastră, cât și celor care în aceste zile se află în centrele de vaccinare și în stradă pentru revenirea la normalitate în cel mai scurt timp, într-un mediu favorabil și sigur: este vorba de personalul medical pe care îl salut și căruia îi trimit întreaga mea prețuire.

Vaccinul, cea mai sigură cale către normalitate

Le mulțumesc tuturor celor care au înțeles că vaccinul este calea sigură și eficientă către normalitate, și pe care îi simt aproape de noi și de eforturile noastre pentru bunul mers al campaniei de vaccinare.

Vă doresc tuturor sănătate, liniște sufletească și împliniri alături de cei dragi și să ne ajute bunul  Dumnezeu ca în cel mai scurt timp să putem respira și zâmbi dincolo de măști.”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

(Citește mai multe aici…)

Carmen Tănase: „Nu mă mai tem de acest virus! Am dreptul să respir fără mască!” / Actrița s-a imunizat cu un „cocktail de vitamine”

Actrița Carmen Tănase revine cu noi afirmații despre virusul COVID-19. Vedeta a declarat că are grijă să se imunizeze, atât ea, cât și familia sa, dar nu obișnuiește să poarte mască decât în interior, atunci când intră într-un magazin, de exemplu.

„Nu mă tem de acest virus. Am avut grijă anul acesta de imunitatea mea, chiar am avut grijă de mine și de ai mei, de familia mea. Am luat ce trebuie, am luat vitaminele respective, mi-am făcut un cocktail pe care îl luăm în fiecare zi. Mi-am făcut imunitatea și socializănd cu oamenii. Mărturisesc asta: eu nu m-am ferit niciodată de oameni. Port o vizieră când intru undeva, într-un magazin, altminteri nu o port. Până acum nu m-am amendat nimeni”, a susținut aceasta.

(Citește mai multe aici…)

Ce restricții vor fi în vigoare în perioada minivacanţei de Paşte

La fel ca în 2020, și sărbătorile pascale din acest an se suprapun cu o serie de restricții impuse de autorități. Diferența faţă de anul trecut este că enoriașii, respectiv cei care vor dori să se bucure de aceste zile libere o vor putea face cu mai puţine restricţii. Și în acest an, cu ocazia sărbătorilor pascale și a minivacanței de 1 mai, românii vor trebui să respecte mai multe restricții. Site-ul avocat.net a făcut o listă cu regulile care trebuie respectate în aceste zile. (Citește mai multe aici…)

Metroul din Cluj: Trenuri complet automate și sisteme bazate pe inteligență artificială

Asocierea SWS Engineering S.p.A. – SYSTRA – METRANS Engineering SRL a depus memoriul de prezentare pentru obținerea acordului de mediu, unde apar detalii despre costurile aferente viitorului metrou din Cluj.

Cât va costa metroul din Cluj? Ce lungime va avea și care vor fi stațiile? Dacă metroul din Capitală este subvenționat de stat, proiectul metroului de la Cluj ține cont de faptul că eventualele subvenții vor fi acordate exclusiv de primăriile din Cluj și Florești. (Citește mai multe aici…)

„Când intri în România, ești un mort”. Un migrant povestește despre calvarul la care a fost supus, după ce a trecut granița României

Un migrant originar din Mali a avut o experiență traumatizantă, după ce a trecut ilegal granița din Serbia. Adama, așa cum a fost numit pentru a-i fi păstrată ascunsă identitatea, a povestit că a fost bătut și umilit de către polițiștii români. Bărbatul de 36 de ani a ajuns în Maroc în 2018 cu ajutorul unei vize de turist, iar în 2020, cu ajutorul unui prieten, a obținut o nouă viză pentru Serbia. Pe 2 noiembrie 2020, acesta a zburat spre Belgrad cu gândul că va ajunge în Franța cu mașina. (Citește mai multe aici…)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Capcana STB pentru șoferii nesimțiți. Nimeni nu mai scapă
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...