SĂNĂTATE. Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, despre aparatura de ultimă generație de la Complexul Multifuncțional Caraiman: „Tot ce se întâmplă aici este gratuit pentru toți locuitorii sectorului”

Publicat: 12/07/2020, 12:38

Primăria Sectorului 1 continuă să doteze Complexul Multifuncțional Caraiman cu aparatură de ultimă generație pentru a oferi locuitorilor Sectorului 1 servicii medicale de cea mai bună calitate. Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, a prezentat noile aparate, în cadrul unei conferințe de presă.

„Vreau să vă prezint Centrul Medical Caraiman, l-am preluat acum 4 ani cu patru secții medicale, acum are 27. În ultima lună am achiziționat două aparate performante, RMN și CT, care are și kit special pentru depistarea Covid.

Publicată de Gandul pe Duminică, 12 iulie 2020

Noi echipamente medicale la Centrul Medical Caraiman

Centrul de imagistică este complet, avem acel mamograf, am completat cu RMN, CT și RX. Aș vrea să mergeți cu doamna manager să vă prezinte acest centru de imagistică, care ne reprezintă și mai ales pentru că tot ce se întâmplă aici este GRATUIT pentru toți locuitorii sectorului 1, indiferent de salariu.

Tot așa avem acest holter, dar de fapt este un fel de telemedicină, monitorizează un bolnav de la distanță. E foarte bun în această perioadă cu Covid. Primele holtere le-am luat pentru bolnavii de inimă, monitorizăm 24/24 h, are șapte funcții vitale.

În luna februarie ministrul Sănătății a zis că se poate folosi și la Covid. E o lege în Parlament care stimulează spitalele să folosească acest sistem de telemedicină, cum spunea și ministrul Sănătății sunt puține și în Europa. Pot spune că în 2016 când am venit aveam 5.000 de bolnavi monitorizați prin cele 4 servicii, acum avem 57.000 din totalul de 250.000 din S1.

Acest centru se adresează strict locuitorilor Sectorului 1. Aș vrea să vă prezinte doamna manager cele 23 de cabinete noi medicale, apărute din 2017.

Vă arăt aici raportul Curții de Conturi, e și pe site-ul Primăriei, l-am prezentat și consilierilor locali, se văd toate achizițiile din această perioadă. Centrul Caraiman a muncit mult în perioada Covid, e bine să consultați acest raport.

Din punctul meu de vedere nu au fost probleme.

Holterele, folosite mai eficient în timpul pandemiei

Avem și lucruri de îmbunătățit. Aceste holtere trebuie folosite mai eficient. În următoarea perioadă, în al doilea val, le vom folosi și în perioada de pandemie, în al doilea val, dar și pentru bolnavii noștri care sunt în baza noastră de date.

Telemedicina, tot ceea ce primim noi de la aceste holtere, primește instantaneu și Min. Sănătății.

După ce am demarat achizițiile de la Caraiman din 2017, ne-a venit ideea cu acel spital, din zona de nord a Capitalei. Sper ca la sfârșitul acestei luni să am un câștigător și din luna august să încep lucrările la cel mai mare spital din nord. A început și dna Firea lucrările la alt spital. E foarte bine. Doamna Firea face un spital în sectorul 2”, a declarat Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, la evenimentul de prezentare a noilor echipamente medicale.

Cabinetele medicale, înființate la solicitarea locuitorilor din Sectorul 1

„Am început în 2017 să înființăm cabinete medicale, la cererea locuitorilor. Vă invit să mergem în centrul de imagistică, rugămintea mea este pe rând, ca să respectăm normele de sănătate în privința sănătății”, a declarat managerul Centrului Caraiman.

Știrea inițială. Ultima investiție a administrației locale în sănătatea locuitorilor o constituie finalizarea achiziției unui CT și a unui RMN ultramoderne care se adaugă mamografului și celor două ecografe de ultimă generație de care beneficiază deja gratuit locuitorii Sectorului 1 la Complexul Multifuncțional Caraiman. Practic, prin aceste achiziții, Laboratorul de Imagistică al Complexului Multifuncțional Caraiman este dotat complet cu aparatură performantă, răspunzând astfel în cel mai înalt grad nevoilor pacienților.

Prezentarea noilor aparate achiziționate de către Primăria Sectorului 1 va fi realizată de către edilul Dan Tudorache în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc duminică, 12.07.2020, începând cu ora 12:00, la sediul Complexului Multifuncțional Caraiman, Strada Caraiman nr.33 A.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Zodiile care realizează tot ce-și doresc. Se întâmplă în aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția