ACȚIUNI. Percheziții în trei județe într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul este estimat la peste 1 milion de lei!

ACȚIUNI. Percheziții în trei județe într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul este estimat la peste 1 milion de lei!
Percheziții de amploare în București și Ilfov la persoane care produceau și vindeau spirt contrafăcut
Publicat: 01/07/2020, 12:24
Actualizat: 01/07/2020, 12:29

În cursul dimineții de miercuri, 1 iulie, au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Teleorman de către polițiștii de la DGPMB, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Mandatele au fost puse în aplicare într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor în care prejudiciul estimat se ridică la 1 milion de lei.

„La acest moment, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5, Serviciul Acţiuni Speciale şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman, desfăşoară 10 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Teleorman, 10 persoane implicate fiind conduse la audieri”, potrivit DGPMB.

Prejudiciu la bugetul de stat de peste 1 milion de lei

„În urma cercetărilor efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2014-2015, reprezentanţii unor societăţi comerciale din Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Giurgiu, ar fi înregistrat în contabilitate şi ulterior ar fi declarat la organele fiscale achiziţii fictive de bunuri în valoare de 4.000.000 de lei, de la o firmă de tip fantomă.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.211.000 de lei, reprezentând Taxa pe Valoare Adăugată şi impozitul pe profit, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este de aproximativ 4.000.000 de lei”, se precizează în comunicatul DGPMB.

De asemenea, potrivit sursei citate, în cadrul acțiunii este implicată și Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.