Adrian Mititelu, trimis în judecată pentru evaziune fiscală și spălare de bani

Adrian Mititelu, trimis în judecată pentru evaziune fiscală și spălare de bani
Publicat: 29/10/2014, 16:52

Împreună cu Mititelu au fost trimiși în judecată Ștefan Ionescu, Gheorghe Joavină, Gigi Cristian Oprea, Iancu Crăciunoiu, Gigel Preoteasa, Nuți Claudia Negru (fostă Preoteasa), Daniel Roșianu și Fănel Trandafir.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Adrian Mititelu a inițiat și constituit, în anul 2003, un grup infracțional organizat care a activat până în anul 2006, la care au aderat și ceilalți inculpați, scopul asumat fiind comiterea în formă continuată de infracțiuni prin intermediul societăților comerciale din grupurile de firme MAXITEC, respectiv Regional Media din județul Dolj.

Astfel, s-a reținut că, în perioada 2003 — 2006, inculpații, în baza aceleași rezoluții infracționale, au evidențiat în contabilitatea societăților comerciale pe care le administrau sau la care erau acționari/asociați atât cheltuieli care nu au avut la bază operațiuni reale, cât și operațiuni fictive.

Totodată, aceștia au omis evidențierea în aceste documente a unor operațiuni comerciale efectuate și a unor venituri realizate.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de 23.414.211 lei (echivalentul a 5,32 milioane euro).

De asemenea, rezultă că, în perioada 2004 — 2005, în baza aceleași rezoluții infracționale, Adrian Mititel și ceilalți inculpați au folosit cu rea-credință bunurile SC MAXITEC SRL și SC Reconstrucția Fotbalului Craiovean SRL, într-un scop contrar intereselor acestora, diminuându-le astfel capitalul social, scrie Agerpres.

În perioada 2004 — 2006, prin crearea unor circuite financiare complexe, inculpații au disimulat adevărata natură a provenienței sumei de 555.384 lei, corespunzătoare relațiilor comerciale dintre SC Ediție Specială de Oltenia SA și Regional Media SA, și a sumei de 3.319.230 euro, corespunzătoare vânzării suprafeței de 23,50 ha teren de pe raza județului Dolj.

În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii asupra bunurilor mobile și imobile ale inculpaților, precum și asupra conturilor bancare și a părților sociale pe care aceștia le dețin la societățile comerciale implicate în cauză.

Dosarul se va judeca la Tribunalul București.