ANCHETĂ. Cum a scăpat Margherita de la Clejani de procurorii DIICOT, după ce a condus drogată și a provocat un accident. Ce au răspuns polițiștii Brigăzii Rutiere!

ANCHETĂ. Cum a scăpat Margherita de la Clejani de procurorii DIICOT, după ce a condus drogată și a provocat un accident. Ce au răspuns polițiștii Brigăzii Rutiere!
Margherita de la Clejani a fost audiată de polițiști după ce s-ar fi urcat drogată la volan și a provocat un accident rutier
Publicat: 25/05/2020, 14:54
Actualizat: 26/05/2020, 09:25

Cercetată penal după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, a provocat un accident rutier după ce s-ar fi urcat drogată la volan, Margherita de la Clejani a scăpat de o eventuală anchetă a procurorilor DIICOT după ce polițiștii Brigăzii rutiere au menționat, în procesul verbal, că nici asupra cântăreței și nici în mașină nu s-ar fi găsit substanțe stupefiante. Totuși, spun surse judiciare, există informații conform cărora aceste verificări s-ar fi făcut, mai degrabă, formal. 

Margherita, fiica celebrilor lăutari Ioniță și Viorica de la Clejani a devenit protagonista unui scandal uriaș, după ce, duminică dimineață, în jurul orei 6.00, a intrat cu mașina într-un autoturism parcat pe bulevardul Gheorghe Șincai din sectorul 4.

Chiar dacă a comis o simplă tamponare, iar rezultatul iar verificării cu alcooltestul ieșise negativă, polițiștii rutieri au vrut să verifice și dacă șoferița a consumat droguri, în condițiile în care era incoerentă.

Pentru că aparatul DrugTest a relevat prezența în organism a unor substanțe halucinante, Margherita a fost dusă la INML, unde a i s-au recoltat două probe. Prima va fi folosită la analizele solicitate în contextul dosarului penal, iar a doua va fi folosită în cazul în care fiica lui Ioniță și Viorica de la Clejani va face contestație.

Surse judiciare au dezvăluit, pentru Gândul.ro, că, în asemenea situații, există o normă internă prin care polițiștii rutieri trebuie să percheziționeze autoturismele șoferilor găsiți la volan sub influența drogurilor.

Va fi anchetată numai pentru conducere sub influența drogurilor

În acest sens, spun sursele citate, mașina Margheritei ar fi fost percheziționată sumar, după care agenții aflați la fața locului au trecut, în procesul verbal, că în autoturismul de teren condus de artistă nu s-a găsit nimic ilegal. Ca urmare, șoferița s-a ales cu dosar penal doar pentru conducere sub influența drogurilor, nu și pentru deținere de stupefiante.

Oficiali din cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră (BPR) au declarat, pentru Gândul.ro, că polițiștii care s-au aflat la fața locului au respectat toate procedurile și au controlat mașina în prezența șoferiței. În același timp, aceștia au condus-o atât la sediul INML pentru analize cât și la sediul BPR, unde a fost audiată.

La ieșirea de la audieri, Magherita de la Clejani a declarat presei că nu a băut și că nici nu s-a drogat, dar a recunoscut, totuși, că participase la o petrecere care s-a întins până în zori.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase