Autostrada Moldovei, încă un pas spre realizare. Ministrul Transportului a făcut anunțul: Varianta de ocolire Bacău beneficiază de finanțare europeană

Redactor:
Alexandra Mortu
Autostrada Moldovei, încă un pas spre realizare. Ministrul Transportului a făcut anunțul: Varianta de ocolire Bacău beneficiază de finanțare europeană

Ministrul Transportului, Lucian Bode, a anunțat că proiectul major de infrastructură rutieră „Varianta de ocolire Bacău”, în valoare totală de 968,781 milioane de lei, a fost aprobat de Comisia Europeană.

Proiectul menționat a fost trimis pe data de 22 noiembrie 2019 la Comisia Europeană de către Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor alături de CNAIR, care sunt beneficiarii finanţării nerambursabile alocate în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Bode anunță: Proiectul major de infrastructură rutieră „Varianta de ocolire Bacău”, finanțat de UE

„La 22 noiembrie 2019, România a prezentat Comisiei o cerere pentru un proiect major care prevede o contribuţie din partea Fondului de coeziune pentru «Construcţia variantei de ocolire Bacău», selectat de către autoritatea de management pentru axa prioritară 1, «Îmbunătăţirea mobilităţii prin dezvoltarea reţelei TEN-T si a metroului» din cadrul programului operaţional «Infrastructura Mare». România a furnizat Comisiei toate informaţiile necesare, inclusiv cele referitoare la aspectele de mediu. Obiectul proiectului Varianta de ocolire Bacău este reprezentat de acordarea finanţării nerambursabile către CNAIR, în vederea realizării a 30,842 km de drum nou, din care 16,269 km de autostrada, 7 poduri, 9 pasaje, 1 nod rutier şi 7 intersecţii. La finalizarea implementării, varianta de ocolire Bacău va conduce la realizarea unor economii semnificative de timp, prin reducerea timpului de călătorie pentru automobile şi pentru autovehiculele grele”, transmite Lucian Bode într-o postare pe Facebook.

Cu ce bani va fi construită „Varianta de ocolire Bacău”

Proiectul are o valoare totală de 968,781 milioane de lei. Din această sumă, 811,102 milioane de lei reprezintă valoare eligibilă care este finanțată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. În fapt, (85% din valoarea totală eligibilă aprobată – 689,437 milioane de lei este asigurată din Fondul de Coeziune, iar 15% în valoare de 121,665 milioane de lei va fi finanţată din bugetul beneficiarului, repectiv Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor și CNAIR.

„Este încă o dovada a faptului ca Moldova nu e uitată. Astfel, prima porţiune de autostradă pentru zona Moldovei, şi anume Varianta de ocolire a Bacăului, beneficiază începând de astăzi de finanţare europeană. Şi asta în condiţiile în care, anul trecut, vechea guvernare PSD a trimis CE documentaţii incomplete, fără planuri de management de mediu, pentru mai multe obiective de infrastructură. De data aceasta, reprezentanţii europeni au găsit parteneri de dialog şi iată că munca de echipă şi seriozitatea cu care sunt transmise datele şi informaţiile solicitate de către Comisie dau roade”, mai scrie ministrul Transporturilor.

https://www.facebook.com/lucianbode.ro/posts/2335530176571529

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
FOTO. Loredana Groza, într-o ipostază rușinoasă pe internet! Gafa care i-a lăsat sânul la vedere
Doinița Oancea rupe tăcerea! Adevărul despre despărțirea de bărbatul cu care urma să se căsătorească:...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Profesiile care ar urma să fie plătite în tichete. Ministrul Muncii vrea să elimine munca...
Cartierul Roşu din Amsterdam, înlocuit cu un centru „erotic”. Planurile primăriei în privinţa prostituţiei şi...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
STUDIU. A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Când și unde a apărut...
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Cum a fost salvat Mihai Trăistariu de la faliment, chiar de Paște. Câți bani a...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Izvorul Tămăduirii 2021, prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi obiceiuri
Vedete care suferă de boli grave. De ce poartă Bono de la U2 mereu ochelari...
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide