Autostrada Moldovei, încă un pas spre realizare. Ministrul Transportului a făcut anunțul: Varianta de ocolire Bacău beneficiază de finanțare europeană

Redactor:
Alexandra Mortu
Autostrada Moldovei, încă un pas spre realizare. Ministrul Transportului a făcut anunțul: Varianta de ocolire Bacău beneficiază de finanțare europeană
Autostrada Moldovei, încă un pas spre realizare. Ministrul Transportului a făcut anunțul / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ

Ministrul Transportului, Lucian Bode, a anunțat că proiectul major de infrastructură rutieră „Varianta de ocolire Bacău”, în valoare totală de 968,781 milioane de lei, a fost aprobat de Comisia Europeană.

Proiectul menționat a fost trimis pe data de 22 noiembrie 2019 la Comisia Europeană de către Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor alături de CNAIR, care sunt beneficiarii finanţării nerambursabile alocate în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Bode anunță: Proiectul major de infrastructură rutieră „Varianta de ocolire Bacău”, finanțat de UE

„La 22 noiembrie 2019, România a prezentat Comisiei o cerere pentru un proiect major care prevede o contribuţie din partea Fondului de coeziune pentru «Construcţia variantei de ocolire Bacău», selectat de către autoritatea de management pentru axa prioritară 1, «Îmbunătăţirea mobilităţii prin dezvoltarea reţelei TEN-T si a metroului» din cadrul programului operaţional «Infrastructura Mare». România a furnizat Comisiei toate informaţiile necesare, inclusiv cele referitoare la aspectele de mediu. Obiectul proiectului Varianta de ocolire Bacău este reprezentat de acordarea finanţării nerambursabile către CNAIR, în vederea realizării a 30,842 km de drum nou, din care 16,269 km de autostrada, 7 poduri, 9 pasaje, 1 nod rutier şi 7 intersecţii. La finalizarea implementării, varianta de ocolire Bacău va conduce la realizarea unor economii semnificative de timp, prin reducerea timpului de călătorie pentru automobile şi pentru autovehiculele grele”, transmite Lucian Bode într-o postare pe Facebook.

Cu ce bani va fi construită „Varianta de ocolire Bacău”

Proiectul are o valoare totală de 968,781 milioane de lei. Din această sumă, 811,102 milioane de lei reprezintă valoare eligibilă care este finanțată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. În fapt, (85% din valoarea totală eligibilă aprobată – 689,437 milioane de lei este asigurată din Fondul de Coeziune, iar 15% în valoare de 121,665 milioane de lei va fi finanţată din bugetul beneficiarului, repectiv Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor și CNAIR.

„Este încă o dovada a faptului ca Moldova nu e uitată. Astfel, prima porţiune de autostradă pentru zona Moldovei, şi anume Varianta de ocolire a Bacăului, beneficiază începând de astăzi de finanţare europeană. Şi asta în condiţiile în care, anul trecut, vechea guvernare PSD a trimis CE documentaţii incomplete, fără planuri de management de mediu, pentru mai multe obiective de infrastructură. De data aceasta, reprezentanţii europeni au găsit parteneri de dialog şi iată că munca de echipă şi seriozitatea cu care sunt transmise datele şi informaţiile solicitate de către Comisie dau roade”, mai scrie ministrul Transporturilor.

https://www.facebook.com/lucianbode.ro/posts/2335530176571529

ŞOC! Vedeta, pe site-urile de adulţi în ipostaze intime. Nu va mai apărea la TV,...
Bomba anului în showbiz! S-a aflat cine e AMANTUL Ralucăi Pastramă
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere...
FOTO. Cum arată Larisa Drăgulescu, fosta soție a legendarului gimnast! Trăiește o nouă poveste de...
ȘOC! Iubitul lui Udrea și-a făcut de cap și n-a ținut cont de nimic. Unde...
Misterul paturilor de ATI, lămurit de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Situaţia locurilor la Terapie...
„Tatăl Nostru” se modifică, începând de duminică, la slujbele catolice. Versetul care a fost schimbat
Bomba anului în showbiz! S-a aflat cine e AMANTUL Ralucăi Pastramă
Situația e CRITICĂ! Se-ntâmplă acum în spitalele din București. Ce pățesc oamenii care se prezintă...
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
IREAL! Gogoașe din „Trăsniții”, primele declarații despre bătălia dusă cu cancerul. N-o să crezi prin...
Schimbare de proporții la WhatsApp: e alertă pentru toți utilizatorii
A fost CUTREMUR în România: Ce magnitudine a avut seismul. L-aţi simţit?
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Motivul pentru care un român a renunţat la viaţa într-unul dintre cele mai mari oraşe...
Dani Mocanu s-a trezit cu polițiștii la ușă! Oamenii legii au făcut percheziții în locuința...
×
Inchide