CAZUL ADRIAN NĂSTASE. IRINA JIANU, ridicată dintr-un imobil din județul Bacău, după ce fusese dată în urmărire

CAZUL ADRIAN NĂSTASE. IRINA JIANU, ridicată dintr-un imobil din județul Bacău, după ce fusese dată în urmărire

Irina Jianu, fost inspector general de stat al Inspectoratului de Stat în Construcții, condamnată definitiv la șase ani de închisoare în dosarul „Trofeul calității”, a fost ridicată de polițiști, joi, dintr-un imobil din județul Bacău, după ce fusese dată în urmărire, nefiind găsită la domiciliu.

Miercuri noapte, polițiștii s-au prezentat la locuința din municipiul Bacău a Irinei Jianu, pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei, însă aceasta nu a fost găsită, astfel că oamenii legii au mers și la alte adrese din județul Bacău unde s-ar fi putut afla fostul inspector general de stat al Inspectoratului de Stat în Construcții.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectorului Județean de Poliție Bacău, Narcisa Butnaru, Irina Jianu a fost dată în urmărire națională, în condițiile în care nu a fost găsită la adresele respective, iar în cele din urmă a fost identificată, joi dimineață, într-un imobil din comuna băcăuană Mărgineni.

„În baza mandatului transmis prin fax de către Tribunalul București, Irina Jianu a fost ridicată de la imobilul din Mărgineni și condusă la Centrul de reținere și arest preventiv din cadrul Poliției Județene Bacău. Imediat ce vom primi mandatul în original de la Tribunalul București Irina Jianu va fi transferată la Penitenciarul Bacău pentru ispășirea pedepsei”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectorului Județean de Poliție Bacău, Narcisa Butnaru.

Primii inculpați în acest dosar care au ajuns în arest sunt soții Ioana și Bogdan Popovici, care s-au prezentat miercuri noapte la arestul Poliției Capitalei, după ce au fost condamnați definitiv de instanța supremă la cinci și, respectiv, șase ani de închisoare în dosarul „Trofeul calității”.

Alți doi inculpați în dosarul „Trofeul calității”, Mihai Cristian Vasile și Diana Gasparovici, care au primit pedepse definitive cu închisoare, nu au ajuns încă în arest.

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, miercuri, de ICCJ, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calității”, în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Președinție din partea PSD.

Irina Paula Jianu, fost inspector general de stat al Inspectoratului de Stat în Construcții, a fost condamnată la șase de închisoare cu executare și cinci ani de interzicere a unor drepturi după ispășirea pedepsei. În cazul acesteia, Completul de cinci judecători a înlăturat sporul de un an de închisoare dispus în prima decizie.

Soții Ioana și Bogdan Popovici au fost condamnați definitiv de instanța supremă la cinci și, respectiv, șase ani de închisoare în dosarul „Trofeul calității”.

Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct la ISC, a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare, fiindu-i astfel redusă pedeapsa inițială cu un an.

Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL, a fost condamnat la șase ani de închisoare cu executare, Marina Ioana Popovici a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare, iar soțul acesteia, Bogdan Popovici, va executa șase ani de închisoare.

Fostul premier Adrian Năstase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat, după ce miercuri seară a încercat să se sinucidă, împușcându-se în gât în timp ce polițiștii se aflau la locuința sa din Zambaccian pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Ce pește e indicat în ziua de Florii. Recomandare pentru cei care au postit
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?