Chirurg de la Spitalul Universitar, mesaje conspiraționiste împotriva purtării măștilor de protecție: „Plecați cu toții, lăsați-ne să respirăm în țara noastră” / UPDATE: Reacția SUUB

Chirurg de la Spitalul Universitar, mesaje conspiraționiste împotriva purtării măștilor de protecție: „Plecați cu toții, lăsați-ne să respirăm în țara noastră” / UPDATE: Reacția SUUB
Chirurg de la Spitalul Universitar, mesaje conspiraționiste împotriva purtării măștilor de protecție: „Plecați cu toții, lăsați-ne să respirăm în țara noastră” / Foto: Facebook
Publicat: 15/07/2020, 10:44
Actualizat: 16/07/2020, 06:53

Chirurgul Alin Gabriel Dragomir de la Spitalul Universitar București a scris pe Facebook mai multe mesaje în care protestează față de obligativitatea purtării măștii de protecție și a pus sub semnul întrebării datele oficiale privind numărul de infectări cu Covid-19. Spitalul Universitar de Urgență București a transmis un punct de vedere în acest sens, în care se delimitează clar de afirmațiile chirurgului. Între timp, se pare că medicul ar fi șters postarea controversată.

Alin Gabriel Dragomir face referiri directe la Radu Gyr și la „sfinții din închisori”, simboluri cunoscute ale legionarilor din România. (În închisoarea din Aiud, Radu Gyr a fost supus unui regim de detenție deosebit de aspru. Doi ani din pedeapsă i-a executat, purtând lanțuri grele la picioare. Când s-a îmbolnăvit grav, autoritățile i-au refuzat acordarea de asistență medicală. O mare parte din detenția de la Aiud și-a petrecut-o în celula nr. 281ro.wikipedia.org)

Chirurg la spital de stat: „Nu vă credem! Ne luați libertatea!”

Nu vă credem! Nu vă credem când spuneți că vreți să ne luați Libertatea pentru ”binele” nostru! Izolați-vă voi, plecați, acesta e cel mai mare bine pe care ni l-ați putea face! Plecați cu toții, cu tot cu măștile voastre de bufoni și lasați-ne să respirăm liberi în țara noastră. Voi sunteți virușii, voi, politrucii de ieri si de azi, ne-ați îmbolnăvit, de nu ne mai putem ridica ca popor! (…) Ați înstrăinat munți si păduri, aur și grâne, pământ și petrol. Ne vindeți Limba română în Ardeal la talciocul vostru politic, ne interziceți Sfinții din Închisori, ne închideți în temnițele corectitudinii politice Martirii și Luptătorii acestui Tărâm, scoateți din manuale copiilor Voievozii și Eroii, ștergând cu buretele o întreagă Istorie, punând în loc sminteală, minciună si portrete de carton. Iar acum vreți să vă credem! (…) Credem în Hristos Mântuitorul, în sângele curs în râuri care-a făcut o Țară, în Horea si Cloșca și Crișan care s-au frânt pe Roata Suferinței ca pe Cruce, pentru a ne elibera. Credem în Steagul de Biserică al lui Iancu Avram si-n patul de fier si de Jertfă al lui Radu Gyr de pe care s-a ridicat când temnicerii-l credeau mort”, a scris chirurgul pe Facebook.

Nu vă credem! Nu vă credem când spuneți că vreți să ne luați Libertatea pentru ”binele” nostru! Izolați-vă voi,…

Publicată de Alin Gabriel Dragomir pe Vineri, 10 iulie 2020

”Marea sarabandă(manipulare) a testelor și raportărilor! Nu vom sucomba de COVID-19, dau scris! Trebuie să revitalizăm economia, să repornim sistemul sanitar la capacitate maximă, să reconstruim sistemul educațional. Un virus, oricât de „abil” ar părea, nu poate aboli drepturile și libertățile fundamentale, nu poate rescrie istoria, nu ne poate fura viața și viitorul. Aveți încredere în normalitate și firesc!”, a mai scris medicul în alt mesaj.

Alin Gabriel Dragomir: „Noi acasă, ei afară”

”O poveste de seară. Niște băieți deștepți din turism și mari importatori (ghiciți voi de ce) și mari sponsori ai tuturor (ghiciți voi ai cui) nu puteau practica puțină speculă că deh e an electoral și punguțele plâng. De ce nu puteau? Simplu, din cauza Mării Egee, Ionice, Adriatice, Tireniene, Vienei, Parisului etc. La ceas de seară, la un șpriț se intrebară dacă Arafat numără teste, atunci poate și COVID-19 devine patriot și crește. Și crescu și pa Egee și punguțe se umplură și-ale noastre la Mamaia se goliră. Morala? Noi acasă, ei afară! Alții „e” de vină!”, a mai precizat chirurgul.

Reacția oficială a Spitalului Universitar de Urgență București

„În urma articolului publicat pe site-ul dumneavoastră https://www.gandul.ro/stiri/chirurg-de-la-spitalul-universitar-mesaje-conspirationiste-impotriva-purtarii-mastilor-de-protectie-plecati-cu-totii-lasati-ne-sa-respiram-in-tara-noastra-19469789, Spitalul Universitar de Urgență București vă transmite următoarea precizare:

Articolul prezentat de dumneavoastră expune punctul de vedere al unei persoane și nu al instituției noastre. Titlul pe care l-ați dat articolului induce ideea că toți chirurgii din Spitalul Universitar de Urgență București împărtășesc opinia domnului doctor, ceea ce nu este adevărat.

Ne delimităm clar de opinia domnului doctor.

În incinta Spitalului Universitar de Urgență de București purtarea măștii de protecție este obligatorie. La intrarea în clădirea spitalului, angajații primesc măști chirurgicale și de asemenea, în fiecare secție/ compartiment există măști suficiente atât pentru personal cât și pentru pacienții noștri. Totodată, purtarea echipamentului de protecție este obligatorie pentru personalul medical.

În spital se face zilnic dezinfecție, pentru ca mediul să fie unul sigur atât pentru personalul medical cât și pentru pacienții noștri.

Conducerea Spitalului Universitar de Urgență București încurajează un comportament responsabil, nu doar prin purtarea măștilor și a echipamentului de protecție, ci prin respectarea tuturor măsurilor impuse de autorități”, transmite SUUB.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Imaginea anului! Transformarea uluitoare a lui Mario Nicolae, fostul director sportiv al lui Dinamo: împarte...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
Femeia nu ştia că este filmată, aşa că şi-a făcut de cap. Soţul ei a...
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
REGELE asfaltului din CONSTANȚA a prins un CONTRACT impresionant la Tulcea!
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Anunț ANM! Vreme rea în România
Este absolut obligatoriu pentru toată România! Un medic a spus exact ce trebuie să facă...
Alertă mondială! Prima țară din lume care dispare de pe față Pământului. Drama oamenilor este...
Mai aveţi zile de concediu? Vedeţi aici ce se întâmplă cu perioada de concediu de...
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...