Cine sunt cei trei membri ai Clanului Sportivilor reținuți după Ziua Z în combaterea infracționalității + Din locuințele lor au fost ridicate mai multe arme (SURSE)

Cine sunt cei trei membri ai Clanului Sportivilor reținuți după Ziua Z în combaterea infracționalității + Din locuințele lor au fost ridicate mai multe arme (SURSE)
Cine sunt cei trei membri ai Clanului Sportivilor reținuți după Ziua Z în combaterea infracționalității (SURSE)
Publicat: 12/11/2020, 14:00

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a anunțat că a fost activată ”Ziua Z în combaterea infracționalității”, iar ieri au fost efectuate percheziții în mai multe localități din țară, peste 80 de persoane fiind reținute în urma descinderilor efectuate de DIICOT.

Printr-un comunicat, s-a precizat că perchezițiile au vizat și locuințele a trei bărbați (n.red. – membri ai temutului Clan al Sportivilor), fiind ridicate mai multe arme și suma de 200.000 de lei. Cercetările sunt continuate, acum, de Serviciul Investigații Criminale din Poliția Sectorului 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, cei trei fiind audiați și, ulterior, reținuți pentru ”șantaj și camătă”.

”În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în această dimineață (n.red. – ieri), a fost identificată și ridicată, în vederea continuării cercetărilor, suma de aproximativ 200.000 lei. De asemenea, a fost indisponibilizat un autoturism de lux. Din locuințele celor trei persoane au fost ridicate mai multe arme. După audieri, față de cei trei bărbați, cu vârste 32, 35 și 42 de ani, a fost dispusă măsura reținerii. Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigații Criminale din Poliția Sectorului 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj și camătă”, s-a precizat în comunicatul transmis de autorități.

Surse GÂNDUL.RO au transmis, ÎN EXCLUSIVITATE, că membrii Clanului Sportivilor care au fost reținuți în urma operațiunii – situați, ”în ierarhia” grupării, la un ”eșalon inferior” – sunt Drăgan Laurențiu, în vârstă de 32 ani, Simion Marian – 35 ani – și Păun Ion, 42 ani.

Marcel Vela: ”Am un mesaj și pentru interlopi, rămâne cum am stabilit”

Marcel Vela a declarat că – în urma operațiunii de amploare la nivel național – au fost confiscate 33,5 kg de droguri, 8 autoturisme de lux, 4,5 kg de aur și nu mai puțin de 3 tone de alcool.

Totodată, au fost confiscate 317 telefoane ”în vederea percheziționării informatice”, 14 arme ”deținute ilegal” și sute de cartușe.

“Miercuri, 11.11, am avut Ziua Z în combaterea infracționalității. Există toleranță zero față de infracționalitate. Ziua Z a fost un record în activitatea MAI. În urma acțiunii de ieri, au fost conduse la audieri 465 de persoane, au fost reținute pentru 24 de ore 98 de persoane și plasate sub control judiciar 27 de persoane. Au fost prinse și introduse în arest 19 persoane care aveau mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, mandat de arestare preventivă sau mandate europene de arest”, a precizat Marcel Vela, la sediul MAI.

Ofensiva continuă, a transmis Marcel Vela, iar perchezițiile au loc după ”sute de ore de cercetare și anchetă”.

“Vreau să anunț că ofensiva continuă. Astăzi executăm 55 de percheziții în mai multe județe. Aceste acțiuni au în spate sute de ore de cercetare și anchetă. Vreau să mulțumesc angajaților MAI pentru devotament și implicare. În final, vreau să-i  asigur pe toți cetățenii că MAI este la datorie. Am un mesaj și pentru interlopi: ca să nu mai spun că sunt cu ochii pe ei, o să le spun doar atât: “Rămâne cum am stabilit”, a mai declarat Marcel Vela, la finalul declarației de presă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York