COSTINEȘTI. Un tânăr a dispărut în mare. Un elicopter SMURD survolează zona în care acesta s-ar fi înecat

COSTINEȘTI. Un tânăr a dispărut în mare. Un elicopter SMURD survolează zona în care acesta s-ar fi înecat
Sursă Foto: Pixabay - Caracter Ilustrativ
Publicat: 28/06/2020, 17:11
Actualizat: 06/04/2021, 20:18

Serviciile de intervenție caută un tânăr de 19 ani care a dispărut în mare, în stațiunea Costinești. Un elicopter SMURD survolează zona, iar scafandrii întervin cu o ambarcațiune, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Constanța.

UPDATE: Tânărul de 19 ani care s-a pierdut în mare a fost găsit. Medicii nu au putut să-i mai salveze viața

Tânărul de 19 ani care s-a pierdut în mare, la Costinești, a fost găsit, duminică după-amiaza. Medicii au încercat să îl resusciteze, însă nu au putut să-i mai salveze viața, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, relatează Mediafax.

„Din păcate, în ciuda eforturilor susținute depuse de medici, bărbatul a fost declarat decedat”, conform ISU Dobrogea.

Băiatul a dispărut în mare, duminică după-amiaza.

La fața locului au fost trimise mai multe forțe de intervenție. Elicopterul SMURD a survolat zona de sus, iar scafandrii din cadrul inspectoratului l-au căutat cu o ambarcaţiune.

După mai multe ore, serviciilde intervenție l-au găsit, însă au constatat decesul tânărului.

Tânărul căutat are 19 ani

“Am fost solicitaţi să intervenim pentru căutarea-salvarea unei persoane de 19 ani dispărută în mare în staţiunea Costineşti. Forţele alocate de îndată sunt: elicopterul SMURD care survolează zona de sus, scafandrii din cadrul inspectoratului cu o ambarcaţiune, de asemenea două ambarcaţiuni de la Garda de Coastă şi ARSVOM şi avem la faţa locului şi un echipa de prim-ajutor”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Constanța, Ana Maria Stoica.

Trupul altui bărbat înecat a fost scos din mare de pompieri

Totodată, ISU Constanța a intervenit duminică și la Plaja Modern, unde au scos din mare trupul unui bărbat care s-a înecat în mare.

„Echipajele medicale au făcut eforturi susținute la fața locului reușind scoaterea bărbatului din stop cardiorespirator. L-au transportat la ambulanță dar datorită stării alterate de sănătate acesta a intrat din nou în stop. S-au aplicat manevre de resuscitare mai bine de 50 minute în ambulanță”, potrivit sursei citate.

Medicii au fost nevoiți să declare decesul.

Un copil de 14 ani s-a înecat săpămâna aceasta în Dunăre

Pomierii din cadrul Detașamentului Giurgiu au intervenit, miercuri după-amiază, pentru căutarea unui copil (aproximativ 14 ani), posibil înecat în Dunăre, după un apel la 112.

La fața locului s-au deplasat imediat o autospecială de primă intervenție și comandă, un echipaj SMURD și autospeciala cu scafandri. De asemenea, în sprijin, a fost prezent și un elicopter SMURD.

Scafandrii au început operațiunile de căutare în zona indicată de cetățenii prezenți la fața locului și, după aproximativ 20 de minute, au găsit copilul.

Acesta a preluat de echipajele medicale, însă, din nefericire, nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicul declarând decesul.

UPDATE: Tânărul de 19 ani care s-a pierdut în mare a fost găsit. Medicii nu au putut să-i mai salveze viața

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase