Curtea de Apel Pitești a admis probele cerute de avocatul lui Cioacă în dosarul de omor calificat

Curtea de Apel Pitești a admis probele cerute de avocatul lui Cioacă în dosarul de omor calificat
Publicat: 10/09/2013, 19:22
Actualizat: 30/03/2019, 17:58

Curtea de Apel Pitești a admis, luni, probele solicitate de apărătorul lui Cristian Cioacă în dosarul în care acesta este judecat pentru omor calificat și profanare de morminte, avocata Elodiei Ghinescu apreciind că acestea sunt „aberații care vor tergiversa dosarul”.

Avocata Maria Vasii a solicitat instanței admiterea de noi probe, printre care extrase de cont care să arate dacă pe numele Elodiei Ghinescu au fost efectuate operațiuni bancare după data dispariției și listele convorbirilor telefonice efectuate de pe numerele folosite de victimă, înregistrări video de pe aeroporturi și o nouă verificare realizată de structurile specializate, din care să rezulte dacă Elodia Ghinescu a părăsit sau nu țara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Salut modul în care magistrații au admis azi (n.r. – luni) toate probele depuse și respinse de către prima instanță și de către procuror, efectiv clientului meu i s-a dat de către magistrați sentimentul că va fi judecat cu adevărat și corect, asta este foarte important Clientul meu a fost foarte mulțumit astăzi”, a declarat Maria Vasii.

În schimb, avocata familiei Ghinescu s-a declarat nemulțumită de admiterea de către instanță a probelor solicitate de apărătoarea lui Cristian Cioacă, pe care le-a catalogat drept „aberații”.

„Nu au fost admise toate probele, ci o parte dintre ele, justiția din România respectă în mod excesiv drepturile criminalilor, inculpaților și noi vom formula plângeri la instituțiilor europene. Dosarul a ajuns în instanță după șase ani, aceste probe puteau fi solicitate de acum cinci ani, sunt dezamăgită, sunt probe imposibil de administrat și care sunt neconcludente, cerute pentru a tergiversa dosarul și pentru a reclama ulterior că Cioacă trebuie pus în libertate deoarece a trecut ternenul rezonabil. De asemenea, mi s-a părut că azi, dar și în alte dăți procurorul a fost agresat verbal de către doamna avocat, iar instanța admite orice doamnei avocat și inculpatului, care au o atitudine necorespunzătoare și nu păstrează solemnitatea ședinței de judecată. Azi i-am pus câteva întrebări lui Cioacă la care nu a putut răspunde și s-a văzut pe fizionomia sa că acesta minte, cum este cazul că Elodia l-a agresat. Sunt minciuni, Elodia era o persoană mică de statură, era slăbuță, nu avea cum să-l agreseze pe Cioacă, acesta având o altă constituție. În concluzie, probele solicitate de doamna avocat astăzi sunt niște aberații”, a declarat avocata familiei Ghinescu, Crina Radu.

Pe lângă motivele de apel, avocata Maria Vasii a depus la Curtea de Apel Pitești o solicitare prin care cere revocarea măsurii de arestare preventivă a lui Cristian Cioacă, deoarece prelungirea stării de arest s-a făcut „în alt dosar decât cel de omor”.

„Detenția clientului meu este fără fundament legal în acest moment. Hotărârea a fost pronunțată într-un alt dosar, nu în cel de omor. Prelungirea stării de arest s-a făcut în alt dosar decât cel de omor”, a declarat avocata Maria Vasii.

Inculpatul a fost adus sub escortă de la Penitenciarul Colibași la Curtea de Apel Pitești, unde a fost programat primul termen al apelului formulat de toate părțile din dosar și a răspuns timp de cinci ore întrebărilor puse de judecător.

Completul 17 Apel din cadrul Secției Penale a Curții de Apel Pitești, care judecă dosarul, a admis solicitările avocatei lui Cioacă și a stabilit un nou termen în dosar pentru data de 30 septembrie, când vor fi citați pentru a doua oară o parte dintre martorii audiați de Tribunalul Argeș, dar și câțiva martori noi.

Cristian Cioacă a fost arestat preventiv în data de 5 decembrie 2012, fiind introdus în arestul Poliției București și transferat la Penitenciarul Colibași pe 30 ianuarie, fiind trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru omor calificat și profanare de morminte, el fiind acuzat că și-a ucis soția, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.

Cristian Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeș, pe 2 iulie, la 21 de ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat și la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute 22 de ani de detenție, iar sentința instanței de fond a fost atacată cu apel de toate părțile implicate, respectiv de inculpat, de mama și fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părți civile în dosar și de procurori.

Inculpatul a mai fost obligat, prin sentința Tribunalului Argeș, să plătească suma de 135.000 de lei cheltuieli judiciare către stat și echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului său minor Patrick, în calitate de parte vătămată, iar familia Ghinescu, mama Elodiei, ar urma să primească daune morale de 100.000 de euro, în timp ce fratele Elodiei, Robert Ghinescu, va primi 50.000 de euro. Ulterior, pe 2 iulie, Tribunalul Argeș, a respins cererile părților civile Emilia și Robert Ghinescu de schimbare a încadrării juridice în omor deosebit de grav și cererea inculpatului de revocare a măsurii arestării preventive.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice