Dan Andronic: Pentru golănia cu măștile ați scos armata în stradă?

Dan Andronic: Pentru golănia cu măștile ați scos armata în stradă?
Publicat: 26/03/2020, 09:01
Actualizat: 26/03/2020, 10:30

Gazetarul Dan Andronic reacționează vehement după dezvăluirile GÂNDUL.RO, legate de „băieții deștepți” care vând măști de protecție la suprapreț, profitând de criza coronavirusului din România.

„Măști de protecție la un preț nesimțit vândute de o firmă care se ocupă cu tarabele în piață, costume de protecție realizate de renumitul designer Cătălin Botezatu, mai lipsesc medicamentele fabricate de Tanța&Costel SRL cu sediul pe Lacul Belina”, scrie Dan Andronic în EVZ.

„GÂNDUL.RO a publicat o știre care a făcut înconjurul redacțiilor tuturor ziarelor: o firmă care avea un bar în comuna Călugăreni, jud. Giurgiu, Romwine&Cofee SRL, a câștigat un contract de aproximativ 12 milioane de euro pentru a livra 1,7 milioane de măști. Adică aproape 8 euro pe bucată! Prețul este triplu față de cel practicat pe piața obișnuită. Ca să nu vă mai spun că Andrew Cuomo, guvernatorul New York se plângea zilele trecute că a cumpărat măști de protecție la prețul exorbitant de 4 dolari bucata. Se vede că n-a trecut prin comuna Călugăreni, jud. Giurgiu.

Firma nu are ca obiect de activitate vânzarea produselor medicale, ci e clar una paravan. Omul din spatele acestei panamale este Cătălin Hideg, așa cum au aflat ziariștii de Gândul, cel care potrivit gândul.ro este un controversat afacerist cu legături în sistemul medical, al cărui nume a apărut și în investigația Secureanu”, explică jurnalistul.

panama2 sf [At: CONTEMP. 1948, nr. 112, 7/6 / Pl: ~le / E: Panamá] 1 Afacere frauduloasă de mari proporții, în care sunt implicate multe persoane, asemănătoare cu delapidările comise cu ocazia săpării canalului Panamá. 2 (Pex) Escrocherie în stil mare.

„Gurile rele spun că acest Cătălin Hideg ar fi unul din sponsorii PNL, dar sursele mele spun că cel care a reacționat extrem de rapid ar fi fost chiar Ludovic Orban care i-a cerut ministrului de finanțe, Florin Cîțu să trimită corpul de control la Giurgiu.

Poate că sursele mint, poate că indignarea premierului Orban este reală, dar evoluția acestui caz va lăsa urme adânci în istoria stării de urgență.

Dacă nu va fi stopată această mizerie, oamenii se vor întreba la viitoarele alegeri:

Măști de protecție la un preț nesimțit vândute de o firmă care se ocupă cu tarabele în piață, costume de protecție realizate de renumitul designer Cătălin Botezatu (EXCLUSIVITATE GÂNDUL), mai lipseau medicamentele anti-virale fabricate de Tanța&Costel SRL cu sediul pe Lacul Belina…”, scrie Dan Andronic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase