Dan Byron: „Sunt o grămadă de muzicieni extraordinari în România, dar mulți au comportamentul ăla de lăutari”

Dan Byron: „Sunt o grămadă de muzicieni extraordinari în România, dar mulți au comportamentul ăla de lăutari”
Dan Byron: „Sunt o grămadă de muzicieni extraordinari în România, dar foarte mulți au comportamentul ăla de lăutari” / Foto: Captură ProTv
Publicat: 17/09/2020, 07:37

Dan Byron, solistul trupei byron, a fost invitat miercuri seara în emisiunea „Ochii pe mine!”, moderată de Vlad Craioveanu la Aleph News. Cunoscutul cântăreț a vorbit despre „artiștii extraordinari ai României, care au însă un comportament de lăutari”.

„Avem muzicieni extraordinari, dar mulţi au comportament de lăutari”

Dan Byron spune că există muzică şi după pandemia de coronavirus. „Este normal să fim speriaţi, dar şi sănătatea noastră mintală este importantă. La începutul concertelor în pandemie, a fost mai ciudat, lumea fiind distanţată. Dar ne-am obişnuit şi noi, nevoia lor de muzică este mai mare şi atmosfera este foarte mişto.”

Solistul trupei byron, pe numele său Daniel Radu, îţi mărturiseşte că nu a putut să facă compromisuri, dar îţi spune şi ce anume îi displace la unii dintre cântăreţii din ţara noastră.

„Nu am putut să fac compromisuri. Nu m-a lăsat ceva din mine. (…) Sunt o grămadă de muzicieni extraordinari în România, dar foarte mulţi dintre ai au comportamentul ăla de lăutari. Ca şi cum cineva ar vrea să-i ţepuiască mereu”, conchide solistul.

Banii obținuți în urma unui concert susținut de Byron și Lucia,donați victimelor din clubul Colectiv

În 2015, după tragedia de la Colectiv, trupa byron a donat banii din vânzarea biletelor la un concert pentru victimele teribilului incendiu.

Ca urmare a tragediei petrecute în clubul Colectiv din București pe 30 octombrie, concertul ce trebuia să marcheze lansarea noilor albume de studio semnate de byron și Lucia s-a desfășurat pe 13 noiembrie, iar banii încasați din vânzarea biletelor au fost direcționați către victimele incendiului și familiile acestora, prin Fundația Estuar.

„Ziua de 30 octombrie rămâne o rană deschisă pentru noi toți. În aceste momente dureroase, nu ne simțim capabili să susținem concertul de lansare de la București așa cum a fost plănuit inițial, în data de 6 noiembrie. Printre cei plecați dintre noi se află prieteni, colegi, colaboratori, iar gândurile noastre sunt alături de familiile și apropiații lor, cât și de cei care în continuare luptă pentru viață și se recuperează pe paturile de spital. Dincolo de modalitățile evidente – donare de sânge, sprijin moral și financiar -, ne simțim obligați să fim alături de cei afectați, așa cum ne pricepem cel mai bine: prin muzică. Acum, mai mult decât oricând, simțim că trebuie să ne reafirmăm credința în ceea ce facem”, au declarat membrii trupei byron, la acea vreme.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase