Doi oameni au fost depistați pozitiv în Ghana cu virusul Marburg, o boală similară cu Ebola

Doi oameni au fost depistați pozitiv în Ghana cu virusul Marburg, o boală similară cu Ebola
Doi oameni au fost depistați pozitiv în Ghana cu virusul Marburg / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 08/07/2022, 22:59

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), virusul Marburg a ucis două persoane în Ghana. Marburg, o boală extrem de contagioasă asemănătoare cu Ebola, dă simptome care includ diaree, febră, greață și vărsături. 

Direcția Regională de Sănătate Ashanti a Serviciului de Sănătate din Ghana transmite că a pus în carantină 34 de contacte ale celor două persoane identificate ca fiind cazuri suspecte.

Doi oameni din Ghana, care au murit ulterior, au fost depistați pozitiv la virusul Marburg, o boală extrem de infecţioasă similară cu Ebola, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

OMS transmite că testele efectuate în Ghana au ieşit pozitive, dar rezultatele trebuie confirmate de un laborator din Senegal pentru ca aceste cazuri să fie considerate confirmate, a precizat OMS într-un comunicat citat de Reuters.

Cei doi bolnavi din regiunea Ashanti din sudul ţării au prezentat simptome precum diaree, febră, greaţă şi vărsături, înainte de a muri la spital.

În situația în care cazurile sunt confirmate, acesta ar fi doar al doilea focar de Marburg în Africa de Vest.

Potrivit statisticilor, primul caz din istorie al virusului a fost detectat anul trecut în Guineea, fără ca alte cazuri să fie identificate.

„Pregătirile pentru un posibil răspuns la un eventual focar de infecţie sunt stabilite rapid, pe măsură ce se desfăşoară investigaţii suplimentare”, a declarat OMS.

Din 1967, au existat o duzină de focare majore de Marburg, majoritatea în Africa de Sud şi de Est. Ratele de mortalitate au variat de la 24% la 88% în focarele anterioare, în funcţie de tulpina virusului şi de gestionarea cazurilor, mai transmite OMS.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase