EFICIENTIZARE. Violeta Alexandru vrea ca angajații Ministerului Muncii și cetățenii să comunice prin intermediul internetului: „Am observat că se poate”

EFICIENTIZARE. Violeta Alexandru vrea ca angajații Ministerului Muncii și cetățenii să comunice prin intermediul internetului: „Am observat că se poate”
EFICIENTIZARE. Violeta Alexandru vrea ca angajații Ministerului Muncii și cetățenii să comunice prin intermediul internetului: „Am observat că se poate”
Publicat: 12/06/2020, 13:47

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a vorbit vineri, la sediul ministerului pe care îl conduce, despre ideea eficientizării comunicării dintre cetățeni și instituțiile din subordinea sa, prin intermediul comunicării online.

Ministrul a declarat că și-ar dori ca Ministerul și instituțiile subordonate să comunice cu cetățenii prin e-mail și, astfel, persoanele care au nevoie de diverse documente, să nu mai fie nevoite să facă mai mult de un drum către instituțiile statului.

„Un set de decizii propus aseară și aprobat se referă la comunicarea dintre cei care gestionează serviciile Ministerului Muncii și ale instituțiilor din coordonare și cetățeni. Am observat că se poate comunica prin e-mail. În esență văd că se poate comunica online și aș dori ca instituțiile din coordonarea Ministerului să utilizeze comunicarea prin mijloace electronice ca fiind principalul vehicul de contact și de furnizare a serviciilor către cetățeni. Scopul pe care îl am este acela de a ajunge ca cei care ne solicită serviciile să facă un singur drum. Până la ridicarea actelor, toată comunicarea trebuie să se facă online: solicitări, cereri, întrebări se pot adresa prin e-mail, urmând ca reprezentanții instituțiilor să răspundă prin e-mail”, a spus Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru: Cei care nu au acces la internet vor putea în continuare să meargă la ghișee

Ministrul a mai spus că vor exista și excepții în ceea ce privește comunicarea online cu instituțiile din subordinea sa. Ea a explicat că atunci când vor exista neconcordanțe între documentele trimise electronic de către cetățeni și informațiile din bazele de date ale Ministerului, atunci contribuabilii vor fi invitați la sediile instituțiilor, pentru clarificări.

Totodată, Violeta Alexandru a adăugat că persoanele care nu au acces la internet sau nu vor să folosească acest mijloc de comunicare vor avea libertatea de a se prezenta la ghișee, ca până acum, pentru a discuta cu angajații instituțiilor de care au nevoie.

„Doar în cazuri excepționale, când există inadvertențe, doar atunci persoana va fi invitată să clarifice aceste inadvertențe, dar altfel, ne dorim să existe doar comunicare prin mijloace electronice până când cererea este soluționată și persoana este invitată să intre în posesia actelor de care avea nevoie. A nu se înțelege că dorim să îngrădim drepturile celor care nu pot sau nu doresc să folosească mijloacele electronice de comunicare. Ghișeele noastre trebuie să rămână deschise și să facă o schimbare, având în vedere acest semnal de modernizare pe care îl dau. Ele rămân deschise pentru toți cetățenii care nu au posibilități tehnice, simt că au mai multă siguranță dacă vor comunica direct cu funcționarii. Programul de lucru cu publicul trebuie să rămână neperturbat”, a spus ministrul Muncii.

Premierul a detaliat, joi seara, care sunt restricţiile care vor fi ridicate după 15 iunie. Se vor putea redeschide mall-urile, piscinele exterioare, grădiniţele şi afterschool-urile și nu va mai fi nevoie de izolare la domiciliu pentru românii care vin din anumite țări.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun