Evaziune fiscală și spălare de bani! Poliția Capitalei efectuează 28 de percheziții la administratorii unor firme de construcţii

Evaziune fiscală și spălare de bani! Poliția Capitalei efectuează 28 de percheziții la administratorii unor firme de construcţii
Nuntă, oprită de polițiști, la un cămin cultural din Constanța! Organizatorul, amendat cu 3.000 de lei / Sursa foto: Facebook
Publicat: 29/09/2020, 19:24
Actualizat: 06/04/2021, 15:45

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București informează marți, 29 septembrie, că peste 100 de  polițiști  ai DGPMB, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun  în aplicare 28 de mandate de percheziție și vor conduce la audieri mai multe persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor  de evaziune fiscală și spălare a banilor, prin intermediul unor firme de construcții.

28 de percheziţii la administratorii unor firme de construcţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor

,,La data de 29 septembrie a.c., polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminaliții Economice – Sector 5 din cadrul Poliției Capitalei pun în aplicare 28 mandate de percheziție domiciliară în  municipiului București și în județele Ilfov, Giurgiu, Buzău, Dâmbovița și Ialomița într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor’’, potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti.

Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2016, administratorii unor firme ce activează, în principal, în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţie, ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii de bunuri şi servicii în valoare de aproximativ 4.100.000 lei de la firme cu comportament de tip „fantomă”.

Totodată, persoanele bănuite ar fi transferat suma de aproximativ 4.500.000 lei din contul firmelor „fantomă” în contul unor firme din Turcia.

Peste 100 de polițiști efectuează percheziții în București și alte 5 județe din țară

Conform sursei citate, prejudiciul estimat este  de aproximativ 1.200.000 lei reprezentând T.V.A. și impozit pe profit,  iar suma supusă procesului de spălare a banilor este de aproximativ 4.500.000 lei.

Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și de suportul polițiștilor din cadrul Inspectoratelor de Poliție  din Județele Ialomița, Giurgiu, Dâmbovița și Buzău.

,,Facem precizarea că perchezița este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie’’, informează Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB).