Gabriela Firea a vorbit despre banii de pensii şi vârsta de pensionare: „I-am convins pe colegi să renunţe la acea idee năstruşnică”

Gabriela Firea a vorbit despre banii de pensii şi vârsta de pensionare: I-am convins pe colegi să renunţe la acea idee năstruşnică
Gabriela Firea a vorbit despre banii de pensii şi vârsta de pensionare / Sursă Foto: Mediafax Foto
Publicat: 11/02/2022, 16:52

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a afirmat că partidul din care face parte a reușit să-și convingă colegii din coaliție să înceapă negocierile la Bruxelles privind procentul din PIB care poate să fie alocat pensiilor.

Parlamentarul PSD a mai spus că membrii partidului din care face parte au convins PNL să renunțe la propunerea privind creşterea vârstei de pensionare la 70 de ani, potrivit b1tv.ro.

„Partidul Social Democrat a reuşit să impună în cadrul coaliţiei demararea negocierilor la Bruxelles pentru procentul din PIB de 9,4% pentru pensii.

Cu toate problemele și refuzurile, cu toate acuzaţiile că nu susţinem reforma şi că venim cu măsuri populiste, deși nu mi se pare un populism să aibă o viaţă decentă, echipa noastră de negociere a reuşit să-i convingă pe colegii de coaliţie să renunţe la acea idee, eu o numesc chiar năstruşnică, devastatoare pentru seniorii noştri, cu obligativitatea muncii până la 70 de ani.

Adică ce să facă, să muncească şi să nu se mai bucure de vârsta a treia? Cine poate şi doreşte să continue, deci la cerere, să existe această posibilitate, dar nu obligativitate”, a declarat, joi seara, Gabriela Firea.

„Sunt categorii sociale care nu pot fi lăsate să suporte greşelile făcute acum doi ani”

Ministrul Familiei a subliniat că PSD vrea investiții, dar, în același timp, nu trebuie uitați oamenii aflaţi la nevoie.

„Sunt categorii sociale care nu pot fi lăsate să suporte greşelile făcute acum doi ani, când s-au aprobat aceste liberalizări ale pieţei de energie, în timpul Guvernului Orban, care de fiecare dată a gândit în sensul liberalismului de junglă, un liberalism dus la extremă, în care scapă cine poate.

Noi nu putem să acceptăm acest mod de a conduce o ţară”, a mai spus senatoarea.