Gabriela Firea, noi acuzații la adresa lui Nicușor Dan: ”Grav! Primăria Capitalei a plătit dobândă, inutil, pentru un împrumut nefolosit!”

Gabriela Firea, noi acuzații la adresa lui Nicușor Dan: ”Grav! Primăria Capitalei a plătit dobândă, inutil, pentru un împrumut nefolosit!”
Publicat: 11/02/2022, 15:57
Actualizat: 11/02/2022, 15:58

Gabriela Firea – ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse – a adus noi acuzații la adresa primarului general al Capitalei, Nicușor Dan. Precizând că activitatea lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei poate fi caracterizată prin ”NIMIC”, Gabriela Firea scrie că instituția condusă de edilul-șef al Capitalei ar fi plătit dobândă, inutil, pentru un împrumut pe care nu l-a folosit.

Totul este foarte grav, notează fostul primar general al Capitalei în mediul online, fiindcă banii au stat în conturi, iar constructorii de pe trei mari șantiere ale Bucureștiului ”nu au fost plătiți”.

Mai mult, Nicușor Dan ar fi îndreptat un deget acuzator tot către Gabriela Firea, ceea ce a devenit o”obișnuință” și o ”strategie” a primarului general care nu poate justifica, altfel, propriile ”nereușite”.

”Grav! Să știe toți ce se întâmplă! Primăria Capitalei a plătit dobândă, inutil, pentru un împrumut nefolosit! Constructorii nu au fost plătiți, iar banii au stat în conturi. Nicușor Dan a făcut…NIMIC tot anul trecut. Dar a găsit vinovatul, evident tot eu, m-am obișnuit deja! A înțeles toată lumea că strategia primarului general este să dea vina pe mine și pe echipa mea pentru toate nereușitele sale. Nu-l mai creditează nici măcar majoritatea alegătorilor lui. Tot eu sunt de vină că Bucureștiul plătește, degeaba, dobânzi în timp ce banii sunt ținuți în conturi, cu alte scopuri? 250.000 de lei s-au pierdut”, scrie Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

Dacă primarul general are nevoie să fie împins de la spate, o vom face”

În continuarea postării sale, Gabriela Firea explică și cum s-a putut ajunge într-o astfel de nedorită situație după ce Primăria Capitalei a împrumutat – în 2020 – 100 de milioane de lei pentru a achita facturile la autobuzele mai puțin poluante și la trei șantiere mari (pasajul Doamna Ghica, pasajul Ciurel și lărgirea șoselei Fabrica de Glucoză).

Curtea de Conturi, mai scrie fostul edil al Capitalei, ”a descoperit că Nicușor Dan a ținut în conturi nu mai puțin de 11 milioane de lei care ar fi trebuit folosite pentru achitarea lucrărilor”.

”Să vă explic: În 2020, Primăria a împrumutat 100 de milioane de lei pentru a achita facturile la autobuzele mai puțin poluante și la trei șantiere mari (pasajul Doamna Ghica, pasajul Ciurel și lărgirea șoselei Fabrica de Glucoză). Curtea de Conturi a descoperit că Nicușor Dan a ținut în conturi nu mai puțin de 11 milioane de lei care ar fi trebuit folosite pentru achitarea lucrărilor. Și s-au plătit inutil aproape 250.000 de lei pentru dobânzi (foto cu dovada). Constructorii sunt tot neplătiți, iar bilanțul lucrările de investiții până acum este rușinos.

Sursa – Gabriela Firea Facebook
  • Pasajul Doamna Ghica a fost blocat luni la rând și nici acum nu se lucrează la capacitate maximă. Poate peste încă un an să fie gata.
  • Parcarea din zona Pantelimon stă nefolosită și nimeni nu știe clar când va putea fi folosită de șoferi.
  • La Prelungirea Ghencea nu s-a lucrat mai nimic și e totul aproape așa cum am lăsat. Tot reprezentanții PSD sunt acuzați că blochează, când noi suntem cei care au început acest proiect după 20 de ani de așteptare.

Cireașa de pe tort este anunțul lui Nicușor Dan făcut zilele trecute: să ne luăm gândul de la investiții noi! Dar nici la cele începute lucrurile nu se mișcă”, a mai notat Gabriela Firea.

”Voi discuta cu toți consilierii generali PSD pentru a găsi soluții să deblocăm marile șantiere. Dacă primarul general are nevoie să fie împins de la spate, o vom face. Un lucru aș vrea să fie clar: VOI SUSȚINE mereu bucureștenii. Sunt pedepsiți suficient de un an și jumătate încoace!”

Gabriela Firea


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult