GÂNDUL LIVE. Adina Alberts, candidat la Primăria Sectorului 1: „Vreau să am posibilitatea să fac tot ce mi-am propus pentru oameni, fără intermediari”

GÂNDUL LIVE. Adina Alberts, candidat la Primăria Sectorului 1: „Vreau să am posibilitatea să fac tot ce mi-am propus pentru oameni, fără intermediari”
GÂNDUL LIVE. Adina Alberts, candidat la Primăria Sectorului 1: „Vreau să am posibilitatea să fac tot ce mi-am propus pentru oameni, fără intermediari”
Publicat: 25/09/2020, 13:21
Actualizat: 25/09/2020, 14:27

Adina Alberts, candidat al Alianței Pro Bucuresti 2020 la Primăria Sectorului 1, a expus, la GÂNDUL LIVE, planurile pentru sectorul în care candidează. „Este o discrepanță în Sectorul 1. O divizare în două categorii: unii cu bani, cu afaceri, un status social, dar și foarte mulți care nu au de niciunele. Fac referire la bătrânii noștri, noi nu ne respectăm seniorii”, spune Adina Alberts.

Este un vot safe, dacă ne dezinfectăm. Nu avem nicio șansă să ne infectăm, dacă ne protejăm. Restul, ce motivează un cetățean, este o mare dezamăgire. Oamenii simt că nu pot muta munții cu votul lor.

Nu am neapărat o dezamăgire. Dar a apărut în presă că unul din colaboratorii noștri apropiați a omis să ne informeze despre un eveniment ciudat din viața lui din SUA. Cazierul lui din România e curățel și vreau să mulțumesc presei pentru intervenția virulentă. I-am retras susținerea politică acestui coleg. Vorbesc în calitate de simplu cetățean: vreau doar oameni cinstiți, este dorința mea și colaboratorii pe care îi voi găsi vor trebui să îndeplinească criterii de competență și integritate.

„Nu caut faimă, bani. Le am deja”

Vreau să anunț cetățenii că voi depune toate eforturile, eu nu caut nimic în politică, vreau să rezolvăm problema noastră, a copiilor, să avem o viață mai bună, ca meritocrația să conteze.

De asta am intrat în politică, nu ca să caut bani, faimă, pentru că deja le-am obținut. Nici nu consider că intru în politică. Chiar vreau să mă adresez oamenilor. Vreau în administrație. Vreau să am posibilitatea să fac ceea ce mi-am propus pentru oameni, fără intermediari. Să vadă că sunt în stare să fac. Sunt exemple de primari, care, indiferent de culoarea politică, au reușit foarte multe.

„Există o discrepanță în Sectorul 1”

E o discrepanță în Sectorul 1. O divizare în două categorii: unii cu bani, cu afaceri, un status social, dar și foarte mulți care nu au de niciunele. Fac referire la bătrânii noștri, noi nu ne respectăm seniorii.

Aici vreau să intervin, cu fonduri de la Primărie, sunt 18.000 de bătrâni în Sectorul 1 cu un venit de sub 1.000 de lei. Am făcut niște calcule, se pot găsi fonduri, fiecare bătrân cu sub 1.000 de lei vreau să primească 200 de lei în plus lunar.

Dacă ne împrumutăm în continuare, sigur că vor fi bani, există bani. Evident că nu ne dorim să ne împrumutăm, pentru că datoria pe cap de locuitor a ajuns la 5.000 de euro…Dar dacă nu se poate, ce să facem? Nu poți trăi cu 1.000 de lei pe lună. Este inuman. Nu ai sursa de hrană pe care o are un cetățean de la țară.

În Sectorul 1 nu ai voie să crești animale în curte. Noi trebuie să venim cu suport pentru oameni, ca să poată să trăiască.

„Trebuie să oferim acces la sănătate”

Nu avem acces la sănătate. Trebuie să le oferim acces la sănătate. Aici văd două căi: divizii mobile medicale. Și un spital online, oricând ai o urgență suni la 112, suni la spitalul online și îți poate salva viața, până vine o Salvare.

Dacă nu e ceva foarte grav, la 3 noaptea, am un copil, mititel, cu febră 39, dau un telefon și aflu ce să fac. Sunt multe exemple de genul ăsta.

Noi trăim într-o poluare care ne distruge sănătatea. Ni se reduce viața cam cu 20% în mediul urban.

Pe anumite trasee , în trafic, trebuie să scădem fluxul. Putem introduce autobuzele școlare, sunt foarte mulți părinți care aleargă în trei direcții. Dar trebuie să ne gândim că poluarea poate să scadă doar dacă trecem pe mașini electrice, dacă am avea un loc unde să le încărcăm. Se pot obține numeroase subvenții pentru o mașinuță mică, electrică, aș opta și mâine, dacă aș avea unde să o încarc. Nu există prize electrice nicăieri. Să punem lucrurile în ordine, să oferim aceste posibilități.

Primarul trebuie să facă astfel încât Romprestul să ia tot gunoiul, nu doar pe bază de șpăguță 10 lei. Apoi poate să aibă pretenții de la cetățeni.

„Sectorul 1, Capitală a Capitalei”

Sectorul 1 are toate șansele să devină o Capitală a Capitalei. Îmi pare rău că am stagnat patru ani. Am fost avertizată. Eu înțeleg că există interese, dar totul până la beneficiul direct al cetățeanului. Vrei să construiești șapte blocuri colea? Bun, le construiești, dar hai să vedem ce putem face și pentru restul. Să vedem ce putem să facem. Să împăcăm și capra și varza. Asta voi aplica la primărie.

Nu avem alternative. De asta nu merg la vot. Îmi trece viața așteptând. De aceea am venit în fața oamenilor. Sunt asta care sunt, m-am prezentat cum sunt. Și dacă oamenii mă votează, înseamnă că am dreptate. Dacă nu mă votează, mă duc acasă, unde am o clinică și cel puțin am încercat.

Îmi doresc să pot să fac cât mai multe pentru oameni. Este un prim test, la sfârșitul căruia voi decide ce voi face. Nu m-am gândit nici la ce fac luni, după alegeri. Mi-au fost propuse niște variante. Dar nu pot să mă gândesc. Eu îmi doresc să treacă ziua de duminică, să facem un rezultat frumos, mai departe, vreau să rămân în Primărie. Nu mă interesează un birou confortabil pe la nu știu care palat.

„Am mers foarte mult pe străzi”

Noi am mers foarte mult pe străzi. Altă variantă nu am avut. Am avut o întrunire la o terasă, în zona Chitila, singura, de altfel, așezați după criteriile actuale. În rest au fost doar aparițiile tv, în presă, pe Facebook și mersul pe stradă. La bancă, în parc, cu fiecare cetățean în parte.

Nu pot decât să ascult ce spun specialiștii, care într-un cor menționează că prezența la vot de 30-35%. Sper ca, cât mai mulți oameni care ies la vot să mă voteze. Altceva nu pot să spun.

Ce am pierdut trebuie să și recuperăm – în privința spațiului verde. În Greenfield este o problemă, accesul se face prin pădure. Deși drumul este asfaltat în proporție de 70%, s-a făcut un circ întreg, pentru o bucată de drum care ar trebui să asigure acces rapid spre București. Trebuie să calculăm, noi suntem primarii oamenilor, nu ai copacilor. Am tăiat cinci copaci, îi plantez în altă parte. Oricum, planul acesta pentru a planta cât mai mulți copaci este adevărat, dar durează foarte mulți ani. Nu putem să stăm 10 ani după un copăcel. Avem nevoie de planuri intricate, care să fie puse ca lumea în aplicare. Ne gândim cum să purificăm, mai întâi, aerul din interior. Să folosim aparate de purificare a aerului.

„Aș desființa buticul de lângă școală / Copiii mănâncă nesănătos”

Toate școlile ar trebui să funcționeze într-un singur ciclu, dimineața, iar după masă să aibă after school – o masă caldă pe zi pentru toți copiii din Sectorul 1, nu doar pentru cei fără venituri. Aș desființa acele buticuri de pe lângă școli care vând porcării și copiii au multe probleme, pentru că nu mănâncă sănătos. Un primar ar putea să facă asta. Un viitor primar, da”, a declarat Adina Alberts la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului